CEO Angels Club е най-голямата ангелска мрежа в България, която обединява хора, които са готови да инвестират от 50 000 до 100 000 евро в току-що стартирали или в работещи от 2-3 години технологични компании.

Мотивацията на бизнес ангелите да рускават собствените си пари е различна, обясни Милен Иванов, създал CEO Angels Club. Част от тях така се отблагодаряват на обществото, което им е помогнало да станат по-богати. Други пък вече са достигнали максимума от развитието си в корпоративния свят и вече искат те самите да станат предприемачи. Трети пък са водени от интерес да диверсифицират вече изградено портфолио от имоти, депозити и акции чрез инвестиция в стартираща технологична компания срещу възможност за по-голяма доходност.

Милен Иванов очерта двата инструмента на подкрепа, на които могат да разчитат избраните стартъп компании от членовете на CEO Angels Club - това са дялово инвестиране или конвертируем заем.

  • Каква е разликата между дялово инвестиране или конвертируем заем?
  • Защо CEO Angels Club откри свои клонове в Лондон и Виена?
  • Каква е синергията между CEO Angels Club и Sofia Angels Ventures?
  • Кои бизнес модели ще са успешни и какви умения ще са важни в постковит действителността?

Какво отговори Милен Иванов, гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев.

Визитка:

Милен Иванов, сериен предприемач създал CEO Club Bulgaria и съосновател на ангелската инвестиционна мрежа CEO Angels Club. Управляващ партньор в ангелският фонд Sofia Angels Ventures. Член на борда на директорите на "Хорайзънс България", агенция за подбор на персонал и HR услуги.