"Имам 3 висши образования - Маркетинг и продажби, Корпоративен мениджмънт и Криминалистика. Свирила съм 7 години на флейта, посещавам уроци по пиано и общо взето музиката е моята стихия", открито споделя Цветина Цветкова пред Бисер Кунчев и продължава:

"В идеята си да рекламираме някои неща, понякога може да сбъркаме, като да рекламираме вредни неща. Много пъти съм размишлявала над това, и мисля че инфлуенсърите допускаме огромни грешки, които понякога могат да бъдат непоправими. Важно е да не го правим само за пари. А и да не лъжем. Като рекламираме нещо, от което уж сме доволни, но далеч не е така. Да, мисля че това е прекрасна професия, за хора които имат таланта и усета да правят това." 

Коя е тя?

Родена съм в Пазарджик, завърших езикова гимназия с английски и немски език. Живея в Пловдив. Имам 3 висши образования - Маркетинг и продажби, Корпоративен мениджмънт и Криминалистика. Свирила съм 7 години на флейта, посещавам уроци по пиано и общо взето музиката е моята стихия, въпреки че от доста малка работя в семейния ни бизнес и го развивам. Той е изграден от верига парфюмерии за маркови парфюми и козметика на световни брандове, разработвам и голям онлайн сайт от съвсем скоро. Аз съм самопродуциращ се изпълнител и с голямо желание развивам и собствения си YouTube канал, като работя по доста песни, които скоро се надявам да видят бял свят.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Аз не съм имала за цел да бъда инфлуенсър, не съм го търсила умишлено. Това се случи естествено, покрай популярността ми в музиката, развитите профили в социалните мрежи, и предполагам някаква харизма или енергия, не знам какво е точно, но то кара хората да ме харесват.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

На първо място трябва да бъде добър пример за обществото. В идеята си да рекламираме някои неща, понякога може да сбъркаме, като да рекламираме вредни неща. Много пъти съм размишлявала над това, и мисля че инфлуенсърите допускаме огромни грешки, които понякога могат да бъдат непоправими. Важно е да не го правим само за пари. А и да не лъжем. Като рекламираме нещо, от което уж сме доволни, но далеч не е така. Да, мисля че това е прекрасна професия, за хора които имат таланта и усета да правят това.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Не е нужно да казвам имена, защото има много такива и български и световни. Аз лично се вълнувам от здравословния начин на живот, от мода и музика, така че интересите и хората, които харесвам са доста. Впечатление ми прави доброто възпитание и стилно поднесената информация.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

За мен това не е страст, но че показва одобрение е безспорен факт. В момента се развивам в много насоки, които тепърва ще изплуват на повърхността. Не съм от хората, които обичат да говорят много за себе си. Предпочитам трудът ми да говори вместо мен. Не очаквам. Работя и вярвам, че в бизнесите ми най-доброто предстои. 

Цветина Цветкова

Снимка: Георги Малев

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Разумният потребител следва да закупи продукта или услугата, когато я провери добре. Както казах, истината не винаги е това, което виждате. Често може нещо да не е толкова добро за колкото ви го предлагат. Но мисля, че до голяма степен хората се влияят точно от това, че съм аз или някой друг инфлуенсър. За това е важно да мислим.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Мисля, че е възможно да работиш само това, но трябва наистина да си сигурен, че дълго време ще бъдеш актуален, защото иначе не е добре. Все пак е хубаво, да имаме и допълнителна опция. Всичко може. Аз се занимавам с много неща. Доказателство съм за това. Другото е оправдание.

Снимка: Личен архив

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Талант. Това, което Бог ми е дал може да се разгръща постоянно. Смятам, че има много още какво да дам от себе си.

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Полезни неща за организма и духа, както и туристически агенции, неща свързани с музиката, науката. Различни неща. Няма нещо конкретно, което искам или поне още не съм го измислила.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Да, има. От предните въпроси, мисля че стана ясно това. А конкретно какво, не мога да кажа. Това е вътрешно усещане. Ако почувствам, че нещо не е правилно да го рекламирам няма да го направя.

Снимка: Личен архив

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Като гледаш, не винаги виждаш! Чак до там не съм се загледала обстойно още. Понякога по-добре е да затвориш очи, да помечтаеш и да отидеш там, където желаеш и да правиш това, което желаеш. Не знам. Ако още съществуват социални мрежи след 10 години ще кача снимки!

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Най-хубавото място на света!

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Ако ви се слуша хубава музика...

Вижте всички гости в рубриката до момента!