Заплащането на мъжете и жените: защо има разлика?

Работещите жени в ЕС получават средно 16% по-малко на час от мъжете

Обратно в новината

Коментари - Заплащането на мъжете и жените: защо има разлика? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Все още има професии като научно-технологичната работа и инженерните професии, където делът на заетите мъже е над 80%." Все още им професии, като силиконово плеймейтство, ескорт, "моделинг", и кифленство, където делът на заетите жени е 80%

Ако сравним възможностите на жените спрямо мъжете можем да отчетем някои разлики: Физически - най-лесното сранение е резултатът на 100 метра спринт - времената при мъжете са по-добри с около тези 16%; Умствени - при шахматистите също по-добрите са мъжете, което е и логично - жените имат с около 20% по-малко мозък. Изключенията, както се знае потвърждават истината, поради самия факт, че са изключения, а и от статистиката е известно, че единични резултати, които рязко се различават от другите данни се изключват от изчисленията.

Няма такава глупост! Хем си признават, че сравняват неща дето не са съотносими, хем твърдят, че има проблем. Сравнението може да става в рамките на едно и съща компания и за една и съща позиция за еднакво изработено време. Всичко друго е откровена лъжа!

Който плаща той поръчва музиката(резултатите от изследването)

Какво ни интерисува нас как е в Европа, в БГ ни плащат на месец.

Работните часове по цялата земя трябва да се намалят. Разликата тогава ще падне. Който иска повече пари да бачка и на друго място. Искате, не искате това е бъдещето, защото роботизацията си настъпва,закривайки завинаги стари работни места. Да, другари синдикалисти. За това си струва да се борите, а не да се криете, като плъхове в кораб.

Поредната пропаганда без грам истина. Целта е да се сее раздор между мъже и жени, за да може някое НПО да суче държавни пари за решаването на несъществуващи проблеми. Мъже и жени работещи ЕДНАКВА работа и ЕДНАКВИ часове взимат абсолютно ЕДНАКВИ пари. Ако не беше така отдавна шефовете да назначават само жени, за да пестят пари. Разликата идва от различните видове работа, които хората избират било то по физически или психологически пличини - физически по-натоварваща за мъжете, например или остават по-дълго след работа и преобладаващи жени детски учителки и мед сестри поради вродената им грижовност. Жените също така работят по-малко допълнителни часове (основно заради грижите за децата, но и по избор). Сиреч, някой еврогей либерал лъже приравнявайки съществено различни типове работа, защото го дразнят биологичните разлики между половите и мечтае за андрогенна джендър утопия. Ако може да прибере някое фондче за решаване но несъществуващи проблеми още по-добре.

Разликата идва от това, че е приспаднато работното време, изгубено в гримиране, клюки с колежките, поустване на новия маникюр у Суратя и т.н.

Не само това, също и 5 месеца преди забременяване е болничен, после две години майчински.После една година през ден болничен защото "детето".През времето което не е болничен, се говори само за какво изяло и изсрало "детето".Станаха две години и половина. Завърне се, позавърти се и повтори със второ.Ти реално тоя работник 5 години го пиши аут. Накрая не помни нищо от работата, само адреса на който "работи".

А, защо има разлика и в заплащането при мъжете? Примерно Меси получава повече от Атанас Месечков. Тръмп, повече от Баце. Григор Димитров, повече от Кузманов. А?

И Серина получава повече от Кузманов, а лейди Гага повече Веско Маринов.

Е, то за лейди Гага не може да се използва като пример - нали беше обратна по едно време и не се знае дали е вродено или придобито - само с хормонален тест може да се разбере мъж ли е или жена.

Тръмп, повече от Баце? Ми добре ... Хи Хи...