На 9 март 2014 година във Версай е бил организиран прием за официалното честване на 15-годишнината от френско-японското обединение на френския автомобилостроител Рено (Renault) и японския Нисан (Nissan), предаде Франс прес. Но противно на твърденията на адвокатите на Гон, той всъщност е празнувал своята 60-годишнина във Версай за сметка на групата, съобщават в. "Ле-з-еко" и радио Франс енфо. Вечерята била приготвена от шеф Ален Дюкас, а гостите били поканени на обиколка из двореца и присъствали на фойерверки.

Сметката от 630 000 евро за празненството била платена от холандския холдинг Рено-Нисан Бе Ве (Renault-Nissan BV), който контролира обединението.

Нито един от членовете на алианса обаче не помни да е бил на приема, с изключение на двама души - близка сътрудничка на Карлос Гон и началникът на отдела за комуникации, отбелязва Франс енфо.

Затова пък всички роднини на Гон били поканени.

Неговият адвокат Жан-Ив Льо Борн настоя пред в. "Фигаро", че това не е бил рожден ден, а професионална вечеря, организирана на 9 март, поканите са били изпратени от Карлос Гон в качеството му на президент и главен изпълнителен директор на Рено по случай 15-годишнината от алианса. Нямало торта за рожден ден, а реч за френско-японското автомобилно обединение.

Миналата седмица Рено сезира съда, че бившият му ръководител се облагодетелствал в натура с 50 000 евро в рамките на договор за меценатство с Версайския дворец, за да организира сватбата си в една от залите на замъка през октомври 2016 година. По-късно Гон заяви, че е готов да възстанови тази сума.

Карлос Гон беше арестуван на 19 ноември в Токио и оттогава е в ареста по обвинения в занижаване на декларираните доходи и злоупотреба с доверие. Гон подаде оставка от Рено в края на януари, след като вече беше отстранен от ръководството на останалите членове на обединението - Нисан и Мицубиши (Mitsubishi).