Горанов също песимист за падането на тавана на пенсиите

Таванът може да падне, когато се преодолеят изкривяванията в системата, каза министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eто затова няма да се осигурявам, с моите пари плащат на мангалите тока , водата и да раждат по 5-6 чавета. Хиляди измислени държавни длъжности , полиция, военни не плащат осигуровки , цял живот скубат бюджета и на 45 години получават 25 заплати на калпак и осигурена дебела пенсия, а ти народе работи до 70 години и я получиш пенсия я не. Тая няма да стане , който е балък да плаща, такъв обир върху трудещите се няма по света.

До кога ще се гаврите с хората бе некадърници. Значи за бюджетниците има, а за пенсиите не. Ами вземете малко от бюджетния излишък, с който толкова се хвалите.

По-долу някой беше написал "май ще си ходите скоро, мошеници...". Подкрепям напълно.

Пенсиите на пенсионираните зависят изцяло от заплатите на работещите, та докато не задвижат икономиката, не увеличат броя на работещите и не им вдигнат заплатите до 2000 евро, никой няма да види голяма пенсия, щото няма от кой да я вземат....В България все пак отдръжките ви нито за здравеопазване нито за пенсия са ви в поименни сметки, а се взимат от заплатите на настоящо работещите. Само преди 5-6 месеца социалния министър на пресконференция заяви, че с тая демографска катастрофа след 2032 пенсии никой няма да получава вече в България, защото и сега няма пари в държава за 90% от пенсиите на пенсионерите и се теглят милиарди кредити за покриването им всяка година, пенсионерите са над 2 милиона срещу 30 000 раждаемост на година в България, а от тия 30 000 само 10000 ако въобще могат да си намерят работа в бойковистан...

С моят съученик Валери имаме почти идентичен трудов стаж и доста сходства в кариерно отношение. Преди 2000 г. сме заемали различни ръководни постове а от 2000 г. работим в една държавна институция. Той е роден през август, аз през ноември. Неговата заплата е с около 80 лв. по- голяма от моята. Него го пенсионираха през август с пенсия по разпореждане 1300 лв. но получава 910. Аз ще се пенсионирам през януари 2019 г. и ще получавам пълния размер пенсия също около 1300 лв. Зяща, на какво основание е така? Няма нито финансова, нито социална логика.

Споко Митак, няма да вземаш 1300, а около 1000 ;) Сега по-добре ли се чувстваш, когато несправедливостта е поправена? :)

финансиста Горанов защо дели пенсионерите на пьрво и второ качество - като не може да намери пари да си ходи !!! Като има проблем с някои пенсии да се преразгледат - но проблема е че си правят за тях правила и за него няма да има таван!!като няма пари да бъде за всички!!,. Държавата да не е мащеха за едни които са плащали вноски а други да ги харчат

Абе щом дойде момент да се направи добро на обикновения човек, се отлага и т.н. във времето.

Със сигурност съм по-умен от г-н Горанов (документално доказано), но не бих могъл да направя такова нищо несъдържащо изказване :) ))))

Аз бях убеден, че по-голям тъпанар от Дянков няма, но уви...

защо няма таван на цените които растат ежедневно

защо няма таван на цените които растат ежедневно

" таванът на пенсиите няма да отпадне през 2019 година" Преди да падне таванът на пенсиите, поне година по-рано трябва да падне таванът на осигуровките. Не може някой който се е осигурявал на 2600 лв., да иска пенсия от 3-4000 лв. И въобще това с таваните си беше и Е, една голяма простотия.

мошеници.

Моето мнение, е че таванът за всички пенсии може да отпадне само тогава, когато всички изкривявания в пенсионната формула, натрупани от отменения Закон за пенсията, през Кодекса за задължително обществено осигуряване, до безбройните изменения в Кодекса за социално осигуряване, изчезнат. Много добре разбирам,че тези "изкривявания" в главите на политиците, както и липсата на пари,никога няма да изчезнат,а по-скоро ще изчезне обществото,като цяло. Обещаха ,че от 2019 г. ще отпаднат таваните само за новите пенсионери/разбираемо е поради липса на пари в системата/. Да ама ако това беше станало ,веднага отиваме в Европейския съд,за нарушаване правата на останалите пенсионери.

Това недоносче е престъпник. След 42 години стаж разбрах, че не е трябвало да се осигурявам честно. Къде са парите за саниране?? Къде е принципьт на РАВНОПОСТАВЕНОСТ ?

Това ком.изчадие твърде на сополанска възръст захапа като зибидия властта- лошо. Когато работехме при Соца без пари и при началото на прехода също за никъкви пари този сополанко е бил в м..те на дядо си. Също преди 20 г. когато плащахме налапания при соца ВЪНШЕН ДЪЛГ от частни кредитори,този е лапал кифлички в прогимназията. Изчистихме Външния дълг от 2 БВП като получавахме мизерни заплати. Днес ТЕ лапат яко и заплатите растат а пенсиите са НИСКИ . Тези ,които понесоха и плащаха с труда и компетентноста си изчиствайки терена за днес имат ТАВАН на пенсиите, от който плащат лекарства за 1/3 от пенсията защото жертваха здравето си. Да ,има изкривяване и то е в това,че при соца и днес се плаща на ПАРТИЙНИ КАДРИ- АГИТПРОПОВЕ с пари народни!!! Но управляващите нямат ТОПКИ да отстранят тази кражба а го стоварват върху тези ,които носиха и носят бремето на на неправдата. Този фин. министър е добър лакей на властта и нищо добро не очаквайте от него.