“Булгартрансгаз“ намали тарифата за пренос по "Турски поток" с 3.65%

Резултатите от повторния опит за резервиране на капацитет ще са ясни на 5 февруари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно новият газопровод за Сърбия не може да се изплати от такси за пренос. За какво тогава ще го строим? За да печелят руснаците и сърбите от него ли? Или просто за да се задоволи грандоманията на един бивш Пожарникар, който иска да се пъчи с построен газов хъб. Нищо че газовия хъб може да се окаже на загуба, важното е да се поддържа самочувствието и рейтинга на Пожарникаря.

мда чичката почнал като заварчик 2,4 бона заплата им давали.

По мои сметки при цена 2,21 $ за пренос на 1000м3 за 100 км и за 474 км,общо цената е 314млн. $. или 534млн. лв.за година. ако общия годишен обем е 30млрд. м3.

газопровод хахаха

Руснаците едно време за ЮП искаха да плащат по $10 за ЦЯЛОТО РАЗСТОЯНИЕ (474км), т.е. по $2.11 на 100км за 1000куб.м. ама освен това искаха и тръбата да е тяхна! Т.е. от тия обещания България нищо нямаше да получи, само евентуално хора като Гоце и Р.Овч. щяха да са на далавера. При цена от 2.21 и планиран обем от 30млрд.куб.м. газ, приходите биха били $314млн.на година. Т.е. тръбата би се изплатила за около 5 години.

Планирания обем е 10млрд, не 30. Абе нещо не ти разбрах логиката и сметките и за кое говориш, ама при всички случаи изплащането ще е 20 години.

Абе тия луди ли са?? Кой в Европа взема толкова ниски такси за пренос????

колко са. я покажи да видим и ние необразование. че ми се струва, че знаеш колкото аз знам.

Даже и всички тестове, преговори, договори и резервации да са ОК, пак няма да стане нищо, защото няма кой да го построи тоя тръбопровод - няма заварчици, няма оператори на тръбополагащи машини, да не говорим за хора с по-висока квалификация...

А кой щеше да строи Южен поток? Марсиански заварчици с машини от Юпитер?!

Докато ГЕРБ е на власт-Турски поток няма да го бъде през България!!!

От София до Видин през Бургас. Абе вие малоумници ли сте???

Верно си доста Вдлъбнат....

И като мине държавният секретар на С.Щ, ще прекратите всякакви преговори, такси, комисионни и т. н. Преди да ни занимавате със своите хибридни войни и то на официално равнище, що не идете до Южния парк да питате и после да се изказвате.

Сълван мина и каза-Нас не ни интересува Турския поток

България е единствената държава в света отхвърлила 2 газови тръби и една петролна, както и АЕЦ

За 10 години толкова успяхме, но бъдещето е пред нас !

И при какви условия са били предложени...? Ще отхвърля и още как - заробване до десето коляно ли искате... Не, благодаря

Руснаците ни обясняваха 2014та как сме щели да печелим милиони от пренос на газ по ЮП. Как сме щели да печелим по 10 долара на 1000 м3 газ на всеки 100 километра. Що сега са други таксите. Що така бе пиле еврейско? Да цитираме малко факти - "Между 250 и 400 млн. долара годишно може да печели България от транзитни такси (при пренос на 30 млрд. m³ годишно)" 30 млрд м3 или това са 30млн (1000ки) умножено по 2,2 долара -> 66млн... бря... къде са 250-400млн долара годишно, къде 66млн) много лъжат тези руснаци бе.

Сметките не са ти верни, или не умееш да смяташ или нарочно манипулираш..

правиш ли разлика м/у ПРИХОДИ и ПЕЧАЛБА?

а сега вече сме последни-)

По твойте сметки излиза че газопровода е 100км. Не прочете ли че е повече от 400 км? Тъй че тези 66 ги умножи по 4. Излиза че ти лъжеш. Даже 6 не можещи да смятат или да четат са ти сложили плюс :(

че първите 25 години щяхме да получаваме НУЛА и това ли е ЛЪЖА? Щото щяхме да го ИЗПЛАЩАМЕ. А след 25 години тръбите на ново

А ти правиш ли разлика м/у ПРИХОДИ и ПЕЧАЛБА? Знаеш ли колко е МАКСИМАЛНАТА ПЕЧАЛБА - 20%... ха сега си смятай на милиметър ако искаш.

Она, сбъркан от виетнамчетата пилот, дето отряза Южната тръба , никога не е знаел, че Русия и Турция имат многовековно взимане- даване, алъш-вериш, водят войни, помиряват се... И така насила прекараха Тръбата през Турция .

Тази тръба няма да я бъде.

Първият пазарен тест е бил пълен провал след като не са се появили кандидати. Сега се прави втори пазарен тест с още по-ниски транзитни такси. В уравнението се пита - Колко пазарни теста ще се направят и колко нашите подлоги ще смъкнат транзитните такси, така че Газпром да са доволни? :) Изобщо не обсъждам дали този проект ще отговаря на Третия енергиен пакет приет от ЕК. Тоест други компании (освен Газпром) да имат свободен достъп до газпоровода. Това беше и причината Южен Поток да не се случи. При всички положения, циркър е пълен и нашите "управници" отново са се хванали за палците на краката. Ай тролчетата да си спестят минусите щото нито подкрепям Америка нито Русия. Просто казвам фактите такива каквито са. Знам че това ви е целта - да разединявате хората и да ги натройвате едни срещу други на фили/фоби и т.н.

Ба , кой ни ,,е..ава,,нас за слива?

Вместо да идва директно в България, сега ще прави обиколки и сигурно ще е много по-малко. И вместо Турция да ни плаща като досега за транзита, ние ще им плащаме на тях. Заслуга на американските "приятели". Дето според Цветанов дали много.

Па, през Украйна досега май беше къде 4 долара за 1000куб на 100км, и то стар газопровод който само трябва да се подържа, а този е нов.

По Южен поток трябваше да строи газопреносната мрежа до Сърбия една Варненска фирма на другаря "КОЙ". Същата фирма ли ще спечели новия търг или да не питам?

е била тарифата за пренос до Турция?

eddim

Ами до колкото знам под $2. Една от най - ниските за тръбопровод енергия газ.

Според инфо от мрежата, за пренасяне на 12-13 млрд куб. метра газ за Турция получаваме около 130 милиона лева. Това е някъде около 10,50 лева за 1000 куб метра от румънската до турската граница. Приемаме, че газопровода е около 300 км и се получава 3,5 лева за 1000 куб метра на 100 километра. Евтино е, но все пак това за газопроводи от Живково време и са изплатени напълно. С новите как ще е, ми е трудно да се прогнозирам, защото има мнооого неизвестни.

И сега 'кво !? Ще платим два милиарда и кусур , и накрая ще им плащаме на алкашите , че да си правят мегаломанските безмислени проекти !

Анасанама