Депутатите отхвърлиха компенсаторния механизъм за цената на тока, предложен от ГЕРБ

Преди ден енергийният министър Александър Николов разясни каква помощ предлага ресорното министерство

Обратно в новината

Коментари - Депутатите отхвърлиха компенсаторния механизъм за цената на тока, предложен от ГЕРБ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важното е подаръчните пликчета от митниците да не спират

Отживях се от компесаторни механизми, купони, тинтириминтири и т.н. Хората по света получават ЗАПАЛАТИ!!! нормални, ПАРИ В БРОЙ!!! и си живеят живота. Аман от схеми, далавери и все немане!!!!

Група продажни човечета, подвластни на чужди интереси и келепир. Само една партия нормална има в Парламента и това е Възраждане!

А компенсация за работещите българи заради увеличенуте цени, кога ? Индексация на средната заплата кога ? Стига сте мислили само за роми и бизнесмени бе !

Докога небитови??? Битовите кой ще ги компенсира? Какво става сериозно в тая територия???

Тук никой не говори за компенсация на хората, става въпрос да вземат от нашите данъци и да ги дадат на бизнеса

Откъде пари бе травестит ! Ти искаш всички да компенсират

Само да уточня, че за Декември няма компенсация. Тия лъжат 3 пъти повече и от Винету.

Създават си проблеми, за да ги задълбочават.

Прав е човека и при нас нямаше компенсация в декемврийската сметка за ток. Освен ако не решат със задна дата да го направят, но се съмнявам

Като сте гласували, да сте мислили! Сега таковайте супата на радев!

Енергията е НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ.Да се изкупи от държавата и да не може от външни сили намесата в сигурноста на България.Пример Доган и Ковачки. И плащате ли на тях компенсации,след като ги обвинават за това енергийно шоу.

анализираме координираме планиране на кампания организиране на дейности оптимизираме процесите изпълняваме проекти набелязваме мерки ограничаваме последствията изготвяне на структури определяне на причини класифициране на случаите установяваме показатели проследяване на тенденциите ускоряване на динамиката реализиране на програми прилагане на решения създаване на звена разработване на система

си прав

ПЛЮС 10000. БРАВО

Голям срам за Подмяната. Единственото внесено предложение за компенсации е на ... ГЕРБ. Абе къде отиде великия експерт Р.Овч. Нали беше много активен при преговорите за коалиция, сега когато трябва истинска експертиза цялата коалиция се покриха като мишоци. Единствено Хазарта е там, но той изглежда напълно безпомощен и безполезен. Тази коалиция се превръща в коалиция на нищо не правенето. Разбира се са много активни за зелените сертификати, които рекетират допълнително хората, но като трябва да вземат важно решение или проектозакон, всичките заминаха към карантина. Абе Кирчо, нали щеше да работиш по време на карантината, къде ти е законопроекта, изобщо някой работи ли в това прокълнато правителство или само Сербезова си е в кабинета? Явно щом не е спуснато от посолството, не е важно. Всички изказвания на представители на ПП днес са безсмислени и може да се каже, че само ядат време без да носят никаква полезност, дори са вредни с оглед скъсеното време за вземане на решения. БСП също са със смешни изказвания, тези като станаха управляващи и изведнъж им се изпари целия "експертен потенциал". Нинова се ерчи с мобилните оператори за 1 лев на месец да отложи, а че минималната и средната заплата не са мръднали при 30% увеличение на стоките първа необходимост за нея нямат значение.....

Компенсации само за фирми, в чиито баланси не се водят леки автомобили с пазарна стойност над 100 бона. Първо сами да се компенсират и след това да просят.

Спря работа и пусна 5000 работници в отпуск. Ама на тебе не ти пука нали?

АЕЦ Козлодуй е държавна тъпако. И с тия огромни цени за последните 6 месеца на 2020 първа има почти 1 милиард печалба. А 40% от тока го изнася навънка пак държавата.

Утре като падне мораториума и цената на тока ти стане четворна, пак ли ще ревеш че не трябва да има компенсации? Като от енергото ти наложат режим на тока, щото трябва да го продават на 200 лв ама трябва да го купуват на 1000, пак ли ще плещиш такива простотии? Девет месеца загубено време! Без абсолютно никакви действия никакви планове и никакви идеи. 9 месеца никой не си мръдна пръста да направи каквото и да било.

Гробарите с предложенията си искат да ни Загробят ! Какво понятие има Теменушка или оня с Големите джуки от Енергетика ? Умишлено объркват всички в Народното Съдрание , спрете се и ги изхвърлете тези Калинки , теменушки , Бръмбари , Гущери и всякакви спирачки Крадливи !

Битовите са с цена 14 ст на киловат. Небитовите са с 50 ст на киловат. Искат да ги компенсират с 20 ст и да стане 30 ст на киловат. Какво повече да се компенсират битовите?

Що обиждаш софиянците бе СЕЛТАК?

Да се махне разделението битови и небитови. Така или иначе разликата пак се плаща от данъкоплатците.

Защо не напишете статия за глупостите, който говореше Хазарта. Ужас! Продажна медия

Арсенал и да прекрати изцяло дейността си няма да ме развълнува. В трилионната индустрия, в която са, причината за спиране може да бъде лошо управление, а не цената на тока.

Чудно ми е защо министърът на икономиката (Корнела) не казва нищо. Все пак най-засегнат е нейният сектор - предприятията не могат да работят. А, да! Тя се бори за едното левче на мобилните оператори!

Ако не започнат в най-скоро време да компенсират бизнеса за цените тока - ще има фалити, а от там хора на борсата. Безработицата ще вкара държавата в спирала от плащания. Също така ще повлече и антиобществени прояви. Киро Истината не я ли знае тази КУРУлация?!? За пример погледнете Арсенал Казанлък - хората са в принудителна отпуска заради тока. После ще минат в принудителна неплатена... И КУРУлацията ще е факт

Само да те светна, че в баланса се водят по балансова стойност, не по пазарна, т.е. покупната-натрупана амортизация. А автомобили се амортизират за 4 години, така че в момента по баланс може и да са нула.

Липсата на дългосрочен договор за ток говори за неправилно оценяване на риска, което влиза в графата лошо управление. Съществуват и финансови инструменти за хеджиране на промените в цените. Защо държавата трябва да компенсира зле управляван бизнес? Голяма част от фирмите, които реват за компенсации, така или иначе ще фалират до година-две и държавата ще е набила пари в нищото(или в банковата сметка на някого).

Много по-добре дае да търсят механизми, за да държат цените на енергоизточниците в определени граници, отколкото да изливат пари

Чудя се след зимата нещо ще работи ли, в тази скапана страна?

ВАЖНОТО Е ДА СЕ НАБОЦКАМЕ ВСИЧКИ(И ДЕЦАТА СЪЩО) ,ДА ИМАМЕ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ И ДА ЧАКАМЕ ЧЕТВЪРТАТА ДОЗА ВАКСИНА! ЗА ХЛЯБА И ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИНА НИКОЙ НЕ МИСЛИ.

Всичко, което предлага герб трябва да се отхвърля. Това е съвсем норнално.

Нормално*

Я го лапай, "експерте". В България не се предладат дългосрочни договори. Не разтягай локуми, защото тук не е Гррмания. Това, че си си направил акаунт в Робинхуд не те прави финансов спец.

И с колко ще компетенсират 360%- то покачване на газта?- от 300 на 1000лв.... Ще стане като пенсиите, компенсации, но не и увеличение. Няма как държавата да компенсира вечно домакинствата, това са пак нашите пари, ако има за ток, безработица, газ..., няма да има за нещо друго, това са скачени съдове... Няма богата държава с ниски доходи, това е истината!

За 2020 г годишната печалба на АЕЦ Козлодуй е 306 милиона, явно през едната половин година е работил на бая загуба от 700 милиона лева, щом за 6 месеца е спечелил 1 милиард лева. За цялата 2021 г. Печалбата е 945 милиона. Тоя милиард изобщо как го измисли?

През 2013 г. газа беше 665 лв. за 1000 м3 сега е 1300 лв. за 1000 куб.м или около 100% поскъпване. През 2013 г. средната заплата беше 800 лева, сега е 1800 или повишение на заплатите с близо 130%

Ти сигурно си от тези много умните "бизнесмени", които дори не си направиха труда да изберат доставчик и взимат от възможно най-скъпия ток - от последна инстанция. Всичко се предлага, просто до преди няколко месеца много фирми се блазнеха от ниските цени на дневния пазар. Възможността за хеджиране с фючърси очевидно няма смисъл да я коментираме. Иначе, аз най-много да налапам клитора на жена ти, докато ти се изживяваш като бизнесмен.

Има и един процент хора - независимо дали е 2 или 4%, които ще осъзнаят много късно, че участието на този митинг е било най-лошата идея в живота им (от гледна точка на здравето им). Надявам се, че при заразяване смелите граждани няма да търсят медицинска помощ и ще я оставят за страхливите. В случай на нужда д-р Мангъров ще ги лекува срещу патриотичната сума от 200 лв на сеанс". Това написа в две отделни публикации във Фейсбук д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория по въпросите на мозъчните инфекции към Университета в Берн. Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/healthy/lekari-zaradi-vyzrajdane-pri-zarazjavane-protestirashtite-da-tyrsjat-mangyrov-dali-nie-sega-da-ne-protestirame-news_1695584.html © Actualno.com

Доку Мунчовата хунта!