Биткойнът поставя рекорд след рекорд, но бъдещето му е неясно

Анонимният характер на криптовалутата засили опасенията, че той може да бъде използван за пране на пари и други нелегални дейности

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и бъдещето на Дир бг също е неясно.

Много зависи от поведението на политиците, ако сложат някакъв голям данък върху сделките реални с дигитални валути (т.е. при всяко обръщане на дигитална валута към реална се дължат примерно 20-30-40% данък), цената им веднага ще се срине. Или при някакво световно бедствие, както при обявяване на корона кризата, курсът за 1 ден се смъкнал с 50%.

Да не мислиш че не са пробвали Проблема е че България има 5 съседни страни и не е нужно да ходя до острое Аруба за да?си осребра парите

Deus Vult

Кое му е неясното?! Биткойна е ограничен ресурс и като всеки друг такъв е лесно предвидимо какво следва. Общия брой е 21 милиона биткойни, от които са изкопани 20.5 милиона. До "изкопаването" на останалите ще има колебания в цената, но веднъж изкопани - цената трудно може да бъде съборена. Все пак Биткойн е една от малкото базови крипто валути (т.е. трябва да преобразуваш другите първо в биткойн за да ги изтеглиш"

Съжалявам, но говориш пълни глупости. В статията се твърди, че като и фиатните пари, така и Биткоина бил ограничен. Това е лъжа. Биткоина е 21М, а фиатните пари си ги печатат колкото имат нужда. След като бъдат изкопани всичките, няма как да се движат транзакции, понеже тези дето ги движат (копачите) няма да получават нищо. Ако пък получават таксата за трансфер, то това ще направи цената още по-висока, но и ще вдигне значително таксата за трансфер. В момента една транзакция е цели 50-60 долара, което е пъти над цената на банков трансфер. Биткоин не е една от малкото базови крипто валути. Той е първата крипто валута. Можеш да теглиш всичко, което искаш в съответаната му форма и портфейл. Ако искаш Монеро, теглиш монеро, ако искаш етириум, теглиш етириум. Ако искаш долари, вече е по-сложно, но пак става. Доста неясноти имаш а просвещаваш нас, "незнаещите".

Чул недочул и коментира Ти си дръж паричките в банките , там са викаш най сигурни , че и лихва вземаш :)

Вярното заглавие е : Доларът ударя дъно след дъно, а бъдещето му е ясно.

А на мен харддиска ми се повреди , на него имах към 1000 биткойна, давам половината на който успее да изстърже биткойните от диска и да ги събере в найлонче!

"Таксата е символична"?!? Я си помислете пак? Средната такса за една транзакция днес е 23 долара! Кой от вас ще плати 23 долара такса например за банков превод и ще е доволен? Да ви светна, има криптовалути без такси. Биткойн е остарял, неефективен и не се развива, ще бъде изместен от по-модерни и ефективни криптовалути.

Бъдещето ба Биткойн не е съвсем неясно, положението е следното: Изторически погледнато графиката на цената върви като стълбица във възходяща посока - като всяко стъпало е през 4 години, когато мине халвинга. в рамките на всяко стъпало цената варира значително , може и да падне много, но винаги всяко следващо стъпало е поне 2 пъти по-голамо като цена от предишното и това беше главно при деребни инвеститори, но сега започват да навлизат институции и големи компаннии, което може да катализира процеса на повишаване на цената на Биткойн спраямо долара. Възможно е да достигне милион долара и повече в следващите години. Възможно е да стане и 0, но това е доста малко ваероятно.

Те политиците сложиха намордници на хората, а плебса нека си мисли, че ще има независима от политиците валута. Мечтите, казват, са безплатни, но не и в този случай.