На церемония за връчване на годишните награди на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) отличи конкурса "Стартирай 4.0", организиран и финансиран от "Шнайдер Електрик", лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията.

Наградата се връчва за комуникационната работа по проекта, поверена на агенцията за пиар и корпоративни комуникации "Интеримидж", част от комуникационна група "Интерпартнерс", съобщиха от агенцията.

Ежегодните награди на БДВО се присъждат за най-добрите комуникационни проекти през изминалата година. Специалната награда на КРИБ доказва и оценява високо не само успеха на комуникационните активности за популяризиране на проекта сред индустриалната общност в България, но и значението на конкурса "Стартирай 4.0" на "Шнайдер Електрик" като първата голяма стъпка в посока дигитална трансформация на българската индустрия.

"Работата ни за "Шнайдер Електрик" е изключително мотивираща не само защото тя е най-устойчивата корпорация в света, но и защото българският екип на компанията работи и реализира изключително отдадено решения за ефективност с положителен зелен отпечатък". Именно такъв е конкурсът "Стартирай 4.0", който предложи на българските предприятия да кандидатстват за безплатен пакет от приложения за дигитализация в индустрията, осигурени заедно с безплатно внедряване. Това е много рядко срещана възможност и целта ни беше да ѝ осигурим максимална разгласа, така че местният бизнес да може да се възползва", каза Стела Ерера, оперативен директор на агенция "Интеримидж".

"Нещо повече: за нас като българска агенция е много положителен фактът, че "Стартирай 4.0" е също инициатива на българския екип на "Шнайдер Електрик", а не глобален проект на компанията. Това е много положителен сигнал за цялостното развитие на българската бизнес среда, в която виждаме иновация както в индустрията, така и в комуникационния бранш", допълни още тя.

Само преди дни първият по рода си у нас конкурс за дигитална трансформация на българската индустрия "Стартирай 4.0" спечели първа награда в категорията "Зелена инициатива" на конкурса "Най-зелените компании в България", организиран от b2b Media, се напомня в прессъобщението. "Стартирай 4.0" целеше да помогне на индустрията в България да напредва с добро темпо спрямо глобалните тенденции за справяне с предизвикателства като Net ZERO, повишаване на ефективността, производителността и бизнес резултатите именно чрез използване на иновациите и електрическа енергия 4.0.