Магнатът дори коментира, че се е чувствал доста по-щастлив в дните, когато е имал частичка от настоящото си състояние.

„Не бях нещастен когато имах 10 000 долара и тъкмо завършвах училище“ – коментира Бъфет по време на интервю с Беки Куик от CNBC, цитирано от spekulanti.com. „Забавлявах се много“, допълни той.

Бъфет коментира, че хората се заблуждават, че повечето пари ще ги направят по-щастливи. Той даде следния пример: „Ако имате 100 000 и сте нещастен човек, не смятам, че 1 милион ще ви направи по-щастлив“. Дори да направите този милион щастието ви ще се изпари, „когато се огледате“ и видите хората с 2 милиона. „Няма да сте по-щастливи, ако удвоите състоянието си“. „Вместо да определяте състоянието си по това, което нямате или по това колко бързо можете да направите пари, е по-добре да се забавлявате, докато забогатявате.“

През 2017 година Бъфет заяви, че би бил щастлив да прави 100 000 на година, отчасти, защото има това, което го прави щастлив: къщата, която си е купил през 1958. „Ако можех да похарча 100 милиона долара за къща, която би ме направила много по-щастлив, бих го направил. Но за мен, това е къщата, която ми носи най-много щастие на света. Защото има спомени, хора, които се завръщат и всички тези неща“. „Истината е, че имам огромно богатство. Малки парчета хартия на които пише Berkshire Hathaway. Те са претенция над страшно много стоки и услуги, които този свят може да ти предложи. Могат да ти купят всичко. Яхти, 20 къщи, каквото се сетите. Но няма да ме правят по-щастлив“, казва Бъфет.