17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, да бяха в рубли ? ...

...е за Китай бре, тъпунгер....Къф Виетнам, кфи 5 лева ???

И кво от тва?

Резервите не са в хартийки. Само за информация на интересуващите се.

А в какво са? В злато са под 80 милиарда, другите над 3 трилиона в какво са?

Суровини и държавни ценни книжа на различни страни... ако поискат китайците могат да изкупят света.

Странно... що не се запасяват с рубли?! Ха ха ха :))))

Рублата е валута и търгуват с нея, не я складират. Накрая китайците ще си избършат г..с хартийките наречени долари.

Рублата е с цената на лист тоалетна хартия, та затова я ползват китайците, а валутата очавадно е долар, след като резервите са в долари. Дори и така се казва ВАЛУТНИ РЕЗЕРВИ ... ДОЛАРИ

Това са 3000 млрд долара, една седма от американския БВП, голяма работа, все едно 1000 милиона китайци са скътали по 500 долара, от които 300 са дали на компартията, ееее, берекет, ще ритнат бурето та маани, вероятно в останалия свят има по доста повече на човек, поне още 5 млрд джагатайци по света кътат Франклинчета, както беше славната НРБ на времето, сега милиардите валутен резерв бавно в продължение на 30 години комунделските отроци връщат обратно като някакви уж инвестиции. По скоро САЩ лесно може да ритне бурето на целия свят с тия хартийки.

Китай държи съдбата на САЩ в джоба си. Могат да им ритнат бурето когато пожелаят и със САЩ е свършено. И тези кравари са се Самообявили за лидери на света! Нещастници!

И как ще стане това?

китай за 10 годдини построи 30 000 километра високоскоростни ЖП линии. тридесет хиляди!!! няма друга държава с толкова километри високоскоростен ЖП път. Включително до райони където не живее никой (все още)

Се падат на човек от населението? Ей така... да не сравняваме домати с краставици.

Да ти сметна 30 000 за 10 години - по 3000 на година. Китайците са 200 пъти повече от българите. Т.е. в България да се направят по 15 км на година. И то като имаш върховна власт в която тъпаци като тебе да ги впрягат да чупят камъни за железницата а не ьа плямпат с/у държавата си и да хвалят чужда.... нали се сещаш какво правят такива като тебе в Китай?!

До ... Ти си от 80% на доц. Христов или си ГЕРБ-ерска калинка. Само те могат да сътворят такава глупост.

Това не е добра новина за Китай,защото означава ,че труда на китайците е превърнат в хартия. Още по лоша новина е за САЩ ,които никакъв сериозен не могат да упражнят натиск върху Китай по никакъв въпрос ,защото пуснати на воля тези 3 трилиона са в състояние дас ги сринат.

Имаш ли от тази 'хартия' в излишък? Ще ти дам в замяна виетнамски донги,руски рубли или монголски тугрици, не е проблем. Най-мразя когато див болшевик се прави на икономист.

Не знам дали сте ходили в Хо Чи Мин. Такива красиви небостъргачи, градинки и подземни паркинги в БГ няма.

Това е лоша новина за Китай и добра за САЩ. Както се вижда от търговския спор САЩ оказват огромен натиск на Китай по всякакви въпроси. Тези 3 трилиона няма как да ги пуснат на воля, щото Китай за броени дни ще фалира. САЩ нямат никакъв проблем, още повече че тези резерви основно са в облигации. Ако ги пуснат на воля някой ще ги купи евтино за без пари и после ще спечели трилиони.