Шведският автомобилостроител "Волво" (Volvo) обяви, че е принуден да спре за няколко дни производството си в завод в белгийския град Гент заради прекъсвания във веригата на доставки вследствие на атаките на хусите срещу контейнеровози в Червено море, предадоха ДПА и БТА.

Заводът в Гент ще преустанови временно работа в понеделник, вторник и сряда поради закъснения в доставката на скоростни кутии в резултат на нападенията на йеменската групировка, заяви официален представител на автомобилната компания. Оттам допълват, че е възможно производството да се възобнови в четвъртък.

От "Волво" посочиха още, че обявеното прекъсване няма да окаже влияние върху доставките към клиенти, както и върху производствените цели.

Вчера от "Тесла" (Tesla) посочиха, че ще трябва да преустановят до голяма степен производството в германския си завод за около две седмици, като се позоваваха също на прекъсвания на веригата за доставки поради атаките.

Трафикът на контейнеровози в Червено море е спаднал с около 70% от средата на ноември заради нападенията на бунтовниците хуси срещу търговски кораби в този регион, заяви преди дни Ами Даниел, ръководител на консултантска компания в сферата на морския транспорт, цитиран от Франс прес.

Снимка: БТА/AP, Jonas Ekstromer