Коментари - Повече от 1 милион души нито работят, нито учат, нито се водят безработни | Бизнес.dir.bg
назад

Повече от 1 милион души нито работят, нито учат, нито се водят безработни

Средностатистическият профил на неактивните е жена на 56 години, със средно образование, живееща в град, каза шефът на Агенцията по заетостта Смилен Вълов

Обратно в новината

Коментари - Повече от 1 милион души нито работят, нито учат, нито се водят безработни | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще трябва,да се разходят из Европа социалните заедно със синдикатите и работодателите да се хванат за ръчичка като , си обещал да правиш маркетингова политически пиар политика и да видят как се плаща поне малко справедливо за да имаш работник . А и не се знае може да намериш липсващите хора, който така търсите в Европа или Англия защото като, мен си семейство ми не сме в България за да ти го обясним в очите. Тогава ще изправим чиатавата крадлива държава на крака .

Когато Ганьо ти е работодател, нормално е да е таака

Болни български майки, защото за българи пенсии Няма. Жените са най ощетени, цял живот плащат данъци, раждат, гледат деца и работят робски труд в мизерия. За това са болни, но за майките пари Няма ли?

Намери ги !

Защо да плащам данаци като някой ги краде.

Защото си прост и неграматен...данАк...

ти па си непотребен оръфляк или безработна даскалица по Български език. Кво лошо има човек да не му крадат данъците?

МУНЬОООО

Неплащане на здравни и социални.Всяка седмица в петък заработените пари ако шефът не плати затвор..Трудът в България бил евтин.Ето защо има 1000 000 умни българи.

Работя, когато ми се работи. Изкарват се едни пари и след това почивка, понеже живота е кратък. Кво не ви е ясно? А легалните роби нека да си цвилят 9 до 5.

Пазарът на труда в България е тотално съсипан в момента. 90% от младите/активни хора работят някакви измислени професии в сферата на услугите и не създават НИЩО! Никаква добавена стойност! Докато за обикновените хора няма нормална работа, искат се езици. , квалификации всякакви простотии. Държавата трябва да създаде работни места, а не държавата да се управлява като фирма , в момента България е едно търговско ла*но, което нищо не произвежда, транзитна зона, кофа за коли и дрехи втора ръка, а населението няма да коментирам 90% гледат да не се 'минат' и чакат някой друг да работи, останалите 10% искат да експлоатират раята и да си купуват джипки и вили с парите на хората

Пропуснатия БВП, който можеше да се създаде от това множество е значителен! Тези хора може и да осъзнават, а може и да не, какво малоценно съществуване водят. Но, това е положението ...това са научени , това правят, пардом не правят! Образованието и възпитанието май са дооооста съществена част от живота на всеки ни! Дано се осъзнаят , а ето и началото на този процес : Хората се делят на 2 категорий ...на такива дето стават в 5.00 ч. и такива, които ... за нищо не стават! Да им пожелаем да да не изтеглят късата клечка!

За твое сведение. Хората се делят на още две категории. Грамотни и неграмотни. Да ти казвам ли ти от коя категория си?

Благодаря за не-приятелската забележка! Но от 100 думи, една объркана, нищо не е!

Когато си скъсан цървул....по фактология и логика.....търсиш и една правописна грешка, за да оправдаеш.....безмисленото си съществуване...

Тц, тц, тц, все едно мен са описали! Само са пропуснали стройна, красива и интелигентна...

Имат си пари хората и затова не работят! А имат пари, защото са умни!

Аз знам истината. Ако плащат на работливите по 20000 лв на месец , тогава безработните сами ще искат да работят от завист. Другия ватиянт е да ги бият безработните, както беше по кумунисма. Ама тогава всичкото живо стадо ще избяга на вънка, защото там давата 5000еуро на месец без да работиш.

Пич, няма такова място, на което да ти плащат 5000 евро без да работиш. За тези пари си скъсваш задника от работа. От къде ви хрумват изобщо подобни глупости. Или пък си се напушил добре и цифрите за нищо ги нямаш.

Полуграмотни като теб работят за жълти стотинки!!!!

Я кажи къде на вън дават по 5000 евро да идем и ние

основната част от тези хора са просто в чужбина и не им дреме за вас. Дори мангусите се изнесоха в чужбина.

Това е 40% от работоспособното население на България. Сега се сетили да търсят работници, плащащи 30% осигуровки, 10% данъци и 20% ДДС, за да издържат огромната администрация в партиите и държавата, които сами си вдигнаха заплатите с 30%. Защо да Ви работят и да правят бизнес тук в България, страната с най-голямо партийно субсидиране 12 лева на глас /в Германия е 1 евро на глас - в местната валута/.? На изборите ще гласуваме за тези, които намалят партийната субсидия на 1 лев на глас и съкратят депутатите на 100 души. Навите прости, но нагли управници пак ще теглят заеми на края на годината, защото са пълни мухльовци.

Вече писах по тази тема, но чак сега се сетих, че това 1 милион звучи страшно! При да кажем 2 милиона пенсионери, 1-1.5 милиона учащи тоя 1 милион си е 1/3, ако не и 1/2 от населението. И робовладелците не се замислят защо хората предпочитет да не работят и да мизерстват, отколкото да се изкъртват от бачкане да пълнят гушките на чорбаджиите и пак да мизерстват! Хм, интересно защо така се е получило - въпрос с повишена трудност!

Няма нормални условия за работа ! Стругар на ЦПУ -основна заплата 1090 лв !??? Общ работник в същата "фирма" стартова заплата-1150 лв !????? КОЙ е луд да отиде в тази "фирма" да работи--НИКОЙ !!! 90% от завършилите "платено висше" образоваие НЕ работят по специалността-НЕПРИГОДНИ са !!!! Такива стават продавачи в магазините ? Излиза че Висшите училища, пардон -университетите станаха търговски дружества , а НЕ учебни заведения!?!!! Тогава ЗАЩО не се СЪКРАТЯТ ??? Ще се икономисат средства за държавна поръчка в престижните ВУЗ-ове!!! Има и друг вариант-принудително настаняване на работа !! Нека влезе сила девиза : Ако НЕ знаеш , ще Те НАУЧИМ , ако НЕ искаш- ще те принудим !!! При бай Тошо работеше добре-всички цигани РАБОТЕХА!!!

По добре само беден, отколкото работещ беден.

Сутрин преди работа хората са толкова оскотели от мизерия ,че се бият за места в трамвая Кой да ви работи бе боклуци долни???!! Обаждайте се веднага на Винету у Банкята!!!!

Бляк, заритал някой за дъртаци и мързеливци

Когато кандидатстваш за работа ти искат автобиография със снимка - като че ли ще работиш модел. Един от първите въпроси, които една жена чува на интервю, е за семейното и положение - дали може допълнително да те изтискат с нергламентирано работно време и колко ще отсъстваш, ако децата ти се разболеят. Тази възрастова категория са хората на Промяната. Те си спомнят как са работили родителите им по време на комунизма и осъзнават идиотщината на сегашните робовладелци. Не ги жалате - те знаят и могат. Това са стругарите и заварчиците, които ви липсват. Шлосерите и електротехниците. Инженерите и счетоводителите, които предпочитат да работят на черно, вместо да плащат данъци за неработеща държава. Или чисто и просто да се грижат за семействата си и по-възрастното поколение, защото няма кой друг да го стори!

"Един от първите въпроси, които една жена чува на интервю (...) Това са стругарите и заварчиците, които ви липсват. Шлосерите и електротехниците." Нещо обърка сламените човеци — колко безработни жени - стругари, заварчици, шлосери или електротехници познаваш?

Кво не разбра от написаното бе? Или се правиш на не разбрал?

Нищо не обърках. Статията говори за мнозинството от безработни, не за всички. Това не са само жени. Това са и свободни професии, които не искат да имат нищо общо с Държавата. Но ако ще издребняваме, всяка жена, завършила механо- или електро-техникум преди 1970 е учила и е имала практики по ковачество, стругарство и металообработка. Аз също имам обучение и знам да управлявам и работя с някои видове тежка механизация (багер, булдозер, челен товарач, валяк) но това не е професия, с която ще се захвана.

Рабочим - винтовки, капиталистам - веревки.

Ау каква драма, а прасчо. Нямало желаещи за роби. И за плащачи на данъчета и осигуровчици за да може ти да си поддържаш бузките, някои да си пълнят чекмеджетата. Пък и да гласуват не искали. Що така бе?

Те ,ако са искали да работят (за мин.заплата 150лв над Мин пенсия )досега да бяха го сторили.Просто не искат ,карат я някак си ,и аз не знам ,как,но на сила няма как да те накарат да работиш,макар че повечето работещи работят насила,и не са доволни никак от заплащането. ,защото май нямат избор за оцеляването.В Бг с по голямо желание работят тези на социалистическа (държавна )работа.

Ние сме на всеки. Кило.Метър.

Най-жалки и предизвикващи погнуса и отвращение са точно такива жалкари като теб - скъсани скъсаняци, бедняци, голтаци и пропадняци, които абсолютно нищо не са получили и взели от капитализма, даже този капитализъм им е отнел живота и мечтите, а те, идиотите, скачат като полудели фанатично да бранят този същия капитализъм, който ги е окрал и ограбил! Ти сигурно си завършен идиот, нали?

ГУЛЕМ ИДИОТИН СИ . ТЪЖНОТО Е ЧЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАШ .

А" добър ден"! Тези безработни са вече изтървани но гледайте да не допускате тези които са още на 20,30,40години.Които освен че не работят, защото полит. класа ги докара до там. А бизнесмените феодали ги отказаха напълно от трудовите навици.

Тия всички са от ПП -то.

Капитализмът като обществено-икономическа система е леко подобрен вариант на феодализма, който от своя страна е леко подобрен вариант на робовладелството - робовладелство, такова каквото е било познато в античността. И в трите случая обаче говорим за РОБОВЛАДЕЛСТВО. При капитализма има 1-2% робовладелци, които притежават, ограбват и живеят на гърба и за сметка на останалите 98-99% роби. Робовладелството и неговата висша форма - капитализмът, е вид ПАРАЗИТИЗЪМ. Малка група господари-капиталисти паразитира на гърба на огромното мнозинство от безправни роби. Роби, която нямат никаква собственост, и които за да живеят и съществуват въобще продават почти на безценица своя труд на капиталистите-робовладелци. Как капиталистите-робовладелци държат в робсско подчинение своите роби? От памтивека основни "инструменти" на насилието на робовладелците над робите са силите на реда - полиция, жандармерия, войска. Сили, които при нужда и необгодимост капиталистите-робовладелци винаги хвърлят срещу робите в случай на бунтове и недоволство на робите. Силите на полицията и войската са също роби на робовладелците, но са толкова тъпи и ниско интелигентни, че никога не могат да го разберат и роумеят. Има обаче и по-ефективни "оръжия" в арсенала на капиталистическите робовладелци - това е безработицата и войната на робите със самите себе си. "Разделяй и владей" - едно старо и древно правило. Робите вибат насъсксвани едни срешу други взаимно да се мразят и да вощват помежду си парче хляб и жестоко да се конкурират - такъв е именно смисълът на безработицата. Доста често самите роболваделци поддържат изкуствена безработица. Така желаещите да се хванат за работа на ниска заплата са безброй много и в този смисъл работните заплати въобще не е нужно да бъдат увеличавани - най-голямото щастие и радост за всеки уважаващ себе си капиталист-робовладелец. Това е т.нар. РЕЗЕРВНА АРМИЯ НА ТРУДА - изобилието от безработни роби.

Най добрия строй. Е развинтения социализъм.

Най-жалки и предизвикващи погнуса и отвращение са точно такива жалкари като теб - скъсани скъсаняци, бедняци, голтаци и пропадняци, които абсолютно нищо не са получили и взели от капитализма и даже този капитализъм им е отнел живота и мечтите, а те, идиотите, скачат като полудели фанатично да бранят този същия капитализъм, който ги е окрал и ограбил! Ти сигурно си завършен идиот, нали?

Истината, а и причината за подобно явление е съвсем друга. Това явление е общо за всички робовладелски капиталистически кочини. Истината е, че минеш ли възрастта 40, максимум 45 години, и капиталистът-робовладелец те изритва от работа, щото вече си бил в пред пенсионна възраст, стар и грохнал. И си намира някой млад роб на 20-25 години, когото започва да залъгва с мантрата, че го чакало "кариерно израстване" и "повишаване" на заплатата. "Кариерното израстване и развитие" обаче се свежда до това, че младият роб като стигне до 40-45 и той на свой ред бива изритван от робовладелеца, и бива заменен с друг млад роб. И този цикъл си продължава до безкрай, почти вечно. На възраст 50, около 50 или в най-страшният случай - над 50, абсолютно НИКОЙ и НИКЪДЕ не те иска на работа. Дори и като метач или чистач. И тук не говорим за общаци със средно или основно образование(както някои коментиращи тук ги наричат тези хора), а за високо образовани безработни с по едно, две, че и по три висши образования и магистърски степени на науките. Има даже и доктори на науките - все в тази група от над 1 милион безработни българи, които не фигурират никъде и не попадат в никакви статистики. Това е т.нар. пълно и тотално социално изключване. При днешния дивашки, варварски, робовладелски капитализъм нещата са просто страшни, кошмарни. Ключовата дума тук е жестокост. Жестокост до степен на садизъм. Плюс други уродства типични за капитализма - бездушие, безсърдечие, пълна липса на емпатия(състрадание към ближния), крещящ егоизъм, алчност, лакомия и лошотия. При капитализма хора няма - човек за човека е вълк. Всеки се спасява сам и поединично. Законът на джунглата. Пълна атомизация(хаотичност) на обществото - доколкото въобще може да се говори за общество, тъй като в условията на гореописания капитализъм общество няма. В замяна на това обаче има изобилие от банани и евтини, пошли забавления за робите. Има и сладки приказки и басни за "демокрация", "човешки права", "свободи" и прочие лъжи.

Утайки, заради такива като вас сме на последните места по всички класации. Те си решавали дали да работят и дали да плащат данъци. Единственото място дето може да се случи това да живееш без да плащаш е затвора. Вие сте излишък за държавата и напълно си заслужавате мизерия живот който повечето от вас вероятно водите. Но от зидаро-мазачи, плочкаджии и общаци по строежите явно толкова

Чичак, живота си е мой и никой не ме е питал дали го искам. Правя каквото ми е кеф и да става каквото ще. Баламите дето се изкъртват от бачкане за едната чиния боб с наденица и гирос на морето веднъж годишно свършиха. Фирмите вдигат цените както преценят, работниците получават някой лев повече пак ако фирмите преценят а в повечето случай не ги вдигат понеже всичко "скачало".. сори в пирамидални схеми на участвам.

Нема смисъл да се работи брат, при тия ниски заплати. От далаверки (ако си тарикат) се правят добрите пари. И винаги ги земаш на ръка - така не даваш един куп пари за глупости на скапаната държава.

А нема нужда да стигате до мен да ми помагате. Да не сте припалили до портата, че ще отвържа кучето. Не сме били работели! Ами ти какво работиш бре момче. Да говориш глупости. На това работа ли му викаш?

Идеално ми е ! Пия си кафенце, срещам се с приятели, спортувам си, медитирам, гледам си сериали. Който иска - да ходи да робува на тая държава или на някого !

А майка ти слугува в чужбина, за да ти изпраща пари.

Абе а кво му влиза в работата на тоя лоестия да бори кой работи и кой не? за едно НПО питам..

Но иначе са активни във форумите.

Фак оф.. Комунизма не е на мода. Ако ти се работи работи...

Ето това е образцово съвременно общество! Браво, докарахте го! Супер! 1 милион българи са социалният никой. Социума български е торба-лъжи, хем го има, хем го няма. Хопппаааааа! За да угодите на чужди задници, продадохте България и саздадохте поколения от безхаберни социални лакеи. Я сега да може да дойдат от Аспарух, Крум, Черноризец-Храбри, та до нашите възрожденци и национални герои, да видят майка България и с плач да се върнат в гробовете!

Аспарух, Крум и другите да робували от 9 до 6 за да може България да дарява на Усрайна стоки за милиарди.. докато събираме капачки за децата.. АРЕ ПЛУВАЙ...

А ти събира капачки, нали? А какво направи, докато събира капачки, за да не попаднат във властта хора които харчат с милиарди на ден и крадат? Нищо нали? Просто продължи да събираш капачки, че по-лесно и другите от стадото го правят. Ти ходи ли на избори, участва ли в това? С приятели, познати обсъждаш ли проблемите на обществото ни? Само ги обсъждахте ли? Направи ли нещо друго, или продължи да събираш капачки? Ти не разбираш ли че това с капачките е една подигравка със всички и всичко в България! (даже ги направих да се късат по-трудно - да ви гледат сеира). Идват избори, поне временно спри да събираш капачки и помисли, дали да не участваш в тях с правилно решение!

не съм сигурен, че е така, те са в сивата икономика, къде почасово, къде на граждански или псевдо договори, къде сезонно или несезонно в чужбина

Статистиката на държавата ги е изпуснала. Нама ги никъде, а имат ЕГН. А тези в чужбина, които си изкарват прехраната кой ги брои.

Работим в чужбина, малоумнико. Аз лично лятото работя в чужбина, зимата съм си в БГ и си харча парите от лятото. Нещо против ли имаш? Поплювковци. Всички политици и държавни служители са корумпирани, неадекватни и статистиките им са верени сборове от неверни данни. И не се регистрирам на Бюрото по труда защото ми режете помощите от чужбина. Вкарвам достатъчно пари в родината си, но системата, ако я зачитам, ме ограбва. Е, не! Благодаря. Вие в момента се чудите как да рекетирате работещите в чужбина. Не търсите реални механизми за помощ на нуждаещите се. Мизерници нещастни.

Да бе, защо не се въведе една професия - работещ в чужбина? И ето, статистиката ще излезе. Ей, глупави са нашите управляващи, глупави хора.

Кенефи ли миеш ? Добър ли си вече в това ?

за мръсно зелените ли? Няма да ги накараш да работят, те само берат, бре свин*о

Искахме демокрация и я намерихме- система която не обединява и носи хаос.

То и в Швейцария е същата демокрация. Ама хората са швейцарци.

Ето, вижте! Това е човекът, четете за да разберете!!! Вижте как хубаво го е казал и да запомните и след това да знаете!! И в Швейцария живеят хора, но са швейцарци! Я, как точно с 2 думи и всичко става ясно!

Това е държавата : И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

Парите различни от злато и сребро са белега на звяра защото не могат да съществуват без да им "държава"

В ЕС във възрастова граница 18-65 между 26% и 30% НЕ работят по една или друга причина. Това е реалната безработица. Голяма част от тези хора получават помощи и не виждат смисъл да започват работа. Постоянно лъжат, че имат нужда от персонал и за това трябвало да пускаме мигранти. Причината е, че работодателите искат роби, а не добре платени служители.

не ги водите безработни, М? С некакви врътки разни тарикатчета ставате министърчета и все другите са ви виновни. Ти се погледни себе си, дето нищо не си направил а си само на държавна ясла. Гниди.

отчитат само регистрираните в Бюрата по труда. Това е в целия свят. Другите, които не работя се отчитат като "неактивни". Не се регистрират и вероятно работят на черно или наистина не работят по една или друга причина. За да имаш право на социална помощ, ако си в трудоспособна възраст е задължително да си регистриран в Бюлото по труда.

То па една помощ.. една подкрепа... Корчо, на парчето салам купено от магазина плащам 20% рекет на грухчото от снимката. Мисля, че е повече от достатъчно! Да плюска и да мълчи..

1 мил. мангала братчето ми.

Огромна вина има и държавата - понякога, ако искаш да си изряден, точен и честен - машината те смазва и те отказва. Опитай се да стартираш малък или среден бизнес , ама не в София и ще видиш как хиляди кърлежа - институции, чиновници и органи ще те пречупят за нула време.

Държавата се управлява от монопола от 30 г. И всичко е облечено в асоциации и дружества и всичко е с картелни споразумения и няма да има промяна в цените, защото те ги държат монопола. Заради това малкия и среден бизнес неможе да стартира, не са в асоциацията:))) Това е истината. Ако искаш бизнес по добре иди в Германия, Франция Англия, държавата там ще ти помогне.

.. над един милион - те не учат, не работят, нямат регистрация в бюрата по труда... Сива икономика или чукат на частно. Повикайте да ви сложат фаянс в банята и ще ви вземат 5-6 хилки. И да не мислите, че тези хора ще си платят данък или осигуровка.

Държавата ли им реди плочките или им бърка лепилото? Не! Става дума за един кюлчета в чекмедже и помощи за Усрайна по нареждане от ЕС... докато пенсионерите ни тънат в нищета...! Аре марш, кърлеж...

Данъците са, за да се плащат. Точка, казах.

Плащай... Аз не ги плащам и честно казано ДГД и ти и държавата.. ;-)

Ако не робуваш на шепа чорбаджии за едното ядене и кредит е проблем. Ако не учиш за да има евтина работна ръка от квалифицирани ибрици е проблем. Ако не плащаш данъци от 50-60% на баш изедника (държавата) за да може да храни бежанци, паразити и друга администрация и да ги праща в САЩ, ЕС и Усрайна, пак проблем... Що така почва да ми липсва турското "робство" с 10% плосък данък и никакви други ангажименти?

Още един Андрешко. 50-60% данък, даже и ... по-малко. Държавата се издържа от данъци, ако не ти е известно, да ти кажа. В Канада за една къща плащат по 500-600 долара на месец данък.

Мен държавата не ме интересува, хйо сплескан, щото държавата не ме храни, а аз храня държавата и такива като тебе дървени философи. Аз се интересувам от себе си, не от сплескани хйове като тебе и държавата.

В Канада от 10 ябълки ти взимат 5, България от 2 ябълки ти взимат една. Това е разликата при 50% там и 50% в България. С 5 ябълки ще се нахраниш с 1 ще преживееш някакси.

Плащам 100 пъти по-голям данък на месец от съдрани парцали като теб. Споделям реалната ситуация. Хората нямат реален стимул за развитие. За Канда недей да сипеш простовати лъжи. Блюдолизците сте дъното.

Като се интересуваш само от себе си, защо си дошъл да плачеш . Мислиш ли, че на нас ни пука за теб и твоя рев. Данъците трябва да се плащат и точка. Ако не ти харесва заминавай в Сибир.

Шо не го кажеш това на Гугул, Майкрософт, Апъл, Тесла и шефа на НАП укрил милиони? Мърши миризливи сте!

СмЕхУрко допе да ви е яко на държавни блюдолизци и измет. Случвало се е и пак ще стане. Ще плащаме само за реално доставени услуги, не по подразбиране само защото неграмотен калъф като теб пише тъпотии в интернет.

Бас ловя, че е пропуснал депутатите, правителството, полицаите, военните, държавните служители... или може би статистиката му е за тези дето не работят и не вземат пари, а не за тези дето не работят и вземат пари за това.

Истината е, че живитът е един и никой не иска да бъде роб до гроб.

Много си прав. С тези ниски заплати, които предлагат повечето работодатели младите нямат интерес. Решение би било работата да предлага повече свободно време на работещите, тоест смени по 4 часа или два работни дни последвани от два почивни. Щом до сега не са започнали работа тези хора означава, че парите не са им толкова важни, колкото свободното време. Помислете работодатели, помислете. Няма интерес към условията на труд, които предлагате.

"...особено младите хора, които нито учат, нито работят, те са бъдещето", ..."- не ги знам ,какво бъдеще са тия,но , че с паразити и търтеи е сигурно!