36 500 обяви на компании търсят хора за работа само през 1 сайт

Кризата с липсата на работна ръка се задълбочава, показват данните от проучване

Обратно в новината

Коментари - 36 500 обяви на компании търсят хора за работа само през 1 сайт | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се има в предвид че работодателите "не са мутри" Като се има предвид това "че те редовно плащат заплатите" Като се има в предвид " че работодателите не линчуват работниците " това как на морето оня "добър"работодател изхвърли украинката и гардовете я откараха далече от хотела му "без да я линчуват ". Ами идваме си веднага да работим за "родината "!!!!

Незнам как се прави

като имате предвид собствената си манипулация например чрез и на лайковете, може ли да се вярва на обявените заплати по другите сайтове

Ама за тези мижави заплати,на кой разумен човек ще му се работи. Алчни работодатели търсили,ами търсете бе! И като ненамерите,запретвай ръкави!

Мен и още няколко души ни "съкратиха" с устното обяснение, че се съкращават местата, а сега виждам, че за местата на някой от съкратените в момента има обява. На нас ни платиха поне компенсации, но имаше и колеги, които сами напуснаха без компенсации. Истината е, че назначените сега ги пускат с по-ниски заплати. Та това са модерните ръководители . Та да си търсят.

Абсолютен фейк!!!

"а брокер на недвижими имоти-2400-3000 лева, като при реализиране на сделка има и комисионни." Т.е. 2400-3000 лв. без реализиране на сделка, а случайно ако реализирам, чак тогава и комисионна ? Вие идиоти ли сте бе дирници ? Това с брокерите са надути заплати при 24/7 работа и постоянен успех със делките и от там парите от комисионна. Осъзнавате, че необразованите младежи, които са брокери (ако сте имали работа с тях, ще знаете, че са такива), мечтаят за 3 бимберици заплата !

да влязат в сайта, а не да ходят в кварталното завдение при авера на авера.

Що не наемат от иликтурата на герб от маалата?... :::))) Ха, ха, ха... :::)))

Та да питам , за един приятел де Това с войната срещу фейк новините в дира знаят ли го ? Почва да ми липсва комунистическата цензура май 99 % от нея си беше чиста редакция и отсяване на спам и простотии а да и филтрация на фейк нюз :)

Точно по темата си е коментарът, затова пак го пускам! Това е Европейският съюз - свободно движение на хора, стоки и капитали. На българите не им харесват мизерните подаяния от назначените бизнесмени, логично, отиват да работят в чужбина, където получават повече за същата работа, че даже и за по малко работа. Ако на назначените бизнесмени не им харесва средата, също имат право свободно да придвижат бизнеса си в същата посока. Естествено, няма да го направят, защото тогава ще разберат, кон боб яде ли? Тук могат да си правят каквото си искат, могат да не спазват трудовото, осигурителното и всяко друго законодателство и да издевателстват над служителите си, както си искат, закриляни от политическите тюфлеци, които са ги назначили за бизнесмени и които им осигуряват съществуването посредством държавните поръчки. А там ще трябва да се конкурират наистина, в реална среда. С две думи, каквато ни е държавата, такава ни е политическата върхушка, такива са ни и бизнесмените. Жалкото е само, че единственият предвидим резултат от това е обезлюдяване на територията!

Това е Европейският съюз - свободно движение на хора, стоки и капитали. На българите не им харесват мизерните подаяния от назначените бизнесмени, логично, отиват да работят в чужбина, където получават повече за същата работа, че даже и за по малко работа. Ако на назначените бизнесмени не им харесва средата, също имат право свободно да придвижат бизнеса си в същата посока. Естествено, няма да го направят, защото тогава ще разберат, кон боб яде ли? Тук могат да си правят каквото си искат, могат да не спазват трудовото, осигурителното и всяко друго законодателство и да издевателстват над служителите си, както си искат, закриляни от политическите тюфлеци, които са ги назначили за бизнесмени и които им осигуряват съществуването посредством държавните поръчки. А там ще трябва да се конкурират наистина, в реална среда. С две думи, каквато ни е държавата, такава ни е политическата върхушка, такива са ни и бизнесмените. Жалкото е само, че единственият предвидим резултат от това е обезлюдяване на територията!

Къде казвате дават от 5000 до 7000 заплата ? Хи хи забавно, аз пък попадам на обяви където за тия пари се искат връзки и позиции и защо да работиш за друг в такъв случай ?

Да, да, пишете хиляди левове заплати - а аз като отида на интервю и ми предлагат минимална :) Хайде спрете да лъжете :)

Заплатите в хиляди са в държавната администрация за някои "калинки" със синекурни длъжности. Те не са за простолюдието ! За него са минималните заплати и потъпване по рамото.

толкова можеш бе.

АЛО ДИРА НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ЧЕ БОЙКО ВИ ЦИТИРА....

Уважаеми Дир...вашето проучване е пълна глюпост - и заплатите, които сте цитирали са глюпост и броят на обявите сигурно е от създаването на съответния сайт, та досега. Да им бяхте звъннали, да ги питате, колко са реалните места, какви са реалните заплати, които се предлагат. А така писаницата ви е на "коляно" и за три минути, за да си запълните местото.

ПОРЕДНАТА ФАЛШИВА НОВИНА.....

Точно вчера бяха пуснали тука една статия за това как полските строителни фирми не могли да намерят работници...няма! Според логиката на повечето българи - особено тези които коментират тука - това означава че и полските работодатели са скръндзи. Надявам се някога да разбера защо масата българи не могът или не искат да разберат, че повечето заплати отговарят на икономическите възможности на България и от там на икономическите възможности на въпросната фирма, особено ако е българска. Няма как да стане да си българска фирма, да работиш задоволявайки българският пазар на цени достъпни за българина НО да плащаш Западни заплати. Това е много просто и елемнтарно наблюдение което някак си убягва на повечето хора. Сигурно има изключения където собственика може да си позволи по високи заплати, но не го прави защото пазаря на труда му позволява. Но ако аз печеля 100,000 лева от един работник и не мога да немеря някой за 10,000, тогава или ще трябва да спра да печеля 100,000 лева и ще трябва да предложа по висока заплата с надеждата че ще привлека някой. Нито един работодател няма да се откаже от един работник ако той му носи повече пари от колкото му струва...дори мутрите не биха се отказали. Щом не предлагат по добри заплати, явно не сте им на сметка.

Е, като не са на сметка, ще работят на друго място. Просто е. Пазарът на труда е един саморегулиращ се механизъм на търсене и предлагане. Компаниите, които нямат подходяща норма на печалба и не могат да си позволят работници - ще работят като семейни или там шефа ще си бачка сам. Или ще фалират. Работниците, които имат необходимата квалификация ще си намерят друга работа. Вече не е проблем.

Ама ето я пръвата грешка в твоето и по принцип българското мислене. Въпроса не до квалификация. Квалификацията не е самоцел! Квалификацията трябва да служи за да се добави стойност към някакъв продукт или услуга, което да донесе ПОВЕЧЕ на този който ти е дал работата, от колкото ти му струваш. Много хора правят грешката че като имат квалификация в карането на ТИР (примерно) това автоматично трябва да му достави достатъчно доход да живее така както той разбира за достойно - все пак, има квалификация! Но това не е така! Има редица други фактори които убягват на Тираджията и от там неговото недоволство. Не казвам че работодателя е светец и ангел които винаги плаща максималното което може...не! Повечето ще се опитат да постигнат баланс между заплата и това което те смятат че ти можеш да им изкараш. Но пак, няма да намериш работодател които да се откаже от допълнителна печалба при положение че му струваш по малко от колкото му носиш! Отностно "другото място" което визираш. Това друго място е чужбина. Държави с икономическите възможности да плащат ПОВЕЧЕ от България, но пак не кой знае колко много за стандартите на тази държава (разбира тука визирам отрасли в които работят повечето български имигранти, повечето от които не са много претенциозни). Ще забележиш че тези държави, обикновено имат силен износ в чужбина, което им дава по широк пазар, от там повече доходи за фирмата и от там повече възможност да платат по нормални заплати. Къде е България в тази схема? България не изнася нищо и дори собственият си пазар не задоволява. От къде фирмите да имат пари за добри заплати?! Да, повечето ще фалират, и това ще допринесе за пълното рухване на България и катастрофа която вече е започнала преди години. С една изречение: БЪлгарина не трябва да си мисли е заплати се вдигат с държавен вестник или с желанието на работодателите. Българите трябва да разберат че заплатите се определят от икономиката, а България почти няма отрасли!

Само да те попитам - кои цени в България са значително под "Западните"? Колите ли, пералните ли, горивата ли, храните ли?? Кои - посочи няколко съизмерими с разликата между заплатите? Истината е, че ганьо си е с анадолски манталитет и иска да печели от алъж-верижа. Не му се работи, а му е по-лесно да продава с надценка. Затова всичко е кафенета, магазини, ресторанти и няма нито един цех или занаятчия.

Не си прав. Високите цени за нещата които си изброил са за западни продукти! България не произвежда коли, петрол и перални! А и много от храните също са внос! Идвам в България 1 път годишно, и всичко което е изцяло базирано на български труд или ресусрс а МНОГО ЕВТИНО! Западни за цените само на нещо които България не произвежда а са внос!!!

Уважаеми Аз, Няма грешка в моето и в българското мислене. Аз имам магистратура по икономика, което ми дава известни основания да смятам, че не съм съвсем лаик в темата. Пазарът на труда не се влияе от това, дали работодателят има пари и дали продуктът му има достатъчна норма на печалба. Има печалба-наема работници-увеличава производството. Няма печалба - няма кой да работи- работи си той/фалира. Много е просто. Колкото до това, че ще фалират много бизнеси - За Бога! И да фалират, голяма трагедия няма да стане. Полезни са тези бизнеси, които допринасят за обществото, данъците и нарастване на благоденствието. А другите - и с тях и без тях, на никой не му пука.

Написах доста дълъг отговор но не се постна и се изтри. Няма да мога да го напиша пак. Сори. Само ще кажа че икономиката е наука, изкуство и филосфия и макар да има модели има и много неща за които винаги се спори. 5 икономиста ще ти дадът 5 различни мнения. Аз съм учил финансии и банково дело в Женева и съм работил в малки фондове в Лондонското Сити, но никога не бих си помислил и за секунда че знам всички правила на финансовият пазар или че въобще има такива! Не оспорвам че на пазаря на труда не му пука. Но държавата трябва да и пука. Всички държави където хората бягат работят по общите пазарни закони НО правителството е там за да подсигури че тези пазарни закони все пак се добри за държавата и народа. Можеш да си убеден че немските политици никога няма да позволят на пазарните закони да унищожат немскто автомобило строене. Но отраслите в България бяха унищожени със съгласието на политиците. Народа бяга и псува, но и те са виновни.

Много точна реплика на К5

Ще търсят и ще вдигат и заплатите, но след като вече изгониха кадърните, можещите и знаещите. Българския "бизнесмен" винаги е бил звяр за сънародниците си..... мачка, тормози и краде колкото може и като я няма държавата... познайте защо няма работна ръка. Образованието сринаха, за да ги избират тъпаците, а пък после искат квалифицирана работна ръка...... ей трябва като в Китай: да се забрани на простите цигани да раждат като зайци, в Китай право да създават поколение имат образованите. Ясно ли ви е сега, защо матриала ни е лош!!!!

То пък "българският бизнесмен" е един образован, можещ и знаещ, че да оцени, избере, квалифицира и управлява работниците се - майката си трака.... Българският бизнес е пълен мутробарок - голямите компании са на някаква хранилка, монополче, нещо такова - друг бизнес не могат да правят и не знаят как. Малките компании са пълен гьон - в едно изследване на Алфа Рисърч бяха открили, че над 80% от собствениците нямат висше образование....

Това с владеенето на чужди езици е чудесно, всъшност кък 3 милиона българи ги владеят свободно....... И си ги ползват срещу пари навсякъде по света. Късно се осъзнахте че капитализма се гради с използване на големи количеств чужд труд, срещу ЕКВИВАЛЕНТНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ. Това където си въобразявахте че ще стане се нарича РОБОВЛАДЕЛСТВО

Ко? Не! Тия цифри от къде си ги измислихте? Журналист с руска филология в русенска ТВ получава точно 400 лева! НЕТО! ЧИСТО! За 8-часов работен ден. Плюс извънредните репортажи събота и неделя. Какво? Не било възможно ли? Баш си е възможно.

това не е вярно, в България ако нямаш връзки не те вземат на никакви места

Ами големите фирми да вземат да си обучат перснал и да си го коткат да им остане и да им работи. Иначе, всички искат 20 годишни девтственици с опита и желанието на 40 годишни мастии и финансовите претенции на 5 годишни. Нали така? А, да, и да не поглеждат друг! п.п. Ами, няма! Продължавайте да търсите.

Тук е пропуснат основният проблем - корупцията. Който се е сблъсквал знае. Корупцията в България е толкова висока, че може да говорим вече за директен ефект. Казват да сме подавали сигнали? Само че и с това съм се сблъсквал, и оттам ти става ясно друго, че корупцията има чадър.

искат да кажат, че сервитьорка със западен език ще получава 7000 лв??? В статията са смесени произволно позиции и заплати и затова така излиза.

Добре го е казал господин Левков, но фразата не свършва до тук. И докато нещата само се казват и то наполовина, нищо няма да се промени.

НЯМА криза за "работна ръка" и това се вижда от подадените автобиографии за едно работно място - броят се движи между 10 и 80. Проблемът е в работодателите - не знаят какво искат. Да не бил над 40 години, да не била бременна, да е работил същото и да иска заплата 200 лева. И рибата и бизнеса се вмирисват винаги откъм главата.

Ще става още по-зле. Нали се рекламирахме с евтития труд. И какво стана - изгонихме българите да работят в чужбина.

Последния параграф обяснява всичко.