Лоша новина за собственици на фолксвагени с манипулиращ софтуер

По решение на германския върховен съд може да не бъде платено обезщетение, ако са навъртени много километри

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега, вече може да триете предния коментар - след 830 (трите нули) милиона евро "изчезнаха". Не е ли по лесно, преди "учтивото напомняне" някой да прочете какво е написал?(имал е на разположение цели 22 часа), а и резил нямаше да има!

"Лоша новина за собственици на фолксвагени с манипулиращ софтуер" И още ПО ЛОША НОВИНА ЗА СПИСВАЧА НА НОВИНАТА! Това милиарди, милиони, ги няма за нищо! Веднага да заминава на встъпителен курс по аритметика! п.п. Коментарът ми вероятно ще издържи няколко минути, преди да бъде изтрит от "високообразованите" гавази на Дира, , НО ТЪПОТИИТЕ В НОВИНАТА ЩЕ ОСТАНАТ НЕКОРИГИРАНИ!

А съда какво реши за шефовете и инженерите на Фолксваген? Които са отговорни за това безобразие. Какво реши съда за милионите "отровени" хора, които не карат и не са си купували тези дизелови коли. Но тези дизелови коли са минавали покрай тях и са ги тровили.

Логично е тези, които са изминали най-много да получат най-много, защото са замърсили най-много заради лъжливите шваби. Нещо логиката им хич я няма, ама явно да отбият номера, пък и минаха доста години и се позабрави. От друга страна се оказа, че всички немски производители са го правили това, но тези ще го отнесат.

Бе не са лоши коли. Аз си зех новия тигуан и съм доволен.

режете дпф егр клапи катализатори и тн, сипвайте на марешки топ нафта и ръгайте хадо до откат ще мине време и тук ще почнат с лайната

"830 000 милиона"/235К собственици, това се пада по има-няма 3 531 914 ЕВРО на човек. Кой луд няма да се навие на подобно споразумение? Дир.бг или ПИГ, разлика няма. И в собствеността май е така.

В Европа може, защото Германия управлява Европа. В САЩ си платиха веднага и напълно без условия като попове.

Това е решение за Германия, не за Европа... Нищо де, давай, сподели. :)

е че тия дето са навъртели километрите са най-прецакани...

Продали им кола със скъсани седалки и стар мотор? Колко коли в България са със снет катализатор или направо откраднат? Как те касае тебе, като трол и клиент, каква е разликата между няколкото % изхвърлени повече вредни газове....караш с набит ауспух в задния двор?!

"Редакторе" Викторееееееее..... "навъртени" казват у ваше село, книжовно е "навъртяни".... Но "навъртяни" е разговорно, на новинарски сайт не отива да пише така... Оф, все забравям, че става въпрос за Дир-а.....

Ти май влезе в ролята на пишман коректор ;-) Естествено, че е навъртЕни. Нарича се инверсия: навъртян - навъртЕни, мляко - млЕчен, видял - видЕли и много, много други. Ама няма страшно, че у ваше село казват "навъртЯни"

На тебе са ти развъртени всичкити бурми из главата.

За ДИР.Мешере и това е много. Да се радваме че не е с дублиране на Майчин език....както новините по БНТ.

Прочети за "променливо Я", ще бъдеш изненадан.

tonk11

830 000 милиона Евро. Авторееееееееееее, ти знаеш ли кое е това число?

Твърдо "Нье"!

А Шкода, купена от Фолксваген?

В България получаваш един голем, както каза премиера и това е Няма за какво да те обезщетяват, като няма еко норми и данъка е 200 лева......Ако беше 5-10 хиляди лева данъка, да те обезщетят.... ама.....

Това какво показва на диагностика няма значение за вредните емисии. Теста се прави без да се влиза в колата а отвън с устройство мерещо замърсявания.

830 000 милиона Евро. Товае е някакво ново число.

Това са пълни глупости! Няма кола, която да е изминала 255 000 км. Най-много 123 000 и то за 20 години. Питайте тези в Дупница.

В БГ си го знаем, бития бит, ения ен. Тук и 3 коли да си купил ще ти върнат... :) няма да кажа какво, че е вулгарно.

Лоша, ама само за европейските балъци, защото в "прогнилата задокеанска кочина" САЩ ще връщат пари на всички.

Цитати от друг новинарски сайт : " ... компанията бе принудена да заплати на засегнатите презокеански потребители на Volkswagen, Audi и Porsche огромната сума от 9.5 милиарда щатски долара. " "Според споразумението пред купувачите са били поставени две възможности – да получат финансова компенсация или колата им да бъде преработена така, че да отговаря на законите в САЩ. Разбира се, 86% от засегнатите потребители са избрали компенсацията."

830 000 милиона евро ?!?! ама сигурни ли сте в цифрата, че нещо множко ми се вижда

Не е никак много защото ако го разделиш ще видиш, че се пада по 3500 ево на калпак, което дори е малко.

Това са 830 милиарда евро. Редактора просто не се е сетил какво следва след милион. Неграмотници всякакви. Пазарната капитализация на VW е около 80 милиарда евро. Ерго и да се разпродадат изцяло няма как да съберат и 10% от обещетенията, които Dir раздаде на пострадалите.

Не се вълнувайте, това са редактори на дир.бг все пак. Имайте снизхождение.

От дир-а разсъждават явно така: 1 милион - с 6 нули. Значи 2 милиона - с 12 нули! (като ББ)