Двете големи отклонения на световния капитализъм

Тежестта на монополите и нарастващата зависимост на компаниите от финансовия сектор са основните пречки на икономиката

Обратно в новината

Коментари - Двете големи отклонения на световния капитализъм | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

Проблеми, следствие от едно единствено нещо - глобализацията. Обаче, за да не стане грешка, предвидливо е написано - "протекционизмът не лекарство". Брееееиий... И що пък да не е?! Хем ще ограничи растежа на мастодонтите. Хем ще ограничи изтичането на капитали и производство. Какво му е лошото, чудя се, на протекционизма, че защитата му се превърна в идеологическа мантра?! Ми какво - ще удари многонационалните мегакорпорации, ето какво. Които хем са нещо лошо, което нарушава нормалната работа на капитализма, хем не може да бъдат атакувани, щото ще ти врътнат кранчето.

Приятно написана статия, рядко попадам на такива.

Разделете евреите от парите и англосаксонците от политиката и няма да има прблеми!Сталин - Няма капитализъм, няма проблем! Изборът е Ваш!

Крайност, която икономистът Адам Смит осъжда още през 1776 г. в своя труд "Богатството на народите". "Необходимо е винаги да се противопоставяме на ограничаването на конкуренцията, защото то позволява на търговците, посредством повишаването на техните печалби отвъд естественото им равнище, да обложат, в своя полза, с абсурден данък останалата част от съгражданите си" Какви са пе

Крайност, която икономистът Адам Смит осъжда още през 1776 г. в своя труд "Богатството на народите". "Необходимо е винаги да се противопоставяме на ограничаването на конкуренцията, защото то позволява на търговците, посредством повишаването на техните печалби отвъд естественото им равнище, да обложат, в своя полза, с абсурден данък останалата част от съгражданите си" Не съм чел мистър Смит, но виждам как всичките му поклонници са пропуснали точно тази съществена част от идеологията му: ЕСТЕСТВЕНА ПЕЧАЛБА. Разумна или допустима печалба. Тук всички искаха да станат милионери за три дни. Е някой станаха, но другите... станахме РОБИ.