Атанас Пеканов: Ако искаме страната да просперира, трябва да бъдем строги със себе си

Искаме да внесем Плана в края на юли, като преди това обсъдим с обществото важните нови проекти, заяви вицепремиерът по европейските средства Атанас Пеканов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

коланите ще ги затегнат дебилите, дето гласуват за вас))))))))

Този защо напада неспраедливо министър Симеон Дянков. Благодарение на Симеон Дянков, България е сред държавите в Европа с малък държавен дълг. Благодарение на Симеон Дянков, лихвите по кредитите по външния дълг на България са наполовина от тези, които бяха преди идването на симеон Дянков. Много от нещата с които се хвали Борисов, са дело на Симеон Дянков, а не на Боридсов. Нещо си било отречено от Европа и затова ... и ние трябвало да го отричаме. Това е пълна глупост. Европа не е безгршна и не винаги е права. Самата тя има много проблеми, дългове, ислямски фанатаици, застаряло население, липса на нискоквалифицирана работна ръка, липса на медицински персонал, самозабравили се разпасани гейове ...

Изтърсачето ми става стожер на самокритичността - смяяях! Той самият никога не е работил или ходил на интервю за работа и сега ми тропа по масата. Фатмакът хептен е изтрещял с тия кадри.

Ако искаме страната да просперира трябва да бъдем строги със мутрите и техните представители като Каскета и неговото протеже-Мафия Вранеску.

Цитирам, "Аз живея във Виена". Ама си дошъл тук да определяш развитието на София. Не трябвало да се продължават "Популярни проекти".Сред тях познайте кой е начело Софийското метро! Във Виена може да си го има, но тук софиянеца от Слатина, Гео Милев, Студентски град, и т.н. ще си мечтае само за метро, защото едни недорасли умници се упражняват тука на наш гръб и с нашите пари. Лектор бил, ами това не са ти лекциите, това е живота ни и не те искаме тука!п

Месеци наред службите, барабар с прокуратурата не можаха да разберат коя е мистериозната Мата Хари, дръзнала да снима пачките и кюлчетата злато в чекмеджето до главата на бившия премиер Бойко Борисов. Единственото, до което се добрахме като информация е, че експремиерът ни е с „човешки потребности“. Версиите за държанката се сменяха многократно, но това е друга тема. Държавните обвинители продължават да ни баламосват, че уж нещо проверяват, но какво, само те си знаят. Много вероятно е през това време да разработват варианти как да изкарат чист Борисов, а някой друг виновен. Дежурни за тази роля много - кеф им Румен Радев, кеф им Бойко Рашков. Защо пък не и руските тайни служби или извънземна конспирация. Важното е да се избяга от неудобната позиция "ти ли ме бутна или сам паднах".

Този няма и представа, за какво става въпрос, само пожелания, като по учебник. И разбира се, нападки към ГЕРБ. От повече, от месец ГЕРБ/Борисав, не са в управлението, но все им виновни. До си хващате куфарчетата и Варшава, обратно, откъдето се дошли. Нищо не направихте за хората и плана забанихге, парите та есен, я дойдат, я, не.

Този няма и представа, за какво става въпрос, само пожелания, като по учебник. И разбира се, нападки към ГЕРБ. От повече, от месец ГЕРБ/Борисав, не са в управлението, но все им виновни. До си хващате куфарчетата и марш, обратно, откъдето се дошли. Нищо не направихте за хората и плана забанихге, парите та есен, я дойдат, я, не.

КЕ НЕФА НЯМА ДА ПРОСПЕРИРА :) ЩЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАН :)

Понеже гарван, гарвана око не вади ще е много странно, по тези земи да видим правосъдие,да видим едни управляващи да потърсят и да въздадат справедливост и правосъдие спрямо други. Та който, каквото откраднал,а ние балъците са пием по една студена и естествено ДА СТЕГНЕМ КОЛАНИТЕ. ДА БЪДЕМ СТРОГИ СЪС СЕБЕ СИ. Как иначе да се напълни опразнената хазна. Който и да дойде знае само едно. ОСТЕРИТЕТ. най-лесно е да издоиш овцете вместо са гониш вълкът.

НАЙ-БЕДНИТЕ винаги ще плащат най-високата цена. Но напълно си го залужават, защото гласуват за популисти като ГЕРБ, БМРО и БСП и феодали като ДПС.

Ама ти си знаеш, че толкова можеш))))

Понеже са гладни години да Ви дам тема за да зароботите някой лев... По тъпи от Гербаджиите няма!!!

Вече двама заработиха, останалите къде спите...

Гладни са за троладжии като теб.колко взимаш на пост? 8ст?

Ами господата от ГЕРБ по добре да замълчат . Достатъчно е ,че всички ги знаят колко им е капацитета а баце са му наредили да излезе от политиката иначе ще стане лошо за него . След случая с чекмеджета именно за това се държа толкова неадекватно.

Трябва да сме критични към плиткоумни политици, и към техните идиоти избиратели.

Ти сериозен ли си???

Комсомолско връзкарче, което не е свършило работа за 5ст ми дава акъл.Фатмаковите кадри живи да ги ожалиш - неопитни и неадекватни.

Значииии няма начин да си роден 1991година и да си комсомолец или да знаеш какво е Комсомол.... По полека с троленето!!!

връзкар не е член на комсомола , а потомък

Трябва да сме строги с всичката управляваща плява. Само тогава ще потеглим. Хората са изцедени бе простакел.

По полека с обидите, Вашият вожд като каза, че е прост и че Вие сте прости няма лошо, но си се обиждайте помежу си... Все пак сте прости и едва ли ще разберете.

Аз съм свободен макар и изморен от простаци дето не могат да съществуват без ляво и дясно, без синьо и червено, без пастир да ги води и да им казва кое е правилно и как да ползват блеещата си тиква. Колкото до Винету, обичам го толкова, колкото и последователите му, колкото и малоумните твари дето чакат наклон да им се подаде отвън. Аре марш в стадото.

Значи овца можеш да викаш на майка си дето не те е научила на обноски, а едва ли знаеш какво е ляво и какво дясно!

Сега го сравнете този костюмар с Боко Тъпото. Боко - бивш член на СИК, представител на борческите групировки, замесен с далавери със Сръбската мафия, разследван от испанската прокуратура за имоти в Барселона, Боко шкафа, сниман от кур.а как нанка върху милиони евра с пистолет до главата, Боко интелекта прочел великият роман Винету и останал си само с него . Боко замесен в смъртта на Мишо Бирата, собственик на Ипон, боко оратора казал веднъж - Аз съм прост и вие сте прости за това се разбираме ... смяххх що за прости хора гласуват за една проста Мутра, престъпник ???????

не знаех, че Брад .. бил толкова тъп

друго си е Сахер, Сахер. Бойко острото е незаменим в простотията си и каруцарския цигански речник, но това се харесва на братята роми и на тези на които козирува и се превива до земята.

По облеклото посрещат, по акъла изпращат Някои казват, че и по двата показатела може бой да яде

Мислиш като мутреса

... някой, който живее в Австрия, ще определя политиката кои проекти ще влезнат в Плана за възстановяване?! Този, който няма да понася и поема отговорност за последствията от взетите си решения и ще се спаси в Австрия, не трябва да взима решения за нас!

вожда ти да поема някаква отговорност? За срутените пътища и за ремонтите на ремонтите кога е поел отговорност и да е възстановил щетите. Ама мисирките са си мисирки .

Абе сладур, ти явно хал хабер си нямаш как изглеждаха пътищата през 90-те, когато управляваха същите боклуци.

Направо му вярнам на този комунделски малък връзкар, който никога не е ходил на интервю за работа.

И също да сме строги към държавата. Като цяло да имаме високи стандарти и да не допускаме и да не приемаме и да търпим мизерии да се случват.

А просто се радвам, че в българската политика най-после има хубави, добре облечени и интелигентни мъже. След 11 години горили и олигофрени.

Дрехите те правят чавека - мислиш като мутреса.

Разбрахме другарю Пеканов, а сега ако обичате, вземете си куфарчето и...обратни към Виена. Има много по-интелигентни и кадърни пот вас. Ама явно фъркатото не може да намери по-големеи капацитети, та ни пробутва едва завършили студентчета.

Значи според Вас онзи с маркуча (пожарникаря) е по интелигентен? Ами не вярвам, съжалявам, но не вярвам!!!

Пожарникарят е много умен, но подцени Фатмака и не му остиска да разкара Доган до край - но пък иначе щяха са го гръмнат.

онзо дето отмъкна 60 милиона от Черепа да е по- способен да управлява. Ами вземи си го у вас да то движи по същият начин парите .

Да обереш Черпухин си е постижение - молодец!

Къв е този пикльо - да си ходи у Виена.копеле комунделско - чумата да ги тръшне!

Потомък на комсомолци и връзкар ще ме учи на самокритичност, без сам някога да се е напъвал за нещо / лицемер.

Не, че нещо но Плевневлиев даже не е потомък на комсомолци, а е БИЛ комсомолски секретар и защо не казвате нищо за това уважаеми "демократи"?

;Строги; е относителна дума, но вшж ,честни и отговорни пред себе си, честни и отговорни към себе си.

Този заяви че си живеел във Виена, ами като е толкова кадърен и умен що там не е станал политик. Или аз тука ще ви набутам пък после ще си ходя във Виена.

Разберете едно, в България никога не е имало промяна, а само подмяна! Нищо добро няма да последва и от настоящата заблуда, че това младо посредствено кариеристче е човека, заради който в България ще завалят милиарди!!! Този на вързано куче хляб не може да даде, камоо ли да подговти Плана за възстановяване и развитие! Факт

Именно

О’Санна ! ...и ако позволите, Колега - Се ли присъединихте И-ВиеЛично ЗА РеИнженеринга$НовНюрнбергски ?

Тези от ЕС трябва да са луди да дадат пари на крадците в България.

Чета някакви телета се опитват да коментират. Те сигурно и името си не могат да напишат правилно. Но искат да ми дават наклон на мисълта. Сори батки, ходете си във фитнеса и помпайте мускули за Бойко. Гънките по тях са повече от онези между ушите ви, така че разбирам защо си обичате Тиквата.

Твоята мисъл с какъв наклон е. Май е с наклон надолу

Ами неговата мисъл е доооста по смислена от МИЛИАРДИТЕ километри магистрала на Вожда!!!

Значиии тоз, който ми сложи минусчета на предния коментар ВЯРВА, че Вожда е направил Милиарди километри магистрала... За справка дължината на Екватора е малко над 40000 километра, което означава, Че Вожда е направил магистрала в Млечния път!!!

Е не вярвах, че има хора, които не знаят какво е Екватор и какво е милиард километра, но след минуса на коментара ми вече нямам съмнение!

Оффф, извинявам се че пропуснах в предния пост, има и хора, които не знаят и какво е Млечния път. Но гледам има минуси...

Много по -умен от мен като Милен Велчев ли. По-умен в какво- в умението да краде ли.

Какъвто лидерът такива са и електората им . Електората на ГЕРБ да съвременната версия на Бай Ганьо .

Тоя папук е голям спец като Спецов! На 30г. без грам опит и е вицепремиер?!?! Това го има само е Никарагуа….иначе ако четеш 112-тите медии в света тоя не е калинка, а успял млад човек…

Герберските гламари не признават никой различен от полуграмотния си Вожд Примат! Вслушайте се веднъж в някой много по-умен от вас балкански твърдоглави скъсаняци. Съсипахте България с тъпотата си.

Много по -умен от мен като Милен Велчев ли. По-умен в какво- в умението да краде ли.

Брато, обърни плочата или ако можеш я смени, ама как да я смениш като няма други плочи!

Като ви гледам веднага правя аналогия с хората на Царя, Милен Велчев ,Мро Севлиевски идругте. юпита. Е много посперирахме с тях.

Доста по-добре бяха от тъпанарите на ГЕРБ. А ти си седесар, колкото аз съм активен борец.

СДС-ар съм и още как. И то стар СДС-ар

Едва ли знаеш какъв си... Просто важен е келепира!

То Гърция отдавна, вече ги опука тези пари. Колко сте прости Хавардци и тем подобни боклуци. Само лъжете народа айде у леву.

Това са уникални глупости и лъжи на герберски Трол. Не те ли е срам????

Тоя като къв се изявява? Като даскалица в час по гей или?

Бъди ти мил с мене тогава бе. Ела да ми погалиш кура, педал смотан. Пеканов смотаняк..

Типичен гейберски избирател. Трагедия си, мен! Жал му е за теб!

Тоз какво е направил в живота си? Насадил ли поне едно дърво, изградил ли е поне една фирма която да не е фалирала? Спасил ли е поне един човек? Написал ли е поне една книга? Създал ли е поне един машинен детайл?

А ти? Или си герой зад клавиатура само??

съм направил, но не съм се цанил за министър и не претендирам да раздавам правосъдие. А си бачкам кротко и си копам така че да не тежа на данъкоплатците в България

А ти сигурно всеки ден садиш дървета, спасяваш хора и изграждаш фирми, педалче?! В свободното си от писане на книги и създаване на машинни детайли време, разбира се.

и претендирам да раздавам правосъдие и да съм най-учения

От коментара ти разбирам, че си машинен инженер, при това екологист! И писател на свободна практика! Няма лошо, и такива хора трябват!

Атанас Пеканов е съученик на дъщеря ми от 138 училище! Още в началния курс се отличаваше от останалите като много умно у интелигентно момче! Всичко, което е постигнал, го е направил сам, благодарение на собствените си усилия! Родителите му не са нито бивши номенклатурчици, нито настоящи новобогаташи! Няма да го коментирам, само ще кажа, че бих се гордяла да имам такъв син! Мисля, че ще си свърши отлично работата, както винаги го е правил!

Ма никой не казва че е прост или неук, въпроса е годен ли е за тази работа щото за нея освен акъл, образование и възпитание с искат и други качества, които не всеки има. И аз знам 3 езика почти перфектно още 2 сносно, имам научни публикации в областта на математическото моделиран и оптимизация но за министерски чиновник не ставам.

Явно и да пишеш не можеш. Запетайки, това онова? Не знам кой ви ги пише тия статии??

Но едно е да си умен а друго е реализацията в живота, доколкото разбрахме този господин освен с фалиране на една фирма и в период в който този вид бизнес е в разгара си. С нищо друго не е известен.

Може да е много "пекан" (печен и отворен), но политическата реалност в Бг. е доста трудна и държавата не може да се ръководи от някой дечко, който си мисли, че "всичко , което хвърчи се яде". За целта си трябва обигран човек, който знае в тежки ситуации как да лавира в политиката, така , че загубите да са минимум , а ползите за обществото максимум. В случая такъв беше ББ. , защото той знае как да лавира и често се измъкваше от сложни полит. ситуации в Брюксел относно България. Иска се и малко селска хитрост и накъде духа вятъра в даденият момент. В това отношение ББ. може би се е учил и от Бай Тошо докато му беше бодигард, смешно да, но факт. Не става за политик , някой като тоя Пеканов дошъл от вън , с наивен плам в очите и с лозунги да си мисли, че може да управлява държава като нашата с толкова много проблеми и с единият гол хъс. А пък отделно и факта, че е зор после да си пише в CV-то че е бил и министър (макар и за малко) , а пък да не говорим пък, че е срам и падение, ако се смяташ за кадърен да се съгласиш да си в такова превратническо правителство в услуга на грозният шапкар и наставникът му и шеф Черепа. Това не е за гордост и споменаване. Че не знаеш къде се намираш и каква е истината за тия реваншисти и некадърници начело с Черепа и Рублен Радев.

Опппа ! - Снова “изчезване” Коментариии.... - Достатъчно ! ..всъщност - то да Ви благодари Чивек, Дирянники....

Типична радева малинка. Но не е само въпрос до некомпетентност. Казано му е - за София нищо, щото ГЕРБ управляват. И малинката изпълнява.

Ти вярваш ли, че Плевнелиев беше президент?

Нека министъра да е строг първо със себе си и да се самонакаже за нееднократното нарушаване на закона. Тогава може и да му повярвам

Милите харвардски възпитаници- далеч са реалността в България, идеализират накат ситуацията, и мислят, че като се литката като Батмани, ще оправят всичко. То ако беше толкава лесно, и други по -кадърни и опитни се опитваха, но се сблъскаха с реалността. Смишни са ми с тоя прекален патос...

Пеканов е пекан пич. Чегърта мутрите интелигентно и с финес.

Ако на това му викаш интелигентност, значи имаш голям проблем с твоята собствена такава.

Строг но справедлив.Строг към нас и справедлив към себе си!!!

Да де. ...хитряга....от Ясно#Кой Генезис.

...ииии - ЗадължителнитеОтбелязвания ! : А. НЕ е Българин по Произход. ...#Кой и Защо го “избра “ ?! Б. Е на 30г. ...какво Всъщност Знае&Може ?! В. Е ВсеТака Учещ (хайде Без кавички) ...Тогава ?! Г. #Кой и Как му Плати ученето ? ...а ВинагиКогато Ня#Кой вземе ДъСъ “науми” да Ме “поучава” че видиш ли СамАз съм Си бил бил винАвАт —> НЕминуемо “лъсва” било Къса било Дълга “ръка” на КремълБеса !

Супер кадърен и образован министър! Такива хора трябва да управляват България, не тикви и калинки.

НЕ се литкайте, Колега. ...а Проверявайте !

Ти па откъде го знаеш да не сте пикали в едно цокало

Разбираемо е чукундурите трудно да могат да обмислят какво казва. Тях ги е яд и до голяма степен че насреща нямат политик който говори като на селския мегдан....

На говорене го докарва нека му видим делата

Ако искаш нещо да просперира... да създадеш Съдебна система бе мозък! 30 години вече аборигенствате като последните отрепки, без закони и справедливост.

Много Пекан тоя Бекъм :д

Уау какъв е тоя плейбой

...медицински хеликоптери...Това е най-големия проблем на българската медицина. Между другото Европа с удоволствие ще ни отпусне пари за тях , защото тези пари директно отиват в нечий Европейски джоб . Така че съвсем правилна корекция на този план за възстановяване. "Пази боже сляпо да прогледа" беше казал гоелмия Алеко Константинов и е много прав , особено в сегашната ситуация. Всички в служебното правителство до сега са били слепи!!!

Ето какво е казал Пеканов, ДИР са поокастрили малко: Изказванията на госпожа Фандъкова от миналата седмица показват по-скоро неразбиране от нейна страна на проблемите на столицата и страната. Пет региона в България са сред най-бедните в Европа. София не е сред тях, градът се развива, расте. А в същото време Столична община иска постоянно да взема огромен ресурс от този за цялата страна, за да финансира своите проекти. Защо? Защото не успява да изгради устойчив метод за финансиране на собствените си проекти и посяга към общото. Постоянно сме критикувани от ЕК за това. Те ни казаха: Стига! Не ви даваме парите София да става все по-богата. Даваме ги, за да наваксват изоставащите. Иначе нямаше от немския данъкоплатец да се насочва към българската държава европейски ресурс, за да се финансира град, който се развива добре. В същото време Столична община казва: Ние не можем без този ресурс. Това е истинският управленски провал. След като не можете, въпреки че добавената стойност и популацията в София растат, значи някъде се проваля финансирането на столицата.

Задължен ! ...значи Пак Ясно#Кой ДъСъ разцъква “добро-лошо”Ченге.

Опити от страна на правителството за противопоставяне на хората.