Търсят се близо 2000 учители по различни дисциплини

Освен в училищата, педагози не достигат и в детските градини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не сме сигурни че се търсят такива служители защото ако наистина се търсят то безработните хора с образование щяха да си намерят работа, вместо да ги пращат на топла точка

Огромният проблем е не в липсата на учители, а в абсолютно безсмисленото образование. Губят време на учениците в ненужното и нискокачествено хуманитарно образование вместо да ги обучават в определени професии, с които да им дадат шанс да си намерят работа. В България 90% от учениците така или иначе излизат неграмотни от средното образование, после се записват висше, което е също толкова безсмислено и ненужно. То е ясно, че няма как всички да се занимават с наука, по-добре ги ограмотете и после им дайте занаят в ръцете, като ги държите до 19години в училище, а не ги осакатявайте социално с безсмисленото си образование.

Бийте ги,както и докторите...те са виновни за всичко в тази страна...не мутри,не политици,не бели якички....тормозете ги,бъдете по-знаещи от тях...надсмивайте им се...като стачкуват ги обиждайте в ефир...плюйте ги пред децата си...вие знаете как!

верно си необразован

С този стрес в училище, некадърни програми и неблагодарни родители и деца, читавите учители се пренесоха в УЧИТЕЛИ.БГ, от МОН нека продължават да търсят...

Прекалено много училища има . В резултат - нивото е никакво. Трябва да се набляга на образованието както беше преди. Всички да имат 8клас. След това - кой за каквото е . Половината население което учи 10г след 8ми клас, после върши работа за която 8ми клас е достатъчно. Ако произвеждаше през тези 10г и човекът щеше да се изгради като работник и щеше да е ценен като специалист. Дори за ИТ специалист може без висше... но сега ме оплюйте и се огледайте около вас. Тези които са взели ръцете в живота си до 18г са постигнали нещо... останалите са стояли при мама и тате до 25 и после с висше са прости работници. Обяснението е че са пропилели най-хубавите си години в спане, докато другите са ги използвали да рискуват в бизнеса и да се учат от неуспехите си. Един човек след 25 г вече не иска да рискува... шансовете си минават покрай него, няма какво да инвестира , не вижда и къде.... борбеността му не е същата като когато е на 18-19. Да по-умен е , но няма опит... хъс-а е започнал да умира вече , умението да се учиш от грешките си го е научила как да лъже учителите си че е чел...нещата от живота му липсват.... но всичко е точно...

Има много правота в твърденията Ви!Грешката е в "новия" закон ,подготвян от стари моми,който въведе една глупава структура като удължи излишно срока и на задължителното и на средното образование.Как ще "закараш " децата особено от маргиналните слоеве до 10-ти клас?Това е абсурд!Ще стане формално.Имаше много гласове против,ноникой не ги чу.Тази структура ще се сгромоляса,но нейните автори няма да са в МОН-други ,главно децата,ще понесат лошите последици т този глупав експеримент на Милена Дамянова и сие ,които не са похващали дневник!Да не говорим за сложното учебно съдържание,липсата на физкултурни салони,за постъпващите в педагогическите специалности като последно тяхно желание,за несменяемите директори назначени по партийна линия,за скапаната дисциплина ,за наркотиците,агресията.Какво разбира г-н министъра от педагогика?Абсолютно нищо!Ами назначете по тази логика ръководител на хирургическа клиника икономист или...Не става така!"Всяка жаба да си знае гьола" е казал нашия народ!Писна ни от некадърници на всички нива-затова сме на това дередже!

срещнах един приятел, учител, и га питавм как върви преподаването - а той ми каза, че не се издържа с толкова недисциплинирани и невъзпитани деца и се е махнал, за да не си бастиса здравето. работел пак за толкова пари, обаче било много по-здравословно.

Почти 70 на сто от работодателите търсят персонал, който да наемат през следващата година. Търсят се специалисти за административни, счетоводни и IT дейности. При кадрите със средна квалификация - електротехници, монтьори. Търсят се и продавач-консултанти, готвачи, сервитьори, заварчици, шивачи. Сред висшистите се търсят електроинженери и строителни инженери, учители, медицински персонал. Бизнесът има нужда и от специалисти по управление на човешките ресурси, шофьори, мотокаристи. Нека Домус Киро и останалите "търсачи" да си ги намерят сред тези, на които плащат да гласуват за Българоубиеца!

те дават посочените работни места на връзкарите и циганите а на безработните висшисти с истински дипломи от преди 2000г. предлагат топла точка и ако откажат ги гонят доброволно

Добре, че има учители за частни уроци, това е спасението.

Ауууу, Тупите ни политици си изгониха Народа ,...ами сегаааа......Нема,..нема и да има....

Боко говори много добре английски, това е доказано. Да запретва ръкавите и да започва даскал по английски, и цецо по фискултута. така ще се реши кризата.

Да ще "преподават" ама от затвора!!! По-скоро , по-добре докато не са изгубили тренинг...

С това отношение и с тези заплати едва ли и 20 ще намерят, и то пенсионери... Учител съм по професия, но за 2 години се преквалифицирах на програмист. И сега съм мно-о-о-го по-добре!

Къде да ги намерят тези учители??? С "атрактивната" заплата от 650 лв.

е пълно с даскале!

А деца, имате ли все още достатъчно:)))???

Докладвай публикувано 22 юни 2011 „Знаете ли колко много се търсят овчари в момента?! Агнешкото в цяла Европа е кът. А родните студенти се дърпат да стават овчари, защото били IT специалисти” Бойко Борисов, 2011година Без коментар ...

Нормално е. След 10 години просташко управление - недостиг на учители, лекари, медицински сестри, инженери, зъботехници и още, и ощеее.

Точно така е. И най-лошото тепърва предстои.

имаме асфалт на корем. И то какъв! Като по "магистралата" м/у Чирпан и Ст.Загора!

Младите са в чужбина и не искат да чуят за Бг, Боковци, Цецовци и т.н. без изключение. Каквото и да целяха с унищожението на Бг го постигнаха. Турците не успяха 500години, руснаците не успяха, затова оставиха на българите да унищожат българи. Българина винаги е бил склонен да жертва всички около него, за да е добре материално - това използваха тия, дето унищожиха България. Слаб народ, слаба държава.

да направят заплатите им депутатски и ще се намерят! учителите и лекарите са най-важни за едно общество, ама за ганьо явно не са!

Не знам за Ганьо, ама става дума за Асан и Айшето, според мен. Учители не достигат за определен тип училища.

Не става само с пари Да си го кажем честно 80 % от учителите са си некадърни

"Вероятно училищните директори ще помолят за помощ пенсионираните си колеги." А като се споминат колегите им, какво ще правим след това ?

тиквата ще им преподава безплатно

Какво - по английски, математика или физика, да речем?

.... как да гепят на Хелоуин бонбони от бабичките: - Чук-чук, почерпка или беля? - Беля, баби, беля, че нямам пари да ви купя бонбони. - Добре, бабо, добре. Бандааа, чухте дъртата, гепете хладилника и телевизора и изнасяйте. Ако се съпротивлява - ритник в кокалчетата. Ако продължава, драскайте клечката и бегайте. Я че дойдем да симулирам пожарогасене - мно'у съм дОбър в това, вече 3 мандата гАсим пожари и 'ората затова ме преизбират.