Швейцария сваля акции на свои фирми от борсите в ЕС

Цюрих иска признаване на вътрешните борсови регулации, Брюксел се колебае

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Brexit

Точно така! С ЕвроСмотаняците трябва да се действа безкомпромисно! Време е за изграждане на нов икономически съюз в Европа, като за начало Обединеното Кралство, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия, Исландия

Г20 без Меркел-Евро , какво да се попитаме ? всеки щатски долар инвестиран в Германия е инвестиция против износът на икономията на САЩ ли ? Германо-ЕВРО овладява не само евро периферията , а е централният платежен инструмент в евро-съюз. При такава обстановка износната политика на САЩ в район Европа-Азия както Европа-Африка , така и Европа-Южна Америка има един единствен главен съпротивник : Германо-ЕВРО . Очевидно или не ? Брексит-Ноу Дийл плюс Италия-Ноу Дийл биха намалили сферата на Германо-ЕВРО , съответно биха били положителен инструмент за инвестиционни намерения на търговската политика на САЩ . Не вярно ли ?

Освен китаиски , швейцарски доста големи от други области : започва търговската война с пълна сила . Не е изключено че скоро ще видим как се теркалят световно известни банкови консорциуми на долу по въобразимото стълбище на успехи . А центърът на земетресението в банковия сектор къде , освен ако не е в Франкфурт , Германия ? Вероятно е рано да си запасим с Франки от Швейцария . Но зелените долари след новото търговско споразумение ????

тогава това е новината ! Освен новината че Меркел-Евро не е , не присъства на срещата в Армения . Какво ще коментира Радио Ереван в следващото си издание ? Цената на немската сушата таз годишната ли ?

защо не и Англия ? А Италия ? Още желаещи , има ли ?

се е превърнала в държава остров . По повод пълно мълчание по немските TV канали . Търговските вериги още понеделник излизат с най новата им колекция на бански 2019 под мото и лого "усмихната Баба след Кекс" .

държате Ви в електронното депот котираните швейцарски ценни книжа , но чрез/през Франкфурт ? ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕххххххххххххООООООООООООООО ... нито Путин , нито Тръмп може да помогне . А клаузата с 100.000 гаранция не е приложима . Чашка празна ....а сега разходите за трансфер ! На Здраве !

Кой още купува акции ? Скучно . Нали има тези опции, фучърси , индекси . А Леман-2008 ? Ипотеки преоформени в облигации върху тях , при това многократно ли ? Печалба от солидарна сделка-верига в биланците . Парите самогенериращи се . Май , на истина в Аржентина имат за какво да си споделят мненията . А в понеделник когато почва търговия в Хонг Конг, Токио , Австралия ?

Голямо мазало се е заформило ама в главата ти. Швейцария не е член на ЕС и никога не е искала да бъде. Тя е член на ЕИП - европейското икономическо пространство, демек има сключени определени договорености в областта на икономиката. Така че ако случайно не се разберат с ЕС по борсовите въпроси, което в момента е само вероятност, отражението върху икономиката на ЕС няма да е драматично. Ама това еврофобите няма как да го разберете с промитите си от еврофобия мозъци. И коментирате всяка подобна новина със злобарски ентусиазъм, като съответно ръсите бисери на глупостта, щото разбирате от икономика толкова колкото свиня от кладенчова вода.

Известно е така нареченият план-Б още от 1.Юли тази година . Действието от гледна точка на борсовата търговия се развива от 1.Декември. Юридическата дата за влизане в сила на новият регламент ще е 1.Януари 2019.

Ценни книжа с двоен листинг няма да бъдат засегнати от пререгистрация на борсата в Евро-Съюз .

всеки ден нещо ново - Копенхаген също е едно красиво място . Намира се в Кралство Дания .

нещата ще са избистрени ясно , кондицио сине ква нон , както казват италиянците . Докато при онези на приносителят въпросителната ще се явява , кой къде и кога ги заявява . Пример : до ден днешен от време на време се явяват ценни книжа в щатски долари на приносителят от време на офенсива в Италия.

те спорят относно въпрос дали можеш да алонжираш мненителница , а ти си въобразяваш нов световен икономически ред !

и ти ще си търсиш друг начин за разплащането .

Швейцарският ГотВил си е различен от немската резерва . Ако вземаме например предвид какви са правила в Германия за собственици на недвижимите имоти не е учудващо .

облага наследствен имот с облог от 90 % (Франция по време на управление Оланде ) . Пи такива условия би ли водил един наследик дело за признаване на правата си за например имот наследствен от прадядо но от 100 години не прехвърлено с нотариален наследствен акт ? Такива дела в Българиа например се водят често .

Едните свалят класове от интернет . Другите свалят определени личности . Mr Zuckerberg is not able to be in London .

например покана за М. Цукерберг от фейсбук да дава показания пред един международен комитет относно практика с оглед на Кемридж Аналитика , в чие състав на 27 ноември били следващите личности : Leopoldo Moreau, Chair, Freedom of Expression Commission, Chamber of Deputies, Argentina Nele Lijnen, member, Committee on Infrastructure, Communications and Public Enterprises, Parliament of Belgium Alessandro Molon, Member of the Chamber of Deputies, Brazil Bob Zimmer, Chair, and Nathaniel Erskine-Smith and Charlie Angus, Vice Chairs, Standing Committee on Access to Information, Privacy and Ethics, House of Commons, Canada Catherine Morin-Desailly, Chair, Standing Committee on Culture, Education and Media, French Senate Hildegarde Naughton, Chair, and Eamon Ryan, Deputy Chair, Joint Committee on Communications, Climate Action and Environment, Parliament of Ireland Dr Inese Lībiņa-Egnere, Deputy Speaker, Parliament of Latvia Pritam Singh, Edwin Tong and Sun Xueling, members, Select Committee on Deliberate Online Falsehoods, Parliament of Singapore.

да си знаем - вече на всякъдето и да е било : 10 години .

Празно дрънкане по тенджери и капаци - ЕС и Швейцария вдигат излишен шум за се изкара всеки по-важен. Накрая ще се разберат и всичко ще тръгне по-старому... за ужас на еврофобския трол, който е нацвъкал 20 поста по-долу. Също като Брекзит-а: вдигнаха врява до Бога, накрая или ще одобрят сделката, която вече е на масата или ще се откажат от Брекзита и ОК ще остане в ЕС. Само че първо трябва да се вдигне голяма шумотевица да не би някой от зрителите да остане с впечатлението, че или ОК или ЕС са по-слаби в двубоя. Циркове за балъци!

Обединеното Кралство, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия, Исландия : WE DO NOT SELL IN BULGARIA .

Слоган WE DO NOT DELIVER TO ще стане нещо съвсем нормално и очаквано , предвид сегашните практики на WE DELIVER ANYWHERE . От фразата "глобализация" ще преминем към научно-политически термин "континентализация" . Това ще има неподценимо значение и за сравнително малки страни като например България , дали хареса или не без значение . Следователно един въпрос : Какво имат , или по-добре какво нямат например Ай-Ти Сървъри в България и Панама общо ? А този в Швейцария ?

Нищо не разбрах от поста ти.