Тази нощ изтича срока, в който ще важат полиците на фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик", предупреждават от Комисията за финансов надзор.

От КАТ съобщиха, че за няколко дни няма да глобяват шофьори със застраховки от компанията. От КФН обаче съветват хората незабавно да сключат нови застраховки "Гражданска отговорност," защото ако предизвикат катастрофа след 18 август, ще трябва да изплащат сами нанесените щети.

В момента 197 551 са действащите полици на фалиралата кипърска компания "Олимпик". Повече от половината от тях са с плащане на тримесечни вноски, съобщи БНТ.

От Комисията за финансов надзор съветват хората веднага да прекратят плащанията си към фалиралия застраховател, за да ограничат загубите си. Кипърската фирма дължи обезщетение на всички за оставащия срок на застраховката след 17 август.

От КФН са категорични, че няма връзка между повишаването на цените на "Гражданската отговорност" и фалиралата компания.

Според Цветомир Панагюрски, представител на застрахователна компания проблемът на българина е, че най-вече го интересува цената. Това не е много правилно, защото в момента, цената на "Гражданската отговорност" е доста ниска за обезщетенията, които плащат застрахователите.