"Хювефарма" направи дарение на Центъра за специална образователна подкрепа "Проф. дпн Георги Ангушев" в София, оборудвайки кухня за учениците със специални образователни потребности.

Цветовете на кухнята са избрани в синьо и жълто, за да имат по-силно въздействие върху зрителните способности на децата. Кухнята е оборудвана с плотове, хладилник, съдомиялна, микровълнова печка, прибори и всичко необходимо за приготвяне на храната на учениците.

Новият кабинет бе осветен от поп, а по време на официалното откриване директорът на ЦСОП "Проф. дпн Георги Ангушев" Верка Русинова благодари за съпричасността и направеното от "Хювефарма" дарение за оборудването му.

Снимка: Официален сайт

"Този корпус беше почти разрушен и го възстановявахме поетапно. Подкрепата, която срещнахме от "Хювефарма", ни направи по-успешни и уверени при преодоляването на ежедневните трудности. Благодаря изключително много на г-н Домусчиев и г-жа Гатева, които се отзоваха на нашата молба. Горди сме, че давате достоен пример за подкрепа на децата със специални образователни потребности", коментира Верка Русинова.

Лентата на новия кабинет бе прерязана от нея и Ирена Куманова от "Хювефарма". "Пожелаваме на екипа да бъде все така ангажиран да създава добри условия за децата в нашата държава", коментира Куманова преди прерязването на лентата.

Снимка: Официален сайт

Центърът за специална образователна подкрепа "Проф. дпн Георги Ангушев" предлага обучение и допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца и ученици със специални образователни потребности, прилагайки нови интегрирани технологии и практики в обучението по общообразователна и професионална подготовка. В учебните часове са внедрени информационни и комуникационни технологии, а специални педагози, психолози, логопеди и рехабилитатори се грижат за напредъка на децата в когнитивен, езиков и социално-битов аспект.