Стотици милиони ще отидат за покриване на постоянни разходи на закъсалите

За подкрепа по тази мярка ще се използват десетки милиони от вече предвидените 430 млн. лева, както и 200 млн. евро по европейска програма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото трябваше масово да излезем на уицата още като им направиха ДДС ставката 8%. Най-голямата гавра - няма храни, няма лекарства, няма книги. Ама и нагли до безобразие искат още. Та мисълта ми беше, че докато хората се делиха на протестъри, тулупи и прочее разединителни определения, тези хрантутници, начело с онзи с мазните пирги (все не му запомням името) си извоюваха абсолютно незаслужени облаги, а ние тук само си чешем клавиатурите, колко несправедливо е това.

а защо кръчмитее в 90% клоаки ще вземат най големи подараци? задължително ли е,необхоримо ли е да се ходи в тях? що ням апари з апревенция з алекарства за рехабилитация? защо ням а дотациии з алекарства скъпи операции?

Един свикнаха да са постоянно закъсали, както едни други отдавна свикнаха да са постоянно социално слаби. Важното е друг да плаща сметката...

Каде са тия пари бре? Аз един лев не сам видял Раздават ? На кой ? Как Всичко е Мушангия Собствениците на заведения лапат, аз лапам бахура . Бах тая крива нива .

За паника, а за трезво приемане на нещата и да си дадем с/ка, че веселбата свърши. Всичко в света се променя и връщане назад няма - просто защото това е природен закон, без значение какво ни се иска. Всяка държава и народ ще трябва да се оправят сами. В нашия случай да си възстановим селското стопанство, така че да започнем пак да се изхранваме с това, което произвеждаме, , а не да зависим от внос. ДС ускорени те3мпове да започне да се изгражда наново държавния резерв, а не да се изнася. Парите ще престанат да имат значение както досега. Държавата да престане да хрантути ненужни чиновници и да се обзавеждат скъпи и ненужни офиси и возила. Накратко, трябва да сме готови за всякакви изненади, които можем да посрещнем най-вече със собствени сили, чрез натрупване на запаси. Безработните, които ще се увеличават, да бъдат пренасочени към дейности за привеждане на държавата в ред!

Аха,имаме нова вълна на завръщащия се социиализъм. При капитализма всеки сам поема отговорност за бизнеса си - успява, фалира, взели или НЕвзл предохранитлени мерки за оцеляването на фирмата си.

' Не"нашите винаги сами са си покривали загубите, а "нашите" и през задника ги захранват.

такъв филм - постоянно закъсал и постоянно да папка от парите на някой който си плаща данъците.Фалира - почва нещо ново и така нататък.Ама да ми буксува на място ми напомня на оня виц за чукчата - Я знаю что надо.Трактор надо

какво ново? човек дето знае само да продава надценени напитки или маркови стоки внос, в какво да се преквалифицира, че да започне нов бизнес? освен да налее пари, държавата няма какво да направи повече. Е да удари една молба към боговете епидемията да свърши по-бързо. В съседната статия Алибегов разправяше, че стотици хиляди хора ще останат без работа при затягане на мерките. Толкоз народ никой няма капацитет да обучи и наеме. Освен да им връчат по една метла и да светне страната от чистота. Или да строят магистрала Хемус, ама доколкото се разбра там нещата са тотално забатачени.

Защо тези стотици милиони не отидат за здравната система така че да издържи, а бизнеса да не затваря?

вечерен час 22:00 Пък баровете нека си работят свободно и стига са пискали.

това са пари който ще помпят инфлацията,лева ще се обезценява

Ела да те ваксинирам ама си вземи и вазелинчеллллл

Нямам време да го прочета цялото писание, но принципното ми виждане по въпроса е, че спасението на давещите се е дело на самите давещи се. Достатъчно хрантутиме и дундуркаме кръчмари и други паразити, докато много други бизнеси не са получили 1 стотинка помощ от никъде, ама не вдигат вой до небесата. Просто не е редно да продължаваме да ги дундуркаме и угояваме. Освен това, откъде мислите че идват тези пари, които потъват в гушките ви и докато ще текат пари от някъде, за да стигат до вас? И как следтова ще бъдат върнати? Нали знаете, че безплатен обяд няма? От моите познати се сещам за мъжете на две от най-добрите ми приятелки, коиот от началото на пандемията досега си сменяха работата единият "само" 3 пъти, а за другия не съм сигурна дали са 4 или вече и повече да са. За (май) 2 седмици или татъка единият работеше на 2 места - сумарно от 6ч сутринта до към 23 - защото на едното място беше в предизвестие за напускане, а на другото навлизаше в работата. Не съм 100% сигурна, но мисля си, че и двамата, ако въобще нещо са взели от държавата, е най-вероятно едно или най.много два пъти по едно обезщетения за безработица. За друг приятел с професионално фото и видео оборудване, което струва майка си и баща си и така си стои от началото на пандемията, или за приятел с охранителен бизнес, помлян на 100% от пандемията нямам време да пиша в детайли, пък и все пак касае трети лица.

по добре да не пе се мъчила нищо не каза освен че си изначално проста и в циганските мааали дори ням акой да ти тегли един бой

Нека всеки като иде на заведение да си поиска касовата бележка и я регистрира чрез приложението на НАП! Нека заведенията които само крият оборот, осигуряват на минимална заплата, да върнат поне малка част от парите които държавата им даде, и които са събрани от данъците на всеки един български гражданин!

В някои държави е направено като лотария със сериозни награди. Регистрираш касов бон и имаш възможност да спечелиш. Така почти няма нужда данъчни служители да обикалят. Клиентите сами са мотивирани да контролират ресторантьори и други бизнеси. Намалява се и нивото на корупцията

Абе министерски дебили, ням ли кой да ви каже, че отдавана не живеем в Соца, когато държавата субсидира всичко губещо! Докога народа ще хрантути разни 'бизнеси - бардаци' в условията на див Капитализъм?

Социализмът свърши отдавна. От 5 години се говори за 4-та технологична революция и за промените в обществата. Както бизнеса с видеокасетите под наем умря, така и тези заведения ще останат единици,най-вероятно прескъпи и луксозни за единици и всичко друго ще умре. Който не еволюира - умира. Който може да се ориентира към онлайн продажби и храна за вкъщи, това ще е бъдещето.

Много проста логика. Затваряме ти бизнеса и после бизнеса сам нямал бъдеще. Ами ще затворим болниците и те нямат бъдеще. Ще затворим и интернета и той няма бъдеще.

Какво стана с безплатните ученически почивки! Ходиха ли децата на море? Вънаха ли се вече? Че септември идва!

Добре де, не мога да разбера с каква гротеска живеем?! Стига с тези заведения! От месеци работят не на 100, а на 120%! В нито едно заведение няма никакви ограничения! Никакви! Всичко е пълно до горе, мерки никакви, само маски като лигавник на персонала и то по-рядко... цените също постоянно нагоре, на доста места за сметка на качеството Защо реват постоянно? Какво става в нашата държавица? Какви 50%. Нито едно заведение не работи на 50%! Нито едно! Само лъжи, лъжи, лъжи... И аз съм в производствена фирма, имаме всякакъв тип затруднения заради ковид - бавене на доставки, объркан транспорт, липса на суровини, висока цена на тока. Мислим постоянно, оправяме се някак, ама не ревем по медии за помощи, един лев не сме получили. Заведенията работят на 120%, не спазват никакви мерки, плащат на ръка на персонала, крият данъци, пуши се навсякъде, цените са поне 20-25% по-високи от миналата година, качеството постоянно пада и на доста места е на нула, ама искат все помощи и компенсации... Това е някаква пародия, някакъв кошмар...