Коментари - Прострелват ли се САЩ в крака с ембаргото за вноса на руски уран | Бизнес.dir.bg
назад

Прострелват ли се САЩ в крака с ембаргото за вноса на руски уран

Русия обяви, че ще осигури стабилност на пазара на обогатен уран въпреки американския забранителен закон. 1/4 от ядрените централи в Съединените щати използват гориво от Русия

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Прострелват ли се САЩ в крака с ембаргото за вноса на руски уран | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой друг как се прострелва....ме боли к..рац....но ние отдавна го направихме и с двата крака. Дойде първата пратка " демократичен" уран...и хоп- цената нагоре с 30%...А това е само началото. В другата колония Германия цената е 0,40 ЕУР....

Скоро руснаците ще им доставят с директен Par Avion-транспорт и уран, и плутоний, и деутерий, и тритий... бе всичко, за което са си мечтали! При това - без пàри!

С повишаването на митата за китайските стоки!

те са си купили, да му мислят другите. Така и не разбрахте, че Хамериканците се запасиха и им дреме на "шмайзера" за останалите.

Изгоряло ти е съдържанието на черепната кутия!

Нигер е вторият по големина производител на уран. Сащ и Франция наскоро бяха натирени от страната. Сега става интересно.

САЩ обявиха успех относно обогатяването на уран, може би заради това Байдън обяви забрана за закупуването на такъв от Русия !??? Има вероятност да се получи пробив в "добива" , както преди време стана с ракетните двигатели от Русия!? Тогава за 12 год САЩ не успя да ги копира ! Всичко е възможно .

Краварите са малоумни. Не е важно на мен да ми е добре важното е на Вуте да му е зле. Показват абсолютна безпомощност, злоба и яд.

Те си налагат ембарго, ама има си дерогация, има си "неофициуални" канали да си черпят урана. А ние сами се отказваме, щот сме евроатлантически дебили. Ще минаваме на американско гориво, пък каквото ще да става. Нали кратуните от атлантическите клубове/институти цицзт благинки да лобирата яко, а народа прозд. Ще си гласува първосигнално и ше ръга чушки в боба.

Лъжа че даже и измама - облагодетелсвана лъжа Нашите нови блокове в Козлодуй -ужким с американски уран СКЪП И ПРЕСКЪП Купен малко преди това от руснаците

Не, иначе нямаше да го направят

Е, що чак сега?

Или САЩ тръгват по пътя на Европа или просто искат да я подхъзнат още повече. Но пък има и една подробност. До 11 август САЩ могат да си купят уран за 5 години напред и после да го забранят. Обаче шараните и те ще повторят забраната, но ще почнат да си купуват американско ядрено гориво от руски обогатен уран под санкции. Далавера баце.... И ние си купихме от Уестинхаус. Той с какъв произход е?!?!?

Глупец. Просто ще струва по скъпо но независимостта си има цена. И руснаците и китайците реват когато САЩ направи нещо да си върне контрола и да бъде самодостатъчна. Все било глупаво, грешно и т.н. Така говореха и за петрола. САЩ щели да пострадат. И какво стана он вносител САЩ се превърнаха в износител. Както се казва пазара не търпи празно - ще се намери решение, ще бъде по евтино и в крайна смета ще е добре за САЩ. Пък врещяштите пак ще си врещят.

Дфр ли си или поредния шаран, не знам. Я погледни цените на бензина в Калифорния и пак да говорим. Духа го средният американец!

Канада има достатъчно уран за всички близо 100 реактора в САЩ, освен че имат технология за обогатяване. Авастралия също имат уран. Как точно ще се прострелят?

Баце Ким, да не забравиш и един контролен в челото!

Като цяло САЩ не са известни с това, че спазват собствените си решения. Този изстерел е по дресирания добитък във Франция и Немция.

Като цяло САЩ са известни с това, че принуждават другите да спазват техните решения, докато те самите въобще не ги спазват. Принудиха всички да спрат да внасят руски газ и петрол, и се заядоха за урана, докато те удвоиха вноса на петрол и уран ...

са простреляли в Словакия. Дир, спите ли?

Да използват гориво от Уестингхаус, няма само нас да набутват!

Прострелват нас, дето уж купуваме американски уран от Уестингхаус

САЩ няма да спазват ембаргото, но е важно Урсула да се позове на това решение за да потопи еГей Съюза по-успешно.

ЕХ ДИР, ХУБАВ СИТЕ СТЕ НО ТАЗИ РУСОФИЛИЯ ВИ СПИРА ДА СЕ РАЗВИВАТЕ!

Тебе какво те спира да направиш нещо по-добро?

САЩ могат да победят икономически и военно Русия. САЩ могат да победят икономически и военно Китай. ..но не могат и двете заедно, а още повече и останалия свят. Все едно Кирчо ги управлява..

Прав си, само трябва да смениш, "могат" с "можеха"

Ама, как така бе! Американците купуват от Русия и няма санкции. Ние не може да купуваме от Русия, поне не директно, щот едни други американци трябва да ни го продават. Пък, откъде ще го взимат туй джепане за АЕЦ, никой не казва.

Горивото за нашия АЕЦ ще се прави в бандеристан и уестингхаус ще ниго доставя :)))) Просто, като за простите българи!

Ма, то туй ша са пада нейде в Русия до края на годината, бе. Ни мой така.

Като направят 1-2 аварии и пак ще клекнат на руснаците. Явно Фукушима им е малко.

Козлодуйските Уестингхауси може да работят с вражеско гориво , но изпрано .

Руснаците и китайците правят ядрени батерии от отработено ядрено гориво. Имат готовност да ги слагат в електрически коли. Батерията ще се разпада 50г. до не радиоактивна мед. Американците ще има да ги гонят.

Ако не са американците да дърпат икономиката на китай, китайците могат да духат супата.

Простреляли са словашкия премиер Фицо! Къде ви е новината???

Е минали са само 8 мин. Чакай да си наредят изреченията.

Искаш да кажеш: Да им наредят изреченията:)))

Руския сайт само руски тъпаци цитира.

Само нашите политици /подлоги/ защо се хванаха на въдицата на Уестингхаус не разбирам , те ще го внасят от Русия и ще ни го продават само за печалбата.

имат някакъв друг вариант. САЩ никога не се самопрострелват. Другите, може.

Няма да внасят от Русея ,но ако много им потрябва ще внесат.

Схемата е както следва: така или иначе ще внасят но ако победи Дончо ще казват ето той помага на Русия, ако е Бай Дън ше казват спасяваме страната

Викторчо, видната копейка пак плаче на чужд гроб мисли за Путкин, че му ги няма вече 1/3 от рафинериите, бензина им скочи с 50%, а петрола на международните пазари се срива поради свръх-предлагане (руснаците го изнасят, не могат да го обработят) Ехх..аман от чибурашки под път и над път

А95 - 49 руб. Къде ги видя тия 50% ?

С "Т" МАКАР И ЛАТИНСКО ЗАПОЧВА ДУМИЧКАТА " ТЪП". ЗНАЧЕ ЛИ ЧЕ СИ 3 ПЪТИ ТЪП

По-скоро се прострелва в корема....ще боли и ще е смъртоносно за индустрията.

САЩ отдавна се запасяват и имат уран за поне две години напред, а междувременно ще си осигурят други източници.

Аха, така ще да е! Гледам, на пазара Ситняково взе да намалява, сигурно те са го изкупили.

Прав е, през 2023 закупиха рекордни количества от Русия.

Нямах предвид запасяването, а другите източници, а те не са под път и над път.

Има......Канада, но цената е различна и доколкото знам, всяка АЕЦ е пригидена за определено гориво. Не че невъзможно да мине на друго, но ЦЕНА.