В Кърджали вече внасят работна ръка

В града пристигат украинци, наемат се готвачи от Турция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има кой да работи но тези алчни работодатели не искат да плащат полагащото се

счупихте тъпомера с тая измищльотина; заминали били за германия... хаха там няма и будка за сладолед отворена не ресторант

Българите са най-бедни в ЕС и е нормално да търсят по-добър живот в по-богати държави. Украинците са по-бедните от българите в рамките на Европа, но пък не са членове на ЕС и нямат много алтернативи. Но когато Украйна стане член на ЕС, най-вероятно никой няма да иска да работи в България, освен ако нещата в България не се променят драстично към по-добро.

Украинците идват тук с надеждата по лесно да хванат на запад защото от БГ е по лесно А Шкембе воивода може и паспорт да им издаде както на Македонците Тази заплата тук те си я вземат и в Украина За Турците е същото Наи сигурно е да си потърсят работници от Банкя

Ний у Бизнес парка колко тунизийци вкарахме ехейй , франкофони ке ни вземат хляба след някоя година.Глобализация-даже коронавирус не спря процеса.У нашиот проект от 35 калпака веке 13-14 арабели има.Учете скандинавски езици или китайски с френскиот сал арабела.Нема Ален Делон ич.

Тези яко са се объркали, че някой ще им работи при настоящите условия.

Ами убочавайте само че един ден като не платите на украинеца трябва да имате здрав гръб който да носи и на бой

еми като не плащат ще внасяме просяци .. това е прост народ...

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Това е първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

изгониха българите от кърджалийско сега няма кой да им работи...

Внасят се работници, защото не се плаща. Скоро ще ни видят кирливите ризи, като в туризма.Тъпа статия..

Няма ли българи за тези позиции? Явно работодателите не желаят да плащат по високи заплати на българи и наемат за "без пари" украински, молдовски и турски боклуци! Сачева де си ма? Де спиш ма п...непоръбена?!

Да затваряте предприяти ли питаш? Ми що пък така, за разнообразия, не пробвате с по-достойно възнаграждение и по-добри условия за работа да си задържите квалифицираните български работници? Ама неее - робски труд и нищожни заплати, пък после, ама що бягали?! Нима си въобразявате, че украинците ще стоят?! Баси наивитета - идват, получават документи за престой и работа в България и после бегом към Западна Европа или Гърция. Щото ще имат документи, разрешаващи им работа в ЕС.

Такова " чудо на чудесата няма"! Само в България: Полицай получава по- висока заплата от учител!; Водач на камион- по- вече от инженер!; Държавен служител- по- вече от работещ със същото образование... Работодателите не оценяват квалифицирания си персонал, той напуска, те поставят неизпълними изисквания за заемане на позицията, 6 м. " няма подходящ кадър" и ето Ви внос на работна ръка от Турция и къделине....

Точно. Наемат след обещания за нормална заплата, но след изпитателен срок. А до тогава - за по-ниска (или минимално възможната) заплата, а често ги залъгват и с по-ниска от МРЗ като ги водят на половин работен ден и като изтече срока, просто не подписват постоянен договор. И после търсят други балъци.

"Завръщането на кофата" - с участието на принцеса Лейка

"В същото време над 2 хиляди души персонал в ресторанти и заведения се очаква до края на месеца да заминат в чужбина заради затворените бизнеси у нас "... хехе, не че нещо, но те и в чужбина са затворени тия бизнеси

В България работодателите все още гледат на работещите При тях ,като на хора които са им Длъжни за нещо...ката на зависими хора. А очевидно вече Не е така! На хората им писва от неуважение и експлоатация,и от глупави недалновидни работодатели...и бягат от тях в чужбина. ... В резултат...изборът на Алчните и глупави работодатели да Наемат Някого...вече е Нулев...Избор...Няма ... ..хората Избягаха от работодателите и от ГЕРБ !! ... За работодателите останаха Два Избора : -да се Грижат на 100% за хората които им изкарват Пари !! Да ги уважават... .. да Плащат много повече,да обучават пълноценно хората. ..Тогава ...хората ще Спрат да бягат..ще работя по отговорно и съвестно...и Всички ще са доволни !! .... Другият шанс за Работодателите... ..е да Фалират поради Липса на хора ! Познаваме не един такъв!

6 месеца след като работят с трудов договор и получават 5-годишна лична карта за постоянно пребиваване и временно ЕГН, след това с тях могат да работят останалите 4 години в ЕС без ограничения!

Да това им е мотивацията тоя мач съм го гледъл. В моя град местния феодал беше решил че ще внася заварчици от Виетнам. Само и само да не дава 1000 лева на местните е виетнамци няма в Европа са местните си отрориха час маг

Блазе на кърджалийците, ако наемат турски готвачи. Ще хапват истинска и вкусна храна.

Герб-бсп-дпс обособяват Кърджали като турско говорящ регион. Изпълняват добре работата си по Косово2. Срам за всеки български гражданин, които не говори български! Ефективни наказания за виновните чиновници, продали душата си за сребърници!

Мангалска. работа !

На запад е по-затворено оттук.

Винаги когато на работодателите не им отърва почват да плашат с чужденци.Добре докарали 80 украинци ще видим колко ще останат след 3 месеца защото украинците могат да отидат да работят и в Полша и Чехия и ако са кадърни не знам защо ще дойдат на по-ниски заплати в България.

И като 2 месеца ги накарат да работят по 12- 14 часа вместо по 8, за същите пари?! И ще видят реакцията на Украинците:))) Те не са като БГ робите, съгласни на всичко! Робовладелците ще се видят в приключение...

Истината е че работници има - РОБИ няма, това е за което реват нашите "работодатели"! А украинците идват само за документите - да получат документи за постоянно пребиваване в ЕС и черта ...

"Защо да не дойдат и при нас, след като ни липсва квалифицирана работна ръка и има глад за такива специалисти?" 1. Защото в БГ все още липсва елементарно уважение към служителя; 2. Защото заплатите тук ти дават възможност да оцелееш в около 80% от случаите; 3. Защото тук има договорки между работодатели да не си наемат служителите едни други; 4. Защото цари беззаконие и неравенство пред закона; 5. Защото образованието е тук е подигравка с интелекта на един човек; 6. Защото нямаме здравеопазване, а здравеУНИЩОЖЕНИЕ; 7. Защото тук манталитета е да се мрази всичко де що мърда; 8. Защото тук няма значение дали ти си добре, важното е съседа да е зле; Да продължавам ли?

Запазете спокойствие ! Благодарение на "уникалните " ни мерки за справяне с икономическите последствия върху бизнеса и благодарение на "уникалната " ни социална политика и развитие скоро у нас ще има наплив от германски,италиански,френски и т.н граждани търсещи у нас работни места с атрактивно възнаграждение и условия на труд !!

не разбирам кои са "вносителите", защото закона на това нещо може да го нарече и "трафик на хора".

Няма 10 човека на бюрото по труда - стига глупости? Какво повече могат украинците от местните безработни? - Да не ги вързват с договори като Роби?

скоро се връщам - почвам с кофите

Стига писахте глупости. Има работа само за роби. Три смени и събота 1200 лв заплата и то на места където си е наистина тежко. Редовниата смяна е 750 лв заплата . Хубавите позиции са отдавна заети от НАШИ хора и до там достъп няма. Омръзна ми да лъжете хората. Дори да идват украинци то е само за да могат да се уредят да замина за ИСТИНСКАТА Европа.