Бум на малките кредити и рекордна година за колекторските фирми

Над половината от всички средства, които са отпуснати, са за суми до 1000 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имах едно забавено (по-скоро забравено) малко кредитче от 300 лв. Така се стекоха обстоятелствата, че си смених и мобилния номер малко след това. Както и да е. Не знам по какъв начин след около 1 година на мобилния ми звъни някакъв "страшен". Ама няма обръщение, няма нищо. Директно на малко име, все едно, че ще ме бие. И излиза, че дължа 850 лв. за тези 300 лв. Пълен та.ак. Казвам му, че няма как да стане по неговия начин и ще се свържа директно с финансовата институция, отпуснала ми кредита. Затварям му. Завъртя ме работа и в рамките на деня не успях да се свържа с кредитодателите. На другата сутрин пак този "страшния" ми звъни и ме пита "К'во стана с парите, бе? Нема тебе да те чакаме. Аре вкарвай ги, че иначе ще ти дойдем на гости...". Лелеее, само това ми трябваше. Най-културно го поканих да ми дойде на гости в службата, намираща се на ул. "6-ти септември" 29. Явно е проверил и после ни звук, ни стон от "страшния". Оправих се с кредитодателя срещу 520 лв. и всичко пито-платено. Та, с такива само така. Въобще не трябва да им се дава човек. Само по телефона са "страшни", а иначе сигурно са заврени като мишки в някакви кутийки и само плашат гаргите. Ако отиде човек на място и ги намери, съм сигурен, че ще пожълтят гащите. Направо съм убеден.

Бумът на малките кредити /законна форма на лихварство/ е следствие от масовото обедняване на населението, което пък е следствие от политиката на правителството. Т.н. малки кредити са пари вземани от работещи и пенсионери за да изкарат месеца.

Да се забранят колекторски фирми

"че голяма част от лошите кредити отиват в колекторски фирми, чиято дейност не е регламентирана у нас" ................................................................................................................................................................. Коментари??? Значи мафията управлява, а държавата си трайка Свини безподобни

Какво по-голямо доказателство за бедността на българина!

Що се блъскате в София? На Видин к'во му е? Силистра, Хасково, Кърджали, Търново.....?

тегля кредит, купувам билетчета, изтърквам ги...и след 50 години - мулти-мулти-милионер!

браво! убий длъжника. накараей го да не помисли за кредит в следващите 10 години и да земе пушкалото и да трепе наред. ура другари.

Видими резултати!

Ето това е добрата новина. Предпреимчивостта на българина нараства, инвестициите нарастват. Фирмите за бързи кредити, както казват рекламите, винаги са готови да помогнат с финансиране. Ето нагледно как може да се представи един факт като постижение и простият българин го облъчват с такива "новини" постоянно.

Банките с 60% лоши кредити! И отново регистрират ръст в печалбите! Някой може ли да ми обясни как става това, без държавни субсидии/помощ/подкрепа/протекции?

лесно бе пич! 0% лихва по депозита, 16% лихва по кредита и инфлациа 20%. Ако не ти изкарам 100% печалба кат банка - ми за кво работим... ЗАКОНИ И БЪЛЪЦИ КВО ДА ГТО ПРАВИШ.

А, защо се защитават колекторските фирми? Защо се защитават бързите кредити? Защо се защитава гаврата на банките към клиентите? Защо банковата услуга за цяла България е само в София? Защо се приемат разходите за заплати извън София като данъчно признати?

"интереса клати феса"!

Малки кредити да си платят сметките към монополистите...