17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз няма да мога да го направя, но ако има някой доста добре запознат адвокат, да вземе да разнищи случая. Ако застраховките не трябва да се подновяват и са валидни, да се вземат в ръце потърпевшите и да осъдят държавата за некомпетентност, умишлено създаване на напрежение сред народа и причиняване на психически дискомфорт на застрахованите в тази компания, с техните изказвания в медиите. Също така и медиите за фалшиви новини!

Не съм застрахован в тази компания, НО, Не мога да разбера защо са невалидни! Според законите ти трябва да си направиш тази застраховка! И хората са я платили, фактически имат и документ за това! Защо държавата прехвърля отговорността си на народа и не им признава законно придобитата застраховка! Това не е депозит в банка да е на твоя отговорност, ако фалира! При депозитите държавата не те задължава да си държиш парите в банка и в коя банка!

Най-голямото европейско природно бедствие е земетресението от 1755 г. в Лисабон По случайност става на празника Вси светии Усетено е чак във Финландия Жертвите са били няколко стотин хиляди Избухват пожари Бягащите към морето виждат на мястото му потънали кораби и стоки 40 минути по късно връхлита цунами, което потушава пожари но и досъбаря сгради Разрушена е цялата невероятна архитектура в центъра, всички църкви, замъка Неразрушени остават кварталите на проститутките и на занятчиите В Люксембург от това земетресение се срутва сграда на военни и те загиват В Холандия и Швеция корабите се откъсват от котвите В Англия на южния бряг приливът се покачва с 3 метра В Шотламдия и Швейцария са се покачили водите на езерата и по късно са спаднали Земетресението оказва влияние върху политиката, културата и науката. Португалската колониална политика бива пречупена, а вътрешнополитически проблеми биват разрешени... :-)

Спрете да ревете за 200-300лв. Мислете ПРЕДИ да плащате, като дадете парите всичко свършва. Ако сте сключили застраховката на 4 вноски какво ще загубите в момента--част от една вноска - страшна драма. Всички хулите народа, но народа сме всички НИЕ. Защо не сключихте застраховката в Българска компания като милеете за България а??????

Никъде никои не споменава и сервизите където също нищо не е изплатено за последните 5 месеца и им се дължат хиляди левове.....

Ми добре гаранционния фонд ще ми плати причинените вреди от липсата на вашата застраховка, ама вие какво ще правите? КАТ ще ви напише акт, фонда ще ви прати колекторска фирма за щети примерно 10 000-50 000лв, вие ще съдите фонда, а застраховката ви вече е преполовена или почти към края си като равносметка предполагам, че до месец два ще си направите нова.

Ей, муньо с едно ГО, изтичащо след половин месец, знаеш ли колко е ГО на едни камион с прицеп 13,60?! А КАСКОто му? Ама каското не било задължително? Е, като не е задължително защо такъв застраховател има изобщо лиценз? Та, знаеш ли колко е ГО на 10 камиона с оставащи примерно 9 месеца валидност?! И те ли да търчат да дават десетки хиляди, защото някой някъде си казал нещо си?! Бе, вие дебили ли сте всичките?! Прочетете набързо кодекса за застраховане, идоти такива...

"Муньо"-то те светка, че ще ти скъсат дупето от плащания, ако нямаш валидна застраховка, ако че КАТ няма да те глоби... А като ти е скъпа ГО и Каско на камиона да не си ходил в Олимпик! Още преди 7-8 години застрахователите ме предупреждаваха, че тия са съмнителни и да се не връзвам на ниската цена...

BRCK

Ахахахаха. Всеки който си купи нова застраховка е пълен балък. Застраховката си важи - консултирайте се със адвокат. Ченгетата не могат нищо да ви направят! При събитие е по сложно , но гаранционния ежропейски фонд ще покрие щетите. Лъжат ви за да ви приберът едни пари за втори път.

При събитие е по-сложно, обаче за потърпевшата страна, а не за виновната. Виновната си има застраховка и това, че Олимпик едностранно са я прекратили в нарушение на 10 текста от кодекса по засраховане, ТЗ и ЗЗД нищо не значи. Егати овчия малоумен и безхарактерен народ - говорих със застрахователи и масово сключван нови застраховки балъците. Застрахователите, брокерите и агентите също са в кюпа, защото сега ще си разпределят пазарен дял от 50-60 млн. в по-тесен кръг, а брокерите и агентите ще си приберат едни извънредни летни премии и бонуси...

BRCK

Ми като има балъци ще има и тарикати!

ujabg

искам да се застраховам, че застрахователната компания няма да фалира.. кога, къде и как????

ако фалира и тази компания, какво?

Най-интересното е, че никой от ресорните държавни органи не повдига въпроса за търсене на вина и субектите, осъществили това престъпно деяние! Прокуратурата и следствените органи също не предприемат никакви мерки.....?! За пореден път стана ясно, че в тая "държава" има срастване на престъпния свят с управлението!!! Лошото е, че пак българския данъкоплатец ще плати сметката, а най-трагичното е, че всички търпят това!!! в България нама гражданско общество и за това води всички класации по нисък стандарт на живот на населението!

Не четете Общите условия на застраховките. Защото Гаранционния фонд покрива само БЪЛГАРСКИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ. Защото гледате само цената на сключване и не Ви интересува какво получавате като защита насреща Защото се считате за " тарикати", а балъците са всички други. Само, че балъците ще са тези за които ГО ще трябва да покрива щети. Потърпевшия ВИНАГИ може да заведе иск към Вас, ще трябва в съда да докажете, че ще им се покрият щетите от Застрахователя. А през това време могат да ви наложат запор даже и на въздуха който дишате. След 2-3 като се произнесе съда я камилата я камиларя. Справка фирма Авус.

А защо не споменаха датата 18.08.2018 още при отнемането на лиценза, а казаха, че за вече сключените застраховки, всичко си е по старому???

Какви ти споменаване на инфо от 10.0-ти .Миналия месец ми я я оферираха за най изгодна ! Това не ли престъпление?

Трябва застрахователите да дават гаранция, че при обявен фалит/несъстоятелност или ще върнат парите взети за активните застраховки или ще прехвърли задълженията към държавна агенция до изтичането на тези застраховки. Все пак държавата ни задължава да правим тази застраховка, а не упражнява никакъв контрол и не обезпечава потребителя по никакъв начин

Това е вторият голям гърмеж по врема на Борисовото управление. Почна да става закономерност. Първия път 4 милиарда изчезнаха, сега 40 милиона.

+16 млрд несъбрано ддс +22 млрд заеми от които се плащат пенсиите Все по бедни и ограбени.

Поредния пример за това как държавата абдикира... Трябваше да се заемат със случая още май месец и да дадат гласност, че Олимпик са без лиценз. Вместо това всички замесени си мълчаха и си събираха вноските!

Тази сутрин прегледах Кодекса за застраховане, особено в частите за застраховател, получил лиценз в друга държава членка. Несъстоятелността и ликвидацията са горе-долу описани и нещата изобщо не стоят така, както герберастите ги представят и създават паника. Относно условията как този тип застраховки стават невалидни нищо не видях, т.е. те са си валидни и е работа на приемащото дружество или на синдиците и ликвидаторите да се разправят с това. По медиите КФН уведомява за несъстоятелност на застрахователя, но не и за валидността на застраховките, защото те са 50 вида с различни срокове и условия. Автоматично се рекратяват застраховките със срок на валидност над 1 г. Къде е онази кюстендилска да не казвам каква Мая Манолова?! Къде е домашната опозиция в лицето на убитаците от БСП? Къде са юристите, които се изказват за всякаква глупост, а тук за такъв фундаментален проблем мълчат като риби? Всички ли последните седмици се пекат на плажа в тази умряла държава, егати?! Явно всеки ще трябва сам да се консултира с юристи. Да видим как ще ме спрат и глобят милиционерите и неграмотните им писаници колко ще издържат в съда. Егати овчия народ, егати умрялата държава. Вместо тук да пишем единствено и само за час и място на протеста и да се явим едно 50-100 хиляди, то Боко да бяга паникьосан към имението си в Калифорния, ние разискваме неща, които изобщо не би трябвало да ни касаят, ами КФН, МинФин и прочее селтаци да си трошат главата какво да правят...

Ако се оплачеш за кражба в полицейското управление която е под 300лв. Няма да ти обърнат никакво внимание. Тука е същото защото застраховките са под тази сума.

Не е вярно това - значимостта на кражбата се определя от прокуратурата, а не от следствието. Този чл. 34 мисля, че беше е приложим само при лписа на квалифициран състав и т.н. В противен случай не за 50 кинта, ами дори и да няма материална равностойност, пак са длъжни. Този филм го играя вече цяла години и в момента обжалвам решение за отказ да се образува съдебно производство на областната прокуратора пред апелативната.

Всички на протест сега после ще пишем !

Това е фалшифа новина. Ако е валидна до полунощ и е без обезпечение, какво е различното след полунощ. Ако сега удариш друга кола, кой поема разходите?

Още 200000 прицакани от мутренската ГЕРБ. От тях 50000 да излязат пред прозорците на Вожда им и ще изпадне отново в параноя, че всички искат да го убият. Гадове продажни!

Абе нали уж чуждестранни дружества и чужди банки опериращи в България работеха по български правила? Е това ли са българските правила?

Как да разбера коя застрахователна компания утре няма да обяви фалит и тя? По колко пъти трябва да плащаме един и същи рекет?

Аз чакам Каролев, Хърсев, Намуцемян и Гугучева да се изакат по въпроса. Ралица Ъгейн тя за нищо не става нека мълчи.

Който е разрешил на тази компания да оперира да поеме финансовите и наказателните последствия!

Кой казва, че застраховката ми е невалидна?! Имам си всички реквизити на валидна застраховка - лепенка, талон, полица и квитанция. Да докажат как са ме известили и на какво основание е прекратена валидната ми полица. Ако ще е фалит, не става чрез известяване по медиите, а си има законова процедура - синдици и т.н. Тук страна в спора не е бойковата Олимпик, защото тя е на Бул Инс, т.е. е негова, а е държавата в лицето на КФН. От всичките ми застраховки, основно към други компании са прибирани проценти за гаранционните фондове. Не стига, че който е редовно застрахован плаща и за щетите от тези, които не са, което само по себе си е доста незаконно, ами се плаща и във фонда за стабилност на застрахователите, който е точно за случаи като този. Ама били чужда компания. Че кои не са чуждите на нашия бандитски застрахователен пазар. Всеки, който сключи нова застраховка е балък, овца и заешко сърце. Не само, че такива бездушници си заслужават участта, ами и са причината да сме на това дереджеи да ни управлвяат откровени бандити и през няколко години да ни въртят схеми а ла КТБ, защот при този застраховател далч не става дума само за ГО, ами при него под строй имат имуществени, здравни и прочее застраховки сума държавни учреждения. Егати скапаната държава, т.е. народ...

В сайта на КФН има съобщение на ЕС на английски и български. Интересно, е че застрахователите те заливат с SMS да си подновиш застраховката обаче по този случай който е от 20.07.2018 нещо се скатават. Можеха да пратят едно съобщение до всички шофьори, че има такива без застраховки.

Прегледай кодекса за застраховане. Уведомлението за несъстоятелност на застрахователя се обявява от КФН по медиите, обаче това не значи, че застраховките се прекратяват автоматично. Има си цял раздел за производства по несъстоятелност, вкл. и на астрахователи от друга държава член на ЕС. Има си синдици, ликвидатори и прочее, така че приказките по медиите изобщо не изчерпват въпроса и всеки да се спасява както може. Това е все една като фалира ПИБ да съобщят по радиото и с това да си измият ръцете, че от тях нищо не зависи - ха, ха.

Как така ще са невалидни? Нали има гаранционен фонд? А дори и кипърски да е фонда, нали Кипър и в ЕС? Не означава ли това, че техния гаранционен фонд ще покрие щетите? В нета върви и следната конспиративна теория, че минимум нови 200 000 застраховки по 300-400 лева на брой са добра пара за застрахователното лоби в България и затова КФН се правят на ощипани? Заради тези нови 200 000 бр застраховки за около 60 000 000 лева ако се сключат на годишна база? Това е само конспирация, но трябва да се обясни ясно на хората как така ЗК, която има лиценз и съответно щом го има този лиценз участва в гаранционния фонд изведнъж застраховките й, които са гарантирани от гаранционен фонд стават невалидни? Много обяснения чакат хората...

В земята на Винету е така!

няколко факта: 1. в антетката на полицата, принтирана от брокерите, пише NYSE, значи акциите се търгуват на една от световните фондови борси 2. пак там се цитират писмата на КФН за дейността на оператора с номера и дати 3. на гърба на зеленото картонче под гаранционния фонд са изброени компаниите, в т.ч. и тази 4. на базата на 1.-3. държавата обаче, която не може да свали неграмотните жаагали, не чували дори за ГТП и ГО, сега се готви да прилага цялата сила на закона, в т.ч. глоби по 300 лв., сваляне на ДКН и тотална репресия към потърпевшите на грабежа моля мутрата проста и неграмотна, тлъста и нагла и недоразумението карина каваиванова-ганозова да изгрухтят нещо.

нали знаете м*сирката карина, дето не знае една сметка в банката за кого е активна и за кого, пасивна, с 13-те бона основна заплата. тя е, тя е. оная раличката ага, агайн или ъгейн, и тя с хълмовете като участници в движението е в кюпа на катериците, дето са си бъркали в хралупите, докато водачите са си плащали разсрочените вноски.

Хора не плащайте на мутрите от ГЕРБ. Има гарнационен фонд . Опитват се да ви изнудват така

"... в момента, цената на "Гражданската отговорност" е доста ниска за обезщетенията, които плащат застрахователите ..." А аз пък смятам, че цената е неоправдано висока за съвестните водачи. Шофирам от 20 години, нямам нарушение (акт или фиш) над 10 години, ПТП с мое участие (но не и моя вина) съм имал три броя за последно преди 12 години - два пъти са ме удряли отзад и един път ми отнеха предимство. Обаче застраховката на колата последната година ми поскъпна с 50 лева, сега чувам, че пак имало шоково поскъпване.

" в момента, цената на "Гражданската отговорност" е доста ниска за обезщетенията, които плащат застрахователите" Всъщност ако се поровите в сайта на КФН, ще разберете, че откровено лъжете хората. Изплатените щети са там нейде около половината от събраните пари от застраховки. При събрани над 600 млн. лв. изплатените пари са около 300 млн. Но пък има "разходи за реклама" за 200 млн.

Егати истеричната преса! Ау-у-ууу ИЗИЧАТ! Ау-у-ууу ИЗВЪН ЗАКОНА СТЕ! Ау-у-ууу ЩЕ ВИ ВКАРАТ В ЗАТВОРА! Ау-у-ууу ЩЕ ВИ ГЛОБЯТ ДОРИ ДА НЕ КАРАТЕ МПС-ТО ДОКАТО СИ ИЗБЕРЕТЕ ДРУГ ЗАСТРАХОВАТЕЛ! Ау-у-ууу И ВГАРАЖ ДА СИ ДЪРЖИТЕ МПС И АКУМОЛАТОРА ДА СТЕ МУ СВАЛИЛИ ПАК СТЕ ИЗВЪН ЗАКОНА! Каква е тая истерия бе?! Какъв е тоя разфайлък?! Ми че "регулярно" по пътищата на страната ни се движат 100 хил трошки без ГО. И тая и миналата година и през 2019 ще е така...

Е това с карането без гражданска как става при положение, че минаваш технически преглед и там се прави проверка освен това стикерите би трябвало да се засичат от камерите на АПИ.

Ти сериозно ли? Ами по същия начин по който трошката минава и гтп. Както винаги досега. Те и книжки уж вече не можеха да продават ама ей го на, продават.

Защо трябва да плащаме на гаранционен фонд, след като той трябва да покрие такива случаи нищо не върши и пак трябва да си правим нови полици? А за КФН без никакъв коментар. Тези са за уволнение....

200 000 * 280лв. =560 00 000. Че в какво са ги профукали? Гаранционния фонд за какво е? Защо се налага гражданите наново да плащат застраховката? Защо се налага да плащат за цяла година, а не за оставащите месеци през които застраховката не важи?

Хора не плащайте на мутрите престъпници. Боеко да си плаща те са негови авери. Щом държавата задължава хората да парвят такава застраховка .Тя е длъжна да контролира този бизнес . Щом не е свършила работата тя . Държавата ще плаща

Добър призив ама като като катастрофирате в чужд автомобил какво да ви правим? Можете ли да бръкнете в джобовете си и до една седмица заплатите поразиите на невинния без пазарлъци и криена. Защото дружествата това го могат.

Има гаранционен фонд . Той поема разходите. Човека е сключил застраховака в оторизиран от държавата агент . ТОЧКА.

Ти казваш точка, ама при катастрофа. Двустранният протокол няма да важи и КАТ също ще направят някаква магария и невинния при катастрофата остава без кола и средства за ремонта ѝ. А сега си представи, че застраховката ти изтича след два месеца и ти казваш точка с някакви си 30 , 40 лв. Демек инатиш се за 2-3 кутии цигари.

Вече не се трае .Докога ще ни рекетират ,а ние ще сме като овце на заколение .

Да за задавите дано и вие и всички след вас изедници недни....

Защо никой не говори да се промени закона, да защитава не само българските застрахователни компании, но и българските граждани. Все пак парите във фонда са налети от компаниите, а пък техните са дошли от нас.

Олимпик има и пенсионен фонд. Нещо КФМ, министерствата на икономиката и социалното се скатавта по въпроса.

Драги ми, Панагюрски, проблемът на българина не е цената, а липсата на адекватно държавно управление!

Единственото умно нещо което КАТ и КФН могат да посъветват е автомобилите веднага да будат спрени от движение. Защото не мисе мисли ако какво ще стане ако нацелят някой ТИВ със стока, цистерна с гориво или гражданин. А Ралица Агайн да се завре където си иска защото на времето твърдеше, че дори автомобилите които не се движат трябва да бъдат застраховани защото хълма на който били паркирали може да почне да се движи от природни катаклизми и така да повреди чуждо имущество.

Е, в крайна сметка така и стана (за тези, които не се движат). Моторът ми стои по половин година в гаража, но застраховката му върви , защото иначе ставам нарушител ... престъпник, разбираш ли.

Само кожи дерат уродите. За мотори и подобни играчки в цивилизацията има сезонни застраховки. Дори и при колите, ако ти е кеф зимата с джип а лятото с кабрио.

Какви са тези дебили, които се изказват... - Това е задължителна застраховка, разбира се че ме интересува само и единствено ЦЕНАТА!!!!