Оризовите полета изсъхват, докато сушата в Италия продължава

Нивата на основните водоизточници в региона на Ломелина - реките По и Дора Балтеа, са осем пъти по-ниски от средните за сезона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оставете ориза на Китай, Индия или Тайланд. Не се бутайте където не ви е работа. В Италия правете доматен сос и спагети.... (Ах, те и спагетите са си китайски нудали...)

Защо не започнат да използват обезсолена морска вода за напояване. В Израел успешно се справят. Да Пълнят реките с мощни помпи от кораби, за мен изглежда доборо решение, но е ясно че няма да успеят да направят същия дебит.

Това е някаква шега нали?! Ти прочете ли какво пише в статията "160 000 литра в секунда", това са 160м3/сек. 576 000 м3/час !!!! Я провери колко енергия трябва за обезсоляването на един кубик вода и ще си отговориш на въпроса.

Не, не е никаква шега. Инвестициите са наистина големи, но в някои случаи си заслужава да се пробва. В Древен Рим са правили канали дълги с километри, за да доставят питейна вода, В Египет са правили огромни канали като са използвали водата от Нил. Защо с новите технологии които разполага човек да не се направи нещо подобно, за проба ако ще само. В крайна сметка нали има глобално затопляне и водата изчезва. Тя ще стане по-скъпа от петрола, защото без петрол се живее ама без вода само 3 дни.