Експерти: Смъртоносен е стремежът към по-малко данъци за компаниите

Икономисти предупреждават за опасност от задълбочаване на разликите в доходите в Европа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

У нас са и без това едни от най-ниските данъци в света. Накъде надолу не знам- затова няма пари и за здраве, и за пътища, и за полицаи, и за пенсии, и за детски....

Ако ще вдигат данъците, искам някои промени !!!

Изцяло нов обществен договор, иначе пак ще има граждански войни , бунтове и народни съдове. Набийте си го в тъпите глави

Най големият грабеж си остава плоския данък.Няма нормална държава в света с идиотския у нас плосък данък.Ако беше нещо добро, то щеше да го има във всички модерни и напреднали държави.

И как точно те ограбва пропорционалният (т.нар. плосък) данък с ниския си размер? Или смяташ, че едни хора трябва да имат повече права от задължения? За напредналите държави с прогресивни данъци провери колко данъци РЕАЛНО се плащат там от богатите хора и какъв е размерът на бюджетният им дефицит. Провери и статистиката н МинФин колко данъци се събораха преди и след въвеждането на плоският данък и колко доходи излязоха на светло. Ако смяташ, че като си беден ще станеш по-богат след като държавата обложи с по-високи данъци хората с високи доходи, значи още си живееш в социалистическата утопия. В нея живеят и доста хора от Западна Европа, които не разбират, че живеят охолно с пари, които ще връщат и правнуците им.

"Поради това много икономисти призовават за бързо въвеждане на данък за интернет гигантите като Гугъл (Google), Епъл (Apple), Фейсбук (Facebook) и Амазон (Amazon). Икономистите са на мнение, че ако се запазва целта да се финансира достъпът до основни блага като образование, здравеопазване, транспорт, достъп до питейна вода, то трябва да се спре смъртоносният устрем към все по-малко данъци за международните компании." Абсолютно за. Трябва да се събират повече данъци, иначе няма откъде да се плаща за инфраструктура, здравеопазване, образование и т.н. Предполагам всички искате да се възползвате от добри обществени услуги? А защо хората с по-големи доходи трябва да плащат поече данъци? Ами защото по-бедните не могат да си го позволят. Докато по-богатите ще се лишат от "два дни" ходене по заведения, за да платят повече данък.