"Не боравя с "похвата на скандала", който винаги привлича вниманието около дадена особа, но и бързо отшумява. Не одобрявам този тип слава", открито споделя Марта Желязкова пред Бисер Кунчев и продължава:

"Живейте за себе си, а не за Instagram!"

Коя е тя?

Здравейте, казвам се Марта Желязкова и съм от София. Завършила съм средно специално образование в гимназията за приложни изкуства. Рано срещнах любовта и създадохме прекрасната ни дъщеря Криста.  Една от големите ми страсти са танците. Определям се като човек на изкуството.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Големият интерес на хората към мен ме мотивира да започна развитието си в тази посока. Естествена съм, държа да им показвам красиви места и качествени услуги. Подкрепям българските брандове.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Според мен е важно един инфуенсър да получава обратна връзка от своите последователи, за да се развива, да бъде максимално естествен и истински, да не изневерява на себе си, само и само да спечели повече последователи, защото когато е поза, хората рано или късно се отдръпват. Да, инфлуенсърството определено може да бъде и професия, стига да си отдаден.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Подкрепям и се радвам на всички акаунти с ясна идея и полезно съдържание, подкрепям хората, които разказват своите лични истории и вдъхновяват. 

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Всеки един последовател е важен за мен и го ценя. В бъдеще очаквам да споделям все повече интересно и креативно съдържание, да ставам все по-добра и по-уверена, и живот и здраве ще започна да показвам и картините си!

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според теб се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Мисля си, че е съвкупност и от двете. В крайна сметка ако представиш с голямо желание даден продукт, това винаги ще се усети от хората.

Марта Желязкова

Снимка: Личен архив

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Разбира се, че инфлуенсърската професия може да се комбинира и с друга професия, стига човек да бъде достатъчно организиран и отдаден.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Това за мен е Божа работа, не държа вниманието да е насочено върху мен на всяка цена. Не боравя с "похвата на скандала", който винаги привлича вниманието около дадена особа, но и бързо отшумява. Не одобрявам този тип слава. 

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Полагам сериозни усилия за всеки един бранд, с които съм работила, защото вярвам в качеставата на продуктите и услугите, за които давам гласност! Аз много обичам да пътувам и да съм сред природата, ето защо бих била много щаслива ако ми се отдава възможност да представям повече продукти и услуги свързани с туризъм.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Не бих рекламирала вулгарни и в разрез с личния ми морал продукти.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

След 10 години се виждам щастлива, финансово удоволетворена и превърнала всичките си страсти в доходоносни занимания.

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Аз бих рекламирала България на българите, защото масово не оценяват и приемат за даденост прекрасната ни страна. Познавам доста чужденци, които са били очаровани от екскурзиите си тук! Бих им показала красотата на България, природата ни и начина по който живеем тук чрез визуални послания. Надявам се да успея да стигна до възможно най-много хора и да им въздействам, за да пожелаят и те да преживеят същото.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

"Живейте за себе си, а не за Instagram!"