17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема ви в бг-то е, че сте страшни завистчии (както се вижда в доста от коментарите). Гледането в чуждата паница ви е като национален спорт.

Половината ми роднини живеят в чужбина - в собствени жилища, работят по специалностите си, на доста добри заплати. Една стотинка не са изпратили тук. И то не защото не искат, а защото няма смисъл - другата половина от роднините ми живеят тук - в собствени жилища, работят по специалностите си, на доста добри заплати. С други думи - не всички българи в чужбина са миячи на чинии, живеещи по 5 човека в обща стая, спящи на пода. Не всички българи в България живеят от заплата до заплата и се чудят как да си купят хляб и аспирин.

Така е то си е казано, парите са в 1% от населението, късметлия си...

Ама ти самия никога не си стъпвал при тях.Не си ходил у чужбина.Не си прекарвал ваканциите си там.Те мажат филии с черен хайвер и луканка,а ти мизерстваш в родната България . А да те попитам - корабчета минават ли.И как така нито един от тези преуспели твои роднини,не ти е предложил работа или помощ.Нали имат жилища - да те поканят.А бре с две думи - за луд ли ни смяташ.

По повод на закупуването на двата портални крана "KRUP" от Варненската корабостроителница през 70-те години на миналия век, японското икономическо разузнаване изпраща свой агент в България да проучи на какво се дължи това бързо икономическо развитие. Въпросният агент се връща в Япония и докладва че не се е справил с изпълнението на задачата. Тогава изпращат трима други агенти, които докладват за трафик на наркотици през България и производство и търговия с оръжие. Затова няма НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО В МРЪСНИТЕ ТАЙНИ, на изпълнителите на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година.

Стига сте лъгали , драги ми българи ,ще живеете някакъв нормален живот в чужбина . Масово се ползват стаи , стаи за двама за да падне наема . Зимата се не пуска парното . Лятото без климатик .Работи се на черно - без осигуровки ...Бях три години в Испания . Видях ви на живо . От 20 човека, един да е събрал пари за жилище и да го е обзавел . Ама иначе по 4-5 човека в апартамент . Щото иначе 600 евро наем от 1200 евро заплата идва нанагорно .

Два милиона българи отидоха на "запад" за да робуват на илюзиите си ("хАмериканска мечта"). Обаче, след победата в "Студената война" този същия запад, доказа съществуването на девиза си: "ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА ... Е ВЪЛК!". ("Вълкът от Уолстрийт".) [„Вълкът от Уолстрийт“ е американска черна комедия от 2013 г. на режисьора Мартин Скорсезе по едноименния мемоар на Джордан Белфорт. Продукцията е вдъхновена от автобиографичната книга със същото име, дело на бившия стоков брокер от Лонг Айлънд, Джордън Белфорт.] Уикипедия

Колко чекмеджета изпратиха мутрите в чужбина

това са били парите на Шиши, Бочко и сие, другите бандюги, наркопарса и сие - идващи под формата на народни пари отвън, Свършва далаверата - край на инвестициите. Никой свестен няма да дойде с пари в БГ - последния случай с Левски-футбол е достатъчен

"Схемичките" ала Борисов БЛОКИРАХА. Няма кюлчета и пачки, защото "Магнитски" се намеси в играта.

Добре,че са тези пари ,че с тази пародия на икономика България е фалирала. Помислете добре първо българите пращат от западна Европа, второ по евро средства и субсидии пак се наливат в България пак от държави където българските емигранти плаща данъци и такси. В България големият проблем е раздутата администрация и за това се надявам след изборите този проблем да се разреши.

Парите не миришат, скотове. Мияч на чинии и помощник готвач живеят в пъти по-добре от половината специалисти в нашата страна. Уникално тъпо племе, дето дели труда на хубав и лош. Всички в тая кочина сте родени за начаници, затова сте на тоя хал. Второ, парите не отиват в дюшека на роднината. Влизат в смешно осопосканата ви икономика. Чрез потребленоето на въпросноте тоднини. Доста плитко мислене. Трето и най-важно. Ако всички сме миячи и проститутки, де са ви инженерите и докторите. Де са еи специалистите. За тях трябва да ревете. Не за миячите. Те и в беге ще са миячи. Ама ще умират от глад барабар с роднините. Ако някой ден аутсорсинга колабира по някаква причина, тогава ще видите какво е изкуствено надуто понятие

Лелеее, я да видим сега какво ще прави " българската икономика" без свежи пари

Парите се движат по пътя на най-малкото съпротивление. Да помогнеш на роднините си е оправдано, но да трансферираш по-големи суми в бг банки , а те да те ограбват с безбройните си такси е безумие. Един лев не трябва да държите в БГ, докато не спрат да се подиграват с хората!

И много вярно.Всичките държавни системи служат за обиране на електората.

нито лев от чужбина - най-добре.

България изхарчи милиони за да осигури машини за гласуване на хора, които не се интересуват, кой ще управлява . Защо да се грижат за роднините си, че и пари да им пращат ?

Dobre 4e sa Bulgarite v 4uzbina, ina4e v BG nqma da ima kakvo da se qde. BG nqma ikononomika i iznos.

Това с пращането на пари в България е мангалска и общашка традиция. И моите майка и баща, и на жена ми, ще спрат да ми говорят ако им дам един лев. Едвам ги отучих с техните заплати и пенсии да събират и да дават пари на децата или да пазаруват като ни дойдат на гости. И пак не успявам да ги спра като се заинатят, нищо, че на майка ми сигурно се равнява на заплатата ми за 2 дни. Същото е с малкото Българи, с които контактувам тук, всички са с добри професии, образовани и никой не праща пари.

Тия в чужбина са чули, че в БГ е много добре и имали много пари и спрели да им пращат.

Кой праща толкова пари? Чистачките и строителните работници, които едвам си плащат наема в гетата на Лондон ли бе?

Не, тия които са отишли да учат там и след това са си намерили работа по специалността и живеят в Кенсингтън.

Бате - фантазиите са безплатни . Ама за да учиш висше в Англия се иска навярно C2 или още по нагоре.А огромна част от българите в Англия а и навсякъде другаде едвам едвам сричат.Камо ли да правят изречения в минало време .

Здравеопазването тук е по- качествено, отколкото в БГ, но аз плащам 400 евро, работодателят ми - също, общо касата прибира 800 евро на чавек на месец. Като искате здравеопазване , трябва да се плаща - в Бг всичго е на частни начала. Ако искате 5 дена да лежите в болница след операция за 50 лв - всеки месец по-високи такси за всички или да се продължава спасение поединично. В Бг всички пушат не искат да се ваксинират и после друг някой бил виновен - доста тъпо като Тошко Тъпото от чалга-партията.

Минусът ти е от мен, заради измамата с ваксините.

Те всички се прибраха с коли и донесоха кешовица. А и това са пари по мъниграм и уестърн тези по банков път не се включват, нито тези които имат карти дадени им от роднините да си харчат

Само да ти обясня две неща - мъниграм взима комисионна.Банките не взимат.Та я сега ми обясни как така лелката с 2000 евро заплата в испания да речем,тегли от касата в банката и превежда по мъниграм срещу 10 евро такса.Като ако същото го направи от банката ще е безплатно.

Никой не знае какво е да си някъде където не ти е дом, въобще не е леко да не кажа тежко...България е една

Миналата година имах удоволствието да работя с БЪЛГАРИ във високотехнологична компания, извъв БЪЛГАРИЯ. Така че баста с тези глупости че българите навън са все билдъри и бачкатори разни.

И каква ти беше работата - да си сваляш гащите ли .

По принцип от чужбина пращат пари на роднините. Те не ги пращат на бюджета или в някакъв общо национален фонд. За да са те там, а част от семейството тук - значи или не могат да поемат грижата и издръжката на роднините там, или роднините не искат да живеят в чужбина. Във всеки случай това е синовен дълг. Или родителски към децата. Ако ще им стане по-добре, сигурно може и да не пращат. Във всеки случай знаете как е- един ден родителите си отиват. Пенсиите в България са ниски, но и здравеопазването е по-достъпно, от колкото в Англия, например. А, за това плащаме ние, които останахме (както и за пенсиите, колкото и да са малки). Напоследък много говорим за българите в чужбина и често сте са представяни като жертви, с тежка съдба... Мисля, че ние, които останахме, изгубихме не по-малко, да живеем в родната действителност.... И за келешите ще подчертая, че не говоря само за последните 10 години!

Кое е по добре за семейството ти 1. Ти да дадеш пари на децата си, а после те на тебе. 2. Да влизат пари отвън и да ги даваш на децата си. Много плоско мислите Тия пари са свежи пари в държавата. Не са някви дето се въртят изкарани в едно барче като сервитьорка и похарчени в друго на кафенце с муцката.

Но пък на предстоящите избори гласовете им ще имат 10 пъти повече тежест

За Турция ли говориш????

Не само

Сега . Да ви обясня . Три години бях в Испания . Не познавам един който да е пращал пари в България . От де ги измислят тия числа . И да - българите в Испания са предимно общи работници по строежите ,без договори .

Свекървата от Испания само поздрави праща. На детето 50Е за РД и на Коледа за всички 50Е. Това е. Праща колет един път на две години - някакви събрани от някъде неща плюс едно сносно сапунче и хубаво тефтерче... Все се чудя не може ли един път за 2 години да изхарчи 30 Евро, да купи на внучето си нещо хубаво от магазина... Живее с испанец, може би той не ѝ разрешава да харчи за нас, не знам.

Ти какво и изпрати бе дебил? Само чакате някой да ви изпрати докато си бъркате по дупките.

Аз за мен не искам. Ако тя иска за внука си нещо да прати. Така или иначе каквото изкарам, каквото получа, все е за него

А колко се пращат от България навън кога ще покажете?

Милиарди излизат от България на запад, да изхранят имигрантите.

Da relano BG prevezda pari na bugarite v 4uzbina. Pari ot 4ekmedze se razdavat. Toi e Robin Hood,toi ne e mutra

PEYTSCH

Нищо ни няма на икономическото ни положенле, например в Германия. Но пари за България след протестите и чалгарщината НЩМА ДА ПРАЩАМЕ. Вижте за какви изроди гласувахте и пак искате да гласувате ! Пълна деградация за вас и излагация за нас!

Усетиха, че няма смисъл да се връщат повече в тая мизерия.

По-голямата част от парите са непроследяеми, защото не са през банки

от макро икономическа гледна точка всичко е кристално ясно.... никой не следи индивидуални левчета едно по едно от къде и как, когато се правят подобни сметки. Има си начини. Хората учат макро икономика по 5 години и след това за да са на позиция им трябват 20-тина години стаж.

И как така не са през банки .

Че на кого да пращам? Короната ги уби и двамата, чакаха 2 дена линейка и починаха.

А ти къде се скри докато те умираха? Някой друг ли беше длъжен да ги гледа?

За какво цял живот са плащали здравна осигуровка????? За да се грижи за тях и като се разболеят. вместо да работи и гледа децата си? Аман от тъпаци.

Вие в Чалгария си се оправяйте - нас не ни мислете. Ама като гледам и тук нашите мангали и чалгари, иде ми да си сменя паспорта. Ако Литексът спечели и божков се намърда в парламента - тогава вече наистина не знам за какво ми е тази мила родина.

Спрели са дори да пращат пари на родителите си, но се натискат да гласуват и да ни определят управляващите. Гледайки отдалече

Те ако определяха щеше да е по-добре, че тук матряла само мошеници избира. Дето се вика каквито управляващите такъв и народа.

Пак се изпращат пари , но с пандемията много се прибраха , просто изпращачите са по-малко:)))

нпкои пращаха на стари роднини,които измяпрщха а други сиприпбраха цялата рода зад граница и не остана накого толкова да пращат. а и бойче с епостара да изгодни толмкова колкото преди това накуп не бяха се изнесли за целия преход.

Хайде на бас, че на лекарите, програмистите и инженерите доходите не са паднали. Всички много добре знаем къде са паднали доходите - кафета, ресторанти и публични домове. Така че, е пределно ясно кой континент е пращал пари преди пандемията.

И само в тези браншове ли бачкат българите, че само тях си писал?

Данните говорят, че хората работещи професии незасегнати от пандемията пари не пращат. Пращат тези които бяха засегнати от пандемията, а това са предимно по слугинаж професиите. Ако не беше така, нямаше да има толкова силен спад на преводите.

Какво казваш всъщност!?

Догодина, 10 пъти по-малко. И тогава родните мозъчни тръстове, които съсипаха бизнеса на всичко читаво и го изгониха зад граница ще разберат, че само с крадене на става. Успех, неуважаеми управляващи!

То като гледам по-скоро ние пращаме на миячите на чинии…

Какво пращаш бе дебил, въшки ли? Насран до уши, но на умен се прави.

Затворени ресторанти, няма чинии за миене.

Е друго си е в БГ, вдин телефон на изплащане, баба плаща интернета и цял ден на едно кафе.

Тука да храним циганите и мафията само...

Не е от икономическа криза, а защото обстановката в България ги плаши.От няколко години има спад на търсене на имоти от българи в чужбина, както и има имоти, които са купени, но са спрени довършителни работи по тях. В Испания има българи, които съжаляват за направените си инвестиции в България.Вижте, че дори се чуват политически гласове да бъде отнето българското гражданство на българи, които имат и друго??Докато съществува опастност от почти ежегодишно променяне на закони и ужасна несигурност - така ще бъде. Ще пращат на родителите си, колкота да не умрат от глад и само това!

Айде стига глупости. Пращали на родитеите си.

Що така бе Миме.

Мале ..