Френското подразделение на германския производител на електродомакински уреди Бе Ес Ха (BSH) обяви вчера изтеглянето на 156 перални с марките Бош (Bosch) и Сименс (Siemens) заради чупливостта на барабана, установена при някои машини, предаде Франс прес. Това може потенциално да причини сериозни наранявания.

Засегнати са само пералните, произведени през февруари 2019 година, уточнява в комюнике компанията, добавяйки, че дефектните перални машини ще бъдат заменени.

Всички потребители са призовани да проверят дали пералната им машина е засегната на сайта: lavelingesecurite.fr. Предоставен е и безплатен телефонен номер.

Контролът на качеството установи потенциален риск за чупливост на муфата на барабана, като в някои случаи тя би могла да се разхлаби при изсушаване и да застраши безопасността на потребителите, създавайки потенциален риск за тежки наранвявания, се посочва в комюникето.

Като предпазна мярка, ако пералнята е засегната от този риск, Бе Ес Ха препорчва на потребителите да не я използват на повече от 800 оборота в минута в очакване да бъде заменена, оповести производителят.