Рязко ускоряване на декемврийската инфлацията в България до 6-годишен връх от 3,8%

Цените на хранителните продукти и на безалкохолните напитки се увеличават с 0,8%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евро эона преэ крив макарон с таэи инфлация.

на МЕСИЯТА Банкянски, да се свети името му ! Май сте сбъркали думата. Не инфлация 3.8 %, а ръст на БВП тази година, бе маскари...:)))))

Каква инфлация в моята държава бе серсеми от НСИ? /балкански рев и ++/

Каква инфлация бе, серсеми от НСИ? АЗ казах: Нулева инфлация, нулева безработица! Държавата ми никога не е била толкова добре и ще става все по-добре. Нашите емигрирали сънародници чакат на опашки пред КПП - тата. Нямаме къде да ги настаним. /балкански рев и ++/

Тва е щото ТОЙ даде по 20 евра коледни надбавки!

Всеки ден жилище и пиано не си купувам. Така че на база потребление/обороти сами си я сметнете инфлацията. Ако не можете да се ориентирате си бръкнете в джоба или си вижте остатъка по дебитната карта. Това е истината. Другото е вЕтър и мъгла или прах в очите.

Даа видими резултати, вървим към нова деноминация, този път демократична.

И на кое точно имаме инфлация, като по дефиниция тя е раздуване на паричната маса, а тук печатницата не работи, защото сме в борд. Значи от някъде другаде идва по-голяма маса пари, която се кункурира за същия обем стоки и услуги. А, сетих се откъде са парите - малко от фотдовете и много от банките. Увеличавайте заплатите в бюджетния сектор на общо основание и за сметка на нови заеми и на данъци, пък данъците върху потребленито ги помпете с банковия сектор, корупционните и бандитските пари, пък после имало инфлация... А, и за тези 3-4% ще ви се върже сямо някой, който не влиза в магазин.

Много специалисти ама все неграмотни... Абе човек, как може да пишеш "КУНКУРИРА"???

НСИ може да отчита каквото си иска, реалната инфлация е към 30 процента годишно.

Не искам да разочаровам никого, но 3% процента инфлация годишно за 10 години стопява спестяванията ви с 1/3-та. При положение, че западните страни се чудят как да вдигнат инфлацията над 0.1-0.2%, ГРОБ постига "небивал успех" с 3.8%.. оставка, бе, некадърници!!!