Енергийният и транспортният сектор в България ще бъдат най-засегнати от "зелената сделка"

Според Васил Велев предприятията от металургията и тежката химия ще са най-потърпевши

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реформирането на енергийния сектор трябваше отдавна да е започнало. Досега следваше да се проучват основни находища на евтина и екологично чиста (според световните стандарти) ГЕОТЕРМАЛНА/ХИДРОТЕРМАЛНА ЕНЕРГИЯ. Както това се прави в САЩ и още тридесетина страни по света. Само този вид енергия е хем екологично чиста, хем е в състояние да осигурява базови (непрекъснато работещи) мощности. Но явно, реформирането трябва да започне с измитането на всички енергиини капацитети по ведомствата, защото те, освен да лобират, друго не правят. Самата доктрина за развитието на енергетиката през следващите 20 години изключва дори термина Геотермална/хидротермална енергия. Очевидно това е забранена тема, а в световен мащаб има много подобни съоръжения, които се изплащат дори за по-малко от година.

Задават се екскурзии на работници от Мариците до Брюксел, заблудени и мислещи си че на някой му дреме за тах. Също като тумбата шофьорчета, които правиха циркове, но накрая хапнаха дръвчето с пакта Макрон. Тук е същото - клатим маричкте от години с умряла технология, за да могат да са доволни няколко хиляди мизерници. А, да не збравяме и че издържаме откровено държавен футболен отбор в Стара Гъзора...

Ти май наистина нямаш идея какво е "геотермална" енергия. Къде в България геотермални източници с необходимия ПРОМИШЛЕН капацитет? Имаме ли си действащ вулкан.. Виж, в Исландия или Камчатка може би има изгледи..