Денис Кираджийски е на 20, студент по медицина в София. Той е един от спечелилите голямата награда от участието си в практикантската програма на Лидл България миналото лято. Обучението за младежи, навършили 18, се провежда всяка година по време на лятната ваканция и дава шанс на завършващите ученици да спечелят сами първите си пари и да прекарат едно различно лято в компанията на силен екип от истински професионалисти.

Затова и предметната награда е само малък бонус, който надгражда опитa и всички тънкости, които Денис успява да усвои през двата месеца в магазина на Lidl в Гоце Делчев. "Лятната практика, която преминах, включваше атрактивни обучения на специална платформа на Lidl, общуване с различни клиенти, подреждане на стоките в магазина и поддръжка на чистотата. Работното ми време беше на шест часа пет пъти в седмицата и преминаваше изненадващо бързо най-вече, защото имах прекрасни колеги и ментор, които бяха неотлъчно до мен през цялата програма", разказва Денис.

Студентът по медицина цени високо придобития опит в Lidl. Като най-ценно смята придобиването на умението да се отнася с търпение и разбиране към клиентите, да бъде отговорен и най-вече да работи с добре структуриран план.

"Първия месец преминава основно в обучения, а задълженията ни са свързани с подреждане на стоката. Силно впечатлен съм от реда и подредбата в склада - всяко нещо си има определено място. Работил съм в по-малък магазин, в чийто склад беше голям хаос и ако си нов, трудно се ориентираш, а и никой не ти помагаше. В Lidl можеш да разчиташ на професионална помощ по всяко време", разказва Денис.

За него не е било проблем да съчетава практиката си с ученето. "Тъй като бях кандидат-студент, който все още имаше изпити по време на практикантската програма, се научих най-вече как да съчетавам задълженията си правилно и да не се стресирам, а да се боря смело напред", споделя той и подчертава, че за да успее с баланса между учебни и работни ангажименти, му е помогнало това, че Lidl дава възможност за пет дни неплатен отпуск на всички кандидати, избрали да работят през целия срок на програмата.

Както и досега, практикантите решават дали да работят на шест- или осемчасов работен ден от понеделник до петък. Новото от тази година е, че участниците в програмата избират колко дълго да продължи практиката им - дали да е един месец или за целия период от два месеца.

"Ако искате едно лято, изпълнено с прекрасни емоции и хубави спомени, Lidl е вашето място. Тук ще идвате всеки ден с желание и ще си тръгвате с удовлетвореност от добре свършената работа.", категоричен е Денис. Днес, освен че учи за мечтаната професия, той продължава да работи в Lidl и да си помага финансово. През уикендите младежът е аранжор в един от магазините на веригата в София. "Приятно ми е, колегите са страхотни, а за мен това е много важен фактор - сплотеността на колектива", допълва той.

Тази година посланието на практикантската програма е "Твоето лято избра Lidl. Останалото избираш ти!". Всички младежи, които искат да натрупат ценен опит в света на бързооборотната търговия, могат да подадат своите документи до 22 май.

Повече за програма на Lidl за 2024 година ще откриете тук.

Съдържание на: Лидл