22 учебни компании ще се борят за титлата "Най-добра учебна компания на България за 2024" на 2 юни от 13:00 часа в Морската градина в гр. Бургас по време на Младежки бизнес форум "Изгряващи звезди". Събитието е част от програма "Учебна Компания" на Джуниър Ачийвмънт България.

Победителят ще пътува до Катания, Италия, където ще представи страната ни на най-мащабното предприемаческо събитие в Европа "GEN_E".

По време на събитието на 2 юни в Бургас, ученици на възраст 14-18 г. от различни точки на страната ще участват в търговско изложение, на което ще представят своите бизнес идеи под формата на готов продукт или услуга и ще презентират на сцена пред жури.

Близо 1000 ученици от над 80 училища от цялата страна се включиха в тазгодишното издание на програма "Учебна компания" на JA Bulgaria. Над 350 от тях достигнаха със своите екипи полуфинала на програмата. Отличените 22 учебни компании ще се съревновават на националния финал "Изгряващи звезди". Ще можете да се запознаете и с идеите на още 3 екипа, които разработиха зелени предприемачески идеи, целящи справяне с разхищението на храна и замърсяващите опаковки.

На церемонията за награждаване ще бъдат отличени и учебни компании в категории "Високотехнологично предприемачество", "Зелено предприемачество и кръгова икономика", "Социално предприемачество", както и истинските "рок звезди" на мрежата на JA Bulgaria - училищата и учителите, без които нашите образователни програми нямаше да достигнат до всяко кътче на страната!

Програма на събитието:

13:30-15:30 - търговско изложение, на което ученическите компании ще покажат на практика своите бизнес идеи в направления Зелено предприемачество, Технологично предприемачество и Култура и туризъм

16:00-18:30 - церемония по награждаване на отличените ученически компании

Елате и се вдъхновете на 2 юни от 13:00 ч. в Експозиционен център "Флора" в Морската градина в Бургас!