Заемите се отпускат в рамките на един ден, месечните вноски са фиксирани, а клиентът веднага става собственик на автомобила, което е едно от основните предимства на продукта в сравнение с лизинговите схеми.

До 50 000 лв. за 84 месеца

Максималният размер на този иновативен кредит е 50 000 лв., а периодът на изплащане – до 84 месеца както за нови, така и за употребявани автомобили. Този срок е по-дълъг от обичайните лизингови предложения, които са до 60 месеца за нов и до 48 месеца за автомобил на старо. Минималният размер е 1 500 лв., което е много по-малко в сравнение с лизинговите схеми, при които се изисква минимална стойност на покупката от 5 000 лв.

Сумата от 1 500 лв. позволява на хората да купуват относително по-евтини автомобили с по-дълъг период на изплащане. Така месечните вноски са по-ниски и не натоварват семейния бюджет.

Предимства в сравнение с лизинга

Продуктът има много предимства в сравнение с широко разпространените лизингови схеми. Например, хората, които не желаят да плащат първоначална вноска или нямат такава възможност, могат да изберат и да си закупят нов автомобил без да продават стария, за да осигурят средства за авансовото плащане. В момента лизинговите компании изискват първоначална вноска от 10-15% за нов автомобил и 20% за кола на старо.

Клиентът избягва и бъдещите разходи по прехвърлянето на автомобила като става негов собственик веднага. При автомобилите на лизинг собствеността се прехвърля след изтичането на лизинговия период и това налага плащането на допълнителни такси. За разлика от повечето лизингови схеми, хората могат да изберат и застрахователната компания, с която да работят.

Годишният процент на разходите (ГПР) и месечните вноски са фиксирани за целия период на кредита, а лихвата започва от 6.9%. Това означава, че клиентът ще знае точно колко трябва да плати накрая. При лизинговите автомобили лихвеният процент е плаващ и в края на договора трябва да се покрие остатъчната сума. Освен това, няма годишна такса „Управление”, а само еднократна такса „Усвояване”, която е 2% от сумата на кредита.

Удобна процедура

Кредитът от БНП Париба Лични Финанси, България за покупка на автомобил е удобен и пести времето на клиента. Процесът по отпускането му е много лесен, а хората могат да кандидатстват през онлайн „магазина за кредити”, по телефона или в някой от 45-те офиса на компанията. Първоначалното одобрение става само за два часа. След това в рамките на един ден парите се прехвърлят към банковата сметка на клиента. При компаниите за лизинг този период е около две седмици. Също така, не се изисква гарант по кредита, за разлика от повечето лизингови схеми.

Единствените документи, необходими за кандидатстване, са лична карта и шофьорска книжка. В някои случаи е възможно да се изиска и удостоверение за доход. До един месец след отпускането на кредита, клиентът трябва да представи копие от договора за покупка, ако сделката е между физически лица или копие от регистрационния талон и фактура, ако покупката на автомобила е от официален дилър.

Фиксирани вноски и прозрачни условия

Кредитът за покупка на автомобил от БНП Париба Лични Финанси, България е достъпен както за хора, които вече са ползвали някой от продуктите на компанията, така и за нови клиенти. Както всички потребителски заеми на компанията, лихвеният процент и размерът на вноските са фиксирани и условията по договора не се променят за целия период. В допълнение се предоставя възможност за сключване на застраховка за непредвидени обстоятелства, като безработица, които могат да затруднят клиента при изплащането на месечните вноски.

Във връзка с иновативните кредити за покупка на автомобил, изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, България Мишел Фуйе заяви: „Нашата компания предоставя на клиентите удобни и иновативни финансови продукти. Ето защо, ние разработихме кредитът за покупка на автомобил, който е изцяло нова услуга за българския пазар и стъпка напред в укрепването на отношенията с нашите клиентите. От друга страна, с този продукт, ще подкрепим и бизнеса на партньорите ни, като предоставим на техните клиенти удобен начин за покупка на нов или употребяван автомобил при изгодни и прозрачни условия. Така, ние стимулираме развитието на вътрешното потребление и допринасяме за възстановяването на икономиката”.