17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мале ..

Що така бе Миме.

Не е от икономическа криза, а защото обстановката в България ги плаши.От няколко години има спад на търсене на имоти от българи в чужбина, както и има имоти, които са купени, но са спрени довършителни работи по тях. В Испания има българи, които съжаляват за направените си инвестиции в България.Вижте, че дори се чуват политически гласове да бъде отнето българското гражданство на българи, които имат и друго??Докато съществува опастност от почти ежегодишно променяне на закони и ужасна несигурност - така ще бъде. Ще пращат на родителите си, колкота да не умрат от глад и само това!

Тука да храним циганите и мафията само...

Айде стига глупости. Пращали на родитеите си.

Затворени ресторанти, няма чинии за миене.

То като гледам по-скоро ние пращаме на миячите на чинии…

Догодина, 10 пъти по-малко. И тогава родните мозъчни тръстове, които съсипаха бизнеса на всичко читаво и го изгониха зад граница ще разберат, че само с крадене на става. Успех, неуважаеми управляващи!

Хайде на бас, че на лекарите, програмистите и инженерите доходите не са паднали. Всички много добре знаем къде са паднали доходите - кафета, ресторанти и публични домове. Така че, е пределно ясно кой континент е пращал пари преди пандемията.

нпкои пращаха на стари роднини,които измяпрщха а други сиприпбраха цялата рода зад граница и не остана накого толкова да пращат. а и бойче с епостара да изгодни толмкова колкото преди това накуп не бяха се изнесли за целия преход.

И само в тези браншове ли бачкат българите, че само тях си писал?

Пак се изпращат пари , но с пандемията много се прибраха , просто изпращачите са по-малко:)))

Спрели са дори да пращат пари на родителите си, но се натискат да гласуват и да ни определят управляващите. Гледайки отдалече

Вие в Чалгария си се оправяйте - нас не ни мислете. Ама като гледам и тук нашите мангали и чалгари, иде ми да си сменя паспорта. Ако Литексът спечели и божков се намърда в парламента - тогава вече наистина не знам за какво ми е тази мила родина.

Че на кого да пращам? Короната ги уби и двамата, чакаха 2 дена линейка и починаха.

Какво казваш всъщност!?

По-голямата част от парите са непроследяеми, защото не са през банки

от макро икономическа гледна точка всичко е кристално ясно.... никой не следи индивидуални левчета едно по едно от къде и как, когато се правят подобни сметки. Има си начини. Хората учат макро икономика по 5 години и след това за да са на позиция им трябват 20-тина години стаж.

Те ако определяха щеше да е по-добре, че тук матряла само мошеници избира. Дето се вика каквито управляващите такъв и народа.

Усетиха, че няма смисъл да се връщат повече в тая мизерия.

PEYTSCH

Нищо ни няма на икономическото ни положенле, например в Германия. Но пари за България след протестите и чалгарщината НЩМА ДА ПРАЩАМЕ. Вижте за какви изроди гласувахте и пак искате да гласувате ! Пълна деградация за вас и излагация за нас!

Данните говорят, че хората работещи професии незасегнати от пандемията пари не пращат. Пращат тези които бяха засегнати от пандемията, а това са предимно по слугинаж професиите. Ако не беше така, нямаше да има толкова силен спад на преводите.

А колко се пращат от България навън кога ще покажете?

А ти къде се скри докато те умираха? Някой друг ли беше длъжен да ги гледа?

За какво цял живот са плащали здравна осигуровка????? За да се грижи за тях и като се разболеят. вместо да работи и гледа децата си? Аман от тъпаци.

Сега . Да ви обясня . Три години бях в Испания . Не познавам един който да е пращал пари в България . От де ги измислят тия числа . И да - българите в Испания са предимно общи работници по строежите ,без договори .

Но пък на предстоящите избори гласовете им ще имат 10 пъти повече тежест

Свекървата от Испания само поздрави праща. На детето 50Е за РД и на Коледа за всички 50Е. Това е. Праща колет един път на две години - някакви събрани от някъде неща плюс едно сносно сапунче и хубаво тефтерче... Все се чудя не може ли един път за 2 години да изхарчи 30 Евро, да купи на внучето си нещо хубаво от магазина... Живее с испанец, може би той не ѝ разрешава да харчи за нас, не знам.

По принцип от чужбина пращат пари на роднините. Те не ги пращат на бюджета или в някакъв общо национален фонд. За да са те там, а част от семейството тук - значи или не могат да поемат грижата и издръжката на роднините там, или роднините не искат да живеят в чужбина. Във всеки случай това е синовен дълг. Или родителски към децата. Ако ще им стане по-добре, сигурно може и да не пращат. Във всеки случай знаете как е- един ден родителите си отиват. Пенсиите в България са ниски, но и здравеопазването е по-достъпно, от колкото в Англия, например. А, за това плащаме ние, които останахме (както и за пенсиите, колкото и да са малки). Напоследък много говорим за българите в чужбина и често сте са представяни като жертви, с тежка съдба... Мисля, че ние, които останахме, изгубихме не по-малко, да живеем в родната действителност.... И за келешите ще подчертая, че не говоря само за последните 10 години!

Миналата година имах удоволствието да работя с БЪЛГАРИ във високотехнологична компания, извъв БЪЛГАРИЯ. Така че баста с тези глупости че българите навън са все билдъри и бачкатори разни.

Никой не знае какво е да си някъде където не ти е дом, въобще не е леко да не кажа тежко...България е една

За Турция ли говориш????

Ти какво и изпрати бе дебил? Само чакате някой да ви изпрати докато си бъркате по дупките.

Не само

Милиарди излизат от България на запад, да изхранят имигрантите.

Аз за мен не искам. Ако тя иска за внука си нещо да прати. Така или иначе каквото изкарам, каквото получа, все е за него

Какво пращаш бе дебил, въшки ли? Насран до уши, но на умен се прави.

Е друго си е в БГ, вдин телефон на изплащане, баба плаща интернета и цял ден на едно кафе.

Те всички се прибраха с коли и донесоха кешовица. А и това са пари по мъниграм и уестърн тези по банков път не се включват, нито тези които имат карти дадени им от роднините да си харчат

Здравеопазването тук е по- качествено, отколкото в БГ, но аз плащам 400 евро, работодателят ми - също, общо касата прибира 800 евро на чавек на месец. Като искате здравеопазване , трябва да се плаща - в Бг всичго е на частни начала. Ако искате 5 дена да лежите в болница след операция за 50 лв - всеки месец по-високи такси за всички или да се продължава спасение поединично. В Бг всички пушат не искат да се ваксинират и после друг някой бил виновен - доста тъпо като Тошко Тъпото от чалга-партията.

Кой праща толкова пари? Чистачките и строителните работници, които едвам си плащат наема в гетата на Лондон ли бе?

Минусът ти е от мен, заради измамата с ваксините.

Тия в чужбина са чули, че в БГ е много добре и имали много пари и спрели да им пращат.

Не, тия които са отишли да учат там и след това са си намерили работа по специалността и живеят в Кенсингтън.

Това с пращането на пари в България е мангалска и общашка традиция. И моите майка и баща, и на жена ми, ще спрат да ми говорят ако им дам един лев. Едвам ги отучих с техните заплати и пенсии да събират и да дават пари на децата или да пазаруват като ни дойдат на гости. И пак не успявам да ги спра като се заинатят, нищо, че на майка ми сигурно се равнява на заплатата ми за 2 дни. Същото е с малкото Българи, с които контактувам тук, всички са с добри професии, образовани и никой не праща пари.

Dobre 4e sa Bulgarite v 4uzbina, ina4e v BG nqma da ima kakvo da se qde. BG nqma ikononomika i iznos.

Da relano BG prevezda pari na bugarite v 4uzbina. Pari ot 4ekmedze se razdavat. Toi e Robin Hood,toi ne e mutra

България изхарчи милиони за да осигури машини за гласуване на хора, които не се интересуват, кой ще управлява . Защо да се грижат за роднините си, че и пари да им пращат ?

нито лев от чужбина - най-добре.

Парите се движат по пътя на най-малкото съпротивление. Да помогнеш на роднините си е оправдано, но да трансферираш по-големи суми в бг банки , а те да те ограбват с безбройните си такси е безумие. Един лев не трябва да държите в БГ, докато не спрат да се подиграват с хората!