САЩ наложиха санкции на лица и фирми, свързани със "Северен поток-2"

Проектът ще засили икономическото влияние на Русия в Европа, смята Вашингтон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе защо един път не прочетох ,че РУСИЯ е наложила санкции? Защо Сащ налагат? ???Какво влияние искат те на територията на Европа? Само налагат и само те в ГЪЪЪЗА! Едни 8 броя самолета не могат да направят за 5 години, тръгнали да се мерят с РУСИЯ!

Днес агресивна Русия се свързва само с Грузия - Осетия, Украйна-Крим, Донбас-терористи, Боинг 777-Бук, Аржентина-кокаин, спортисти-мелдоний, Литвиненко - полоний, Срипал - новичок, Сирия - Асад, дрънкане на оръжие - анимации, Путин - олигарси, Немцов, Политковская, Березовски - критици на Путин - убити... Всеки може сам даси продължи списъка.

Нещо не разбирам. САЩ приемат законопроект "За защита на европейската енергийна сигурност". Това ми звучи като Европейския Съюз да приеме директива "За защита правата на индианците в САЩ и Канада". То бива наглост, то не беше рев за намеса в президентските избори в САЩ, но някой да ми обясни този законопроект намеса ли е в делата на ЕС и Русия или какво е

Тъй е като в Германия е пълно с американски бази. Те ги пазят, пазят им и златото зад Океана за по-сигурно. Що да не ги опазят от това да сключат сделка с лошите ?

САЩ приемат проект "За защита на европейската енергийна сигурност". Да очакваме ли ЕС де приеме някакъв аналогичен проект "За защита на екологичната сигурност на САЩ" и например да им забрани да добиват шистов газ, защото този добив води до екологична катастрофа? Редно ли е икономически интереси да се налагат от позицията на военната силата и чрез забрани?!

може и го прави :) Европа например наложи GDPR на американските фирми. И няколко пъти досега е налагала глоби на големи американски фирми заради търговски практики, които в САЩ са ок, но не и в Европа. И под "глоби" имам предвид 10% от оборота :) което е не камиони, а влакове с пари.

Има доста голяма разлика - Европа налага глоби на АМЕРИКАНСКИ КОМПАНИИ за дейността им в Европа, САЩ налага санкции на ЕВРОПЕЙСКИ КОМПАНИИ за дейността им в Европа! За дейност в САЩ се налагат многократно по-големи глоби, отколкото Европа смее да си позволи. Справка - на Дойчебанк, Фолксваген и Мерцедес бяха наложени глоби за общо около 15млрд. долара в САЩ, на Гугъл - около 200млн. в Европа. Разликата е значителна нали? Както казвате - могат, позволяват си го. Въпросът е кога на "колониите" ще им писне.

ПИПО

"За защита на европейската енергийна сигурност" Не съществува по голям цинизъм от американският.

Навремето "санкционираха" с бомби и мегапроекта за водоснабдяване през пустинята "Великата либийска река", който , та "Северен поток 2" ли ще пожалят!

Нали разбираш, че това не е либийската пустиня, а Европа. Е, няма проблем, всички световни войни са почвали от Европа, америка е била далече и не знае болко. Може би бог е решил да ги научи по трудния начин. Жалко, че много невинни ще отидат в рая.

Наглостта на американците е съизмерима само с големината на Вселената.

брех брех те искат да си пробутват шитовия газ и петрол :-) хитри са краварите и демокрация носят и фърчила пробутват без да ги имат

Ами, да, така изглежда свободна конкуренция, свободен пазар и либерализъм, както, впрочем и демократия - тоест това, с което ни набиват тикви в този свободен-свободен-свободен свят. Пари, забогатяване и благоденствие - за едните и пръст в устата на други. Ако извадиш пръст или започнеш да мърдаш, ще получиш или санкции или демократизиране с хуманни и високотехнологични бомби. Млък!!!

Русия е в Европа! Американците са в друг континент, но също искат да влияят не само тук, а в целия свят. Сами ни показаха истинското си лице - любезни покани на молитвени закуски, политически решения и обезкръвяване на държавата чрез неизгодни договори. А ние се държим като част от Третия свят - пребогата върхушка и топящ се народ.

Русия ментално е в Азия и може би в това им е проблемът …. Все пак 300 годишното татарско робство си казва думата ….

На кукловодите ти така им се иска да вярваш... Ако отидеш там, поне веднъж, съвсем друга песен ще запееш...

В Русия на Путин всичко е имитация - имитация на капитализъм, имитация на бизнес, имитация на западни стоки имитация в човешките отношения ….

А 500 години специално от теб направили пълзящо насекомо,но добре, че са дошлш татари и имаш сега къде да пълзиш.

Татарите са били и на балканите и в Б-я. Понякога са били съюзници на бъл. царе. Монголите са стигнали отвъд Унгария. Търците също. Сега Европа е пълна с араби, преди векове арабите са били господари на Иберийския п-в. В САЩ е пълно с негри, мюсюлмани, колумбийци, мексиканци и каквито се сещаш. Те са следващите господари на САЩ.

Русия е в Азия бе боклук

Насекомо, учи география.Русия се намира в Евроазия, тоест европейската част се простира до Уралски планини. Но въпросът дори не е друг, а в цивилизанионно значение на държавата, но това насекомите не знаят както и къде се намина Евроазия.

хей русначе, като ти казваме, че Русия е азиатска държава ще стоиш мирно и ще си водиш записки.

Въпрос на време е САЩ да гризнат дръвцето и да спрат да се правят на кварталния тартор по света. И 5-годишните вече знаят, че са пълни престъпници.

САЩ не ги мисли, а си гледай пропадналото подобие на държава начело със самозабравилото се джудже ...

Дръвцето което гризна СССР!!!!

тия лингури искат западната Европа като щат и се мислят за Разсилния. Швабата, колкото и да е тъп има си едно на ум ясно му е яе без руска газ ни мое.

Поведение на кварталния хулиган.Краварска наглост.Трябва им един велик шут в гза.

Стой си в руската кочина и не мучи …. Не си ври гагата в делата на цивилизованият свят !

Робство има само в главите на русофилистици и на руски тролове … Ако испееш да спестиш малко евра, ела и се разходи в Старинен Пловдив и ще видиш в какви къщи са живеели "робите" по време на Османската държава …. Определено не са като вашите дървени и сламени колиби ….

Много са му къси краченцата на Путин за да успее да срита когото и да е …. Хайде да не се открехвате толкова , че шутовете ги ядете вие …. Крим кога ще го връщате на Украйна ????

Когато твоят велик натовски партньор ти предложи ефките на изгодна цена!

Хайде поне един път да воюват за него като го искат! Да не чака вече подаръци!

Абе ква русия кви потоци бе некадърници такива?Основните гиганти руски фирми за енергийни източници като газпром роснефт,лукоил са в ръцете на ротшилдови!Кви санкций ,кви 5 лева....изгледайте последното щтуб видео на Георги Ифандиев!

Е след като Русия е в ръцете на "ротшилдови", то защо Путин се страхува от НАТО и от американските бази …. ?!

Дали са страхува - или са партия .......

А защо НАТО се страхува от Русия?

Дали НАТО се страхува от Русия ?!?!?! Ти добре ли си ….

Тъпата алкохолизирана руска държава, дори няма кораби за поставянето на тръбите си за газопроводите по морското дъно, а за това използва фирми от малка Италия и Швейцария. Като последната дори няма излаз на море. Ето това са успехите на путинското вмирисано блато. Берлин ждет сжиженный газ из США: а как же Северный поток-2? https://www.youtube.com/watch?v=I8EcDJYMnx0

Яко те бие тъпотията! У великите САЩ всичкото дето е печат се върши на германски и японски машини, много отдавна Щатите нямат технологии да изработят прецизни печатни машини, но явно никой не страда от това, а просто си купува, това дето му трябва. Само тъпаци като теб си правят погрешни изводи!

Северен поток-2 ще се изплати на комунистите от кремъл едва след 50 години. Мурзилките не се надяват на никаква печалба от този проект... защото след 50 години раша, както и ссср ше е фалирала и няма да съществува в сегашният си формат. Северен поток-2 за руснаците е само инструмент за рекет и изнудване на Европа при необходимост.

Тъпи русофили, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТАЗИ ТРЪБА НЯМА БЪДЕЩЕ. Вече половината от нейният дебит е Европейска собственост, Мурзилките могат да я използват само на 50% Тоест набиха им го в два ката.

Мислиш , че като си написал 2 пъти '' Руска ....'' си много умен и убедителен - Какво е една тръба без да тече Газ по нея бе умник !!! Защо Европейски фирми от толкова държаваи ще влагат в половината трасе ако няма да го ползват ?! Ти си Е...си и малоумника !! Само защото Америка е казала - Много неща се променят и много скоро все по-малко ще я слушат , още ли не си го разбрал ?!

Отчаян опит за извиване на ръце и изнудване !!!!Това само ще помогне на Американците да влошат отношенията си с още от своите ''приятели '' , които така или иначе вече не останаха много , а и ще направи Путин още по-велик , защото той Е !!!! Както казах и преди : Ние пак се хванахме последни на неподходящото хоро - Всички знаем защо !!!

"неподходящото хоро " след 1917 г се нарича Русия и никой в света не желае да се хваща с нея с изключение на Куба, Венесуела и Северна Корея ….

И Китай боклуко, и Китай - най развитата държава в света

Китай и Русия имат само обща граница …. и са дотам !

тоА па.....Китай най-развитата държава в света ? Откога бе ? На 71-во място по БВП на човек от населението !

уливане. Речеш, че нещо не ти е по кефа и биеш наред. Айде по-джентълменски, нали е демокрация, къде е, бе силните?

А на кое се казва оливане? Оля се с това уливане

Дали ще доживея Европа да наложи санкции на САЩ .

Русия все пак е В Европа. А САЩ не е! Чиста физика

Физика, биология, ама май е география. Руснаците са обаче с азиатска психика и при тях има краен ислям

хахах Всевъзможни тъпотии и глупости човек може да прочете от соросоиден дебил. Очаквам да ни изкараш по-черни и от африканците. хахаха

Ако САЩ наистина са за пазарна икономика ,просто да предложат на Европа своята газ,и ако тя е по-евтина,ще си купуваме от тях! Защото не звучи никак пазарно това - "ние ще ви даваме,ама първо спрете този газопровод" . Защо ли не искат конкуренция на пазара,ами монопол?

Не си си ''селяк'' , просто трябва някой да ти обясни нещата : ''Пазарна икономика '' и ''Свободна конкуренция'' миличък са термини за големи монополи и икономики които със ВСИЧКИ средства налагат ПРИНУДИТЕЛНО да купуваш само от тях ( независимо какво ) , за да си гарантират ИКОНОМИЧЕСКИ и ПОЛИТИЧЕСКИ контрол !!!! Това е образно казано ВОЙНА и всички средства са позволени !!! Това не са доматите ти , които са по-червени или по-кръгли от моите !!!!! ''Пазарна икономика'' и ''демокрация'' са Сладки ЛАСКАТЕЛСТВА в ушите на наивниците , а и двете НЕ съществуват във вида в който ти се обясняват !!!!

Всичко е заради украинците! Не схванахте ли вече? Ако ги заобиколят горките ще умрат от глад. Доналд Дък не може да ги храни постоянно. Друг е въпросът, че американците си търсят боя и накрая ще си го намерят!!!

Аз пък мисля, че не е заради украинците, а заради украинската газопреносна мрежа за Европа, която беше изкупена от силните на деня от САЩ с надеждата да се наместят на сладко местенце и да цокат транзитни такси прекарвайки руски газ за европейците. За украинци, българи, поляци унгарци, словаци и словенци и т.н. в САЩ никой НЕ го е грижа даже и един цент.

Един от основните признаци за диващина е тормозът върху сексуалните малцинства !!! Именно това е азиатската кочина - изостанала сбирщина от алкохолизирани хомофоби !!! Вижда им се края !

Ма ти и педеруга ли си ?

Аман от войнстващи педали

Пазарна америкономика, санкции. Не ги бива за нищо.

Това решение потвърждава, че в Америка нямат нищо общо със свободата и икономическите принципи. Дано се задавят в своята безпочвена злоба и желание да затъмнят слънцето на прогреса! Смърт на Америка!

Но преди Америка, русия ще изчезне!

Вижда се края на ушанките и скапаната им хомофобска кочина !!!

Кво бе? Не искатнда таковат грозни същества като тебе ли? Имсега си им обиден? Да вимева у джендърите!

Последни конвулсии на умиращата крава))))мухахахахахаха))))

Много вземаха да хапят американците. Германия не е това което беше след Втората световна. Германците гледат как да изритат американците, а те се правят на тарикати, като не ви харесват руснаците, оправяйте се с тях, не тормозете другите.

Не американците; и господ не е в състояние да спре "Северен поток-2"! Защо? Ами защото Германия държи на проекта и няма сила, която да я накара да се откаже. Защо? Ами защото, ако най-мощната европейска икономика иска да има растеж, това може да стане само с евтин газ. Американският сгъстен газ не върши работа. Като цена! Американците се опитват с него да прецакат "Северен поток-2", но не издържат нито на количествата, нито на цената. Тъй че, санкциите, санкции, ама керванът си върви.

Нямаш си грам идея, какви са цените на газовите борси, нали?

Вижте "братска" Раша колко ни продава газта и вижте колко е за Германия, Франция, британия и други държави https://www.rferl.org/a/russian-gas-how-much-gazprom/25442003.html

Нищо ново под слънцето! Това се знае! Вече имаме обаче възможност за диверсификация и рашките почват да лапат бибата...

Явно никога не си ходил на пазар! Когато пазаруваш "на едро" цената е една, когато пазаруваш "на дребно" друга. Това е нормална търговска практика. ГЕРМАНИЯ КУПУВА В ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ОТ БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА И ЦЕНАТА Е ТАКАВА! Вземи се ограмоти малко и не промивай мозъците на наивни и незнаещи хорица!

Бай Иване, не се разправяй с тези двамцата от по-горе-единият е освиидетелстван алцхаймер, а другия инфантилен дебил.Не могат да проумеят прости логически правила в политическия шах и само се дръвчат тука. Те са нещо като Мунчовците на форума в Дира:-))

Газпром: Но защо газът е толкова скъп при вас? Автор: Диляна Панайотова 06.07.2010 14:19:54 Някъде по трасето между Русия и България цената на газа се оскъпява значително. Това обясни премиерът Бойко Борисов след срещата си с руския вицепремиер и шеф на борда на директорите на „Газпром" Виктор Зубков. Двамата са обсъдили и газовите договори между двете страни. По думите на министър-председателя на България не е ясно как се определят цените за крайните потребители. Зубков обещал на Борисов в четвъртък Русия да обяви точните цени, на които ни продава газ. Разбрахме се да бъдем точни и коректни и да сложим всичко на масата, обясни премиерът Борисов. Зубков, по думите на Борисов, му казал "да не стане така, че ние намаляваме цената на газа, а българските потребители да не го усетят". Определянето на цената на суровината за крайните потребители Бойко Борисов определи на схемата с ЕРП-тата. От Газпром излиза евтин газ за България, категорично обяви той. Премиерът е разпоредил на шефа на Булгаргаз Димитър Гогов до сряда да му докладва как и при кого отива разликата от сделката. Не мога да си обясня къде по посредниците се начисляват цените, които отиват до крайните потребители, заяви Борисов.

Нищо подобно -България купува на възможно най-ниската цена газта (само Беларус и Украйна са на по-ниска цена). А относно Германия,там схемата е съвсем друга,ама на теб ти е сложно да го разбереш. Защото Германия плаща много пари в проучването,добива и преноса на газта,известните германски Сименс и БаеСеФ отдавна работят на руска територия !А ние грам не участваме никъде,нито в тръбата,чакаме да ни го докарят до тука. По тази схема,ние сме на възможно най-ниската ценова ставка. По руско- германската схема, ние навремето практикувахме,преди 30-40 години,не само в СССР,но и в Ирак,Кувейт,Либия...А в СССР по тази схема купувахме дървен материал,добивахме си го в Тюмень и Коми. Дълго е да ти обясняват,ама като не разбираш от бизнес,поне недей пиши смешните ти и плоски измишльотини!

Бългалия нали отказа газта да минава през територията ѝ

САЩ вече не са в позиция да спрат СП2. Могат евентуално маалко да го забавят.

Ние сме на страната на Русия

Кои сте "вие" , щото Българите определено не са на страната на пРосия !!!!

Ronald_Reagan

Те са тия от Карлукова, Цтолипиново и др. такива специални места - лудници, психодиспансери, нарко-дружинки, гей-дружинки........все болни шизофриници.

Така ли ? И кой го твърди това ?

Нещо се лъжеш соросоидна гад

7/23. найс,а?

На путеф столчето вече все повече се клати.

хахах Много ме разсмя, соросоиден плъх ! хаха Надявай се ! тъпите ти господари отвъд големия гьол не ти отстъпват по "интелект" и злонамереност !

малоумник.... Путин изкара 4 (ЧЕТИРИ!) мандаа - сега ли се сети охлюв залюхан да констатираш, че стола му се клати? Буахахахахах! Абе и на коча мъдете и те се клатят ама не падат! :)))))))))))))))

Питам аз: ЕВРОПА кой щат поред е на САЩ? Налагат санкции-на кого бе аджеба? ЕВРОПА имате ли самочувствие на голям съюз? Стига с тази военно -диктаторска държава.

А бе санкции трябват до пълна скука. Нещо като Брекзита! Като не могат да се бият, защото са съюзници, барем панаир да става. Много голяма веселба. А рашаните сумтят и се грижат някой ако забогатее да го обръснат скоростно.

никак не е необходимо да си русофил за да осъзнаеш че САЩ се месят прекомерно по светъ просто е нужно да си леееко съвсем леко интелигентен и разбира се да не си се продал - разбира се Русия е следващата която драпа по влияние да достигне САЩ но в крайна сметка засега Русия е доста по-умерена от САЩ в наглостта и агресията си в световен план

Американските тъпотии са безкрайни ....

И нас какво ни интересува какво смятал Вашингтон ? Той интересува ли се ние какво смятаме за Вашингтона ?

Ми що пък проектът да не засили икономическото влияние на Русия в Европа ? Все пак става дума за взаимно изгодни договори, а не печели само едната страна, както редовно става с техните "сделки" ? Последното им ужилване е продажбата на Ф-16, които дори още не са произведени и не е ясно дали изобщо ще се произведат, отделно, че не ни трябва скраб и ламарина...Много ги е страх от доволни контрагенти с Русия, защото техните никога не са доволни и всякога неизгодни. Освен това Русия е част и от Европа, за разлика от тях, които не разбирам къв го дирят в Европа и изобщо по другите континенти ! Аман от тяхната "демократизация", с която щедро наторяват планетата ни !

САЩ са слабаци. Отдавна не са световен лидер.

Ами теб какво те бърка ??? Нали путин е гей и е с "приятел" с Медведев ….

Тъп кравар да се наричам -

първа радост е за мене...

ами нека всички неподвластни на САЩ държави да се обединят и да наложат санкции на САЩ за прекомерна намеса във междудържавните отношения

Пак и отново руска простотия ….. Чупката от Европейски коментарник бе руска хлебарско !

говорим като цяло - никак не е необходимо да си русофил за да осъзнаеш че САЩ се месят прекомерно по светъ просто е нужно да си леееко съвсем леко интелигентен и разбира се да не си се продал тук Русия не е важна - разбира се т е следващата която драпа по влияние да достигне САЩ но в крайна сметка засега Русия е доста по-умерена от САЩ в наглостта и агресията си в световен план

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА какво става в бедна пРосия !!! Понял !!!!

И мен не ме интересува кой "демократ" от коя лудница е избягал важното е да не пишат много глупости вмдира.

да ама България е ясно че отдавна сме се продали за дребни пари и одупили на САЩ и сме се отдали изцяло и няма как да сме сред страните които бойкотират САЩ

Теб и малоумният ти кремълски цар, какво те бърка какво става в Европейска България ?????? Марш от тук бе руска измет !

САЩ ще се задават от санкциите си

Не ни занимавай с руски тъпотии !

И как САЩ защитават енергийната независимост на Европа, като не дава на Европа да се снабдявя с газ?! Тона не е защита а атака срущу енергийната независимост на Европа Аз нямам нищо против да ни атакуват с енергоесточници, още повече че такива атаки още и защитават от атаки с летално оръжие САЩ са като пионерите които превеждат бабички през улицата въпреки волята им В случаят пионера Тед Круз превежда през улицата против волята и баба Меркел хахахахах

САЩ отдавна заплашваха Европа със санкции. Но това не попречи СП 2 да се построи. Нито на Турски поток ... Само ББ се предаде и даже се хвалеше с това

Проект "За защита на европейската енергийна сигурност" !?!? Баф маа му, щях ей тъй да си отида невежа от този свят, за да разбера, че САЩ са в Европа и са страшно загрижени за енергийната сигурност на Европа и, че нямат никакви интереси да продават своята газ и да оказват натиск и влияние. Чумава работа, а?

Тъпите ушанки най-накрая ще измрат в тотална мизерия !!! Най-накрая ще приключи тормозът върхи ЛГБТ общността в тая изостанала азиатска кочина !!!

По долу колегата бе написал : "България плаща най-скъпия газ в Европа, благодарение на БСП" - ще допълня - благодарение и на русофилистичният предателски мурзилаж, вечно благодарен на северно-азиатската кочина … p.s. Кога ще съборим МОЧА ?????

Първия който наследи Путя като президент ще върне Крим на Украйна, ако все още има раша дотогава. Голяма част от Сибир гори, другата част вече е китайска. Китайците са се настанили там и даже и градове и предприятия си построиха и продължават. Тоес, източна раша вече е руска само по документи, но не и на практика. Европейската и част е заобиколена от НАТО. Има санкции до дупка и ще се вдигат постоянно. Тоест, и слепец може да види как ще свърши Колхозия, но Украйна щее си остане !!!

Извиненията на "президента" на фалиралата пРосия при връщането на Крим ще са като симфония за моите уши ….

сам си пише коментари на които сам си отговаря буахахахахахах

гладна кокошка, просо сънува.

Що, като Сащ имат проблеми с тайфуни, пожари и др. п. да не би да са изчезнали от лицето на Земята. Или свинската чума (която е голяма трагедия за малка страна като Б-я) да заличи Б-я от лицето на Земята.

Кучетата си лаят но газът си върви.

Може и да си мислиш че "газът си върви", ама през крив макарон ….