17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От най-добрите условия за селско стопанство в света, и го е доказала през годините. Я сега някой велик специалист-експерт (вкл.политиците) да ни обясни защо стигнахме дотук, да ядем вносни вносни плодове и зеленчуци и киселото ни мляко, сиренето и кашкавала да не струват, а на пазарите, където сме изнасяли, да се предлагат гръцки млечни продукти?!

година едни и същи лакърдии,държавата да плати ,държавата да изкупи ,държавата да помогне и всякакви подобни блянове. Нали сме свободна пазарна икономика,няма комунизъм ,има конкуренция и всеки предприемач трябва да си намери мястото.Не чакайте държавата да поема функции на търговец,ми то тогава дали не трябва да се върнем обратно в комунизма. Спрете с тези хленчове всяка година,вземете се в ръце и намерете своята ниша на пазара. Смешни сте. Ами ако и останалия бизнес започне да протестира като вас и превозвачите и те поискат да бъдат субсидирани до къде ще я докараме?

Как ако, то останали някой който да не иска компенсации ? Хотелиери, превозвачи, индустриалци, като сме почнали праскай и черешарите в кюпа.

С череши се занимават хора като Наско Сираков и Цветелина Бориславова - това не е бизнес за простосмъртни.

Марш у София да протестират пред Киро. Изсипете му един тир с череши пред МС. Компенсации ! Държавата да помогне !

Писна ми от мрънкачи, които са свикнали Държавата да им плаща грешни пари и те да се правят на земеделци. Само за информация ще ви кажа, че за миналата година са взели по около 300 лева на декар по различните програми на ДФЗ, а сега искатда продават черешите на 15 лева. Няма логика. Щом може във всички съседни държави да произвеждат по евтино, значи и тук може, но е по лесно да искаме всичко от Държавата. От много години насам не съм видял доволен земеделец, все нещо им пречи и плачат по телевизиите за пари. Чудя се едно време, когато не е имало субсидии, как са се справяли.

Субсидийте в Бг и Гърция са в пъти по различни, а нали обща европейска икономика, в гърция и на боклука да ги изхвърлят само от субсидийте са ок, затова няма как да се сравняваме с тях

в турция отворко? Мрънкането е, че като дойдат вносните череши, нашите няма да могат да ги продават по 15 лева

нема да могат да ги продават по 70 лв килото ужас

Ама къде ви е проблема? Купете си съборетина на село с 1-2 дка за 2-3000 лв и си берете плодове, със сигурност има и череши и ябълки и какво ли не :-) Даже ще изхвърляте, няма да можете да ги изяждате или преработвате

Малко трудно ще изкараш череши на 16-ти май.

Бащата има малка черешова градина. На 1.20 средно за килограм са му ги взели на борсата. Доволен е и не е на загуба.

Като не им е на сметка да произвеждат череши, защото от съседна Гърция са по-евтини, ами да не произвеждат! Народът също има интерес да си купи по-евтини череши, а не скъпи. Аз спрях да ям череши, заради ненормалните цени и само купуваме на децата от време на време в малки количества, че да опитат и те нещо и да поемат някакви витамини. Нямат срам нашите търгаши. Като произвеждат скъпо тук, да отидат да произвеждат в Гърция да ги видим там с тамошното законодателство и изисквания как ще се справят!

Не си съвсем прав!!! Искам да ти кажа, че поминалата година за картофо производителите в БГ даваха 60лева (30 евро грубо) на декара, а в Гърция 300 евро. Само от това можешсам да си направиш извода за значението на субсидиите. Подрзави

Защо в Гърция и турция има лимони и мандарини, а в България няма? Е "специалистът" малък нежен демократ да ви каже. Вярвайте му.

ВСЯКА ГОДИНА по това време черешарите квичат, че са на голяма загуба. Все загуба, все загуба и виж го тоя от загубите си е купил 1000 декара. Като лукоил нефтохим.

Защо коментиращите не си задават следният въпрос: Как е възможно цените в държава с по висок жизнен стандард о по високо заплащане на труда от България, визирам Гърция, да произвежда по евтини череши от българите? И не..моля ви..не ми разправаяйте че по Кюстендил са по лакоми и кръвожадни от гърците. Тея на друг ги разправаяйте!

Е в Гърция е с 2 градуса по-топло. Черешите са узрело по- рано. Толкова ли ти е трудно да се сетиш?

Това е истината мнуихльо. Ама не ти отърва. Сигурнбо с простия си акъл ще попиташ и що в Гърция има лимони и мандарини, а в България няма. Та ева в тъпоъгълника ;прост.

Баш при черешите всичко е мафия. Там няма такова нещо като "фермер".

Обесете всички от Дондуков 1§2 на черешата и нещата ще потръгнат.

Яжте дуди вместо череши. Узряват по същото време, безплатни са и никой не ги бере.

Къде има узрели дуди-черници? Даже не са се разлистили като хората още.

череши на пазара, а съм на 50км от Кюстендил. На всичко отгоре не изглеждат особено узрели. Как да кажа - зрели череши са ми един от любимите плодове, парите за храна не ме притесняват особено, но 15лв/кг в средата на май за череши няма да дам. А ако цените им ще са такива целия сезон - да, някак е логично продукция от Гърция и Турция да ги измести. То от Африка и Латинска Америка пак би ги изместила.

Добре де,какво да го спасява държавата? Пазарна икономика! Като не може да изкяри от овошките,да мине на друга култура. Така всеки който види,че губи ,ще иска държавата да го спасява.

Мирослав Черниксов не е фермер, а латифундист.

Вчера гледам едни нашенски фермери продават череши по лев и петдесе /за сто грама/. Не знам на какво се надяват.