Сърбия ни диша във врата за завода на "Фолксваген"

Премиерът Ана Бърнабич смята, че страната й все още има шанс да бъде избрана за инвестицията вместо България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички нормални проекти са обречени на провал по времето на РосенПлевнелиев Последния недорасъл комсомолец е бесен и е с/у всичко Българско

Чакат за да видят дали ще разкараме ГРОБ за да има надежда за България.

дали Ушанката има вода роля ...ама със сигурност с изказването си за Луфтханза Кобилата подля вода ... ха ха ха

Турски фирми подизпълнители в автомобилостроенето в България казват, че отдавна било решено завода да е в централана Турция, а ако е вярно........, голям шум за нищо!?

Имаме шанс само срещу Индия, защото там има повече роми от при нас. А чуждия инвеститор го чака съдбата на кипърския инвеститор!

Между другото днес чух, че имало български заводи в Китай, Индия направени с български пари?! А ние чакаме Фолсваген...

Дано го вземат сърбите, при нас ще е само крадене, далаверки и муфтене.

" Румен Радев обяви, че има вода роля за германския интерест" . Ти да видиш ако това го е казал президента сме "голо вода" но ако са фрази на неграмотните Дираджии сме добре.

Другите се борят, ние се боричкаме.

Фактът, че решението се отложи за след евро изборите е показателен, че няма да е в България. Кризистният ПР дано измисли оправдания и новината се обяви в отпускарският август, за да се покрие "конгратюлейшънс, ама завод за вас и големи инвестиции - няма" . За награда ще ни продадат коли на преференциално скъпи цени и ще натиснат да продадем много по-натовареното Летище "София" за цена много по-ниска от тази постигната за летището в Белград.

Боли ма фара къде ще иде VW. Важното е да опердашим Комунягите. Да живее ГЕРБ!!!!

Харесва ми иронията.

Лилито Павлова - щерка на дърт комунист. Борисов - шофьор на Живков. Точно така, да го духат комунистите и да живеят ГЕРБ! Прекрасна логика е тази Българската, няма равна.

Ами замислете се - ако сте висш служител на WV и трябва да решите къде да инвестирате милиарди за нов завод кое ще предпочетете: а) най-бедната и най-корумпирана държава в Европа, без инфраструктура, без закони , без държава и със стотици търтей на власт , който само чакат да им пълните гушката или б) друга държава в или до Европа с традиции в производството, кадри и инфраструктура Мисля че отговора е ясен на всички.

Отговорът е ясен - там, където работната ръка е най-евтина и като почерпят управляващите, ще могат да си правят каквото си искат - общо взето това са България и Румъния. Особено, защото са в ЕС. Но в Румъния заплатите са по-скъпи. Така че, дано да проявят благоразумие от VW и да построят завода в България. Колкото и малко пари да дават, пак ще е много повече, отколкото сегашните фирми. Дано само да не назначат или да ги консултират българи за минимизиране на разходите. Тогава немеца и 2000 лв да дава заплата, Бай Ганьо ще му каже - ама как 2000? Те и на 1200 ще са доволни! Затова в ада, българския казан никой не го пази ...

Човек, те ще правят коли, а не компютри. Компютрите може да са 5 за 4, но колите не може - трябва да 100 на 100.

След КТБ трябва да са луди, за да инвестират в мафиотска БГ.

Ама, РР продължава да "има вода роля за германския интерест"

От Фолксваген ще ни развалят комшулука.

Може да ни развалят комшулука , ама пак , че си слушаме сръбско и ще думкаме скара бира....

А Турция да не би да е член на ЕС. Ма да се борат като искат

Тия Фолксваген ще скарат балканските държави и ще разпалят война още малко :-D

Тия от фолксваген са по-мощни от държавата ни

Доколкото аз знам - Турция също не е част от ЕС, като Сърбия..... Четете си статиите преди да ги публикувате, освен ако човекът с цитата наистина се е объркал.

Интересно защо това само ние го пишем.Немските медии пишат че е взето решешение завода да е до Братислава и дума не обелват за България и Сърбия.Кой лъжат нашите???

По-добре е в Сърбия , ние българите ПОБЪЛГАРЯВАМЕ ВСИЧКО , И НАКРАЯ НИЩО НЕ СТАа.

Президента и премиера на България защо не се опитват да задържат хората в България, които се опитват да правят бизнес, а търсят чужденци да дойдат ?

Защото не искат /няма комисионни/ и не могат /защото са ченге и фуражка/

Защото Фолксваген е 15 пъти по голям от Българските дружества, а това са огромни суми непосилни за наще дебели чичковци и псведобизнесмени станали богати на гърба на държавата без да могат да правят бизнес в действителност.

Не знам кой болен мозък е писал тази статия, но и на малките деца и на най-големия малоумник му е ясно че такъв завод в българия няма да има. Толкова много фактори са че няма смисъл да обяснявам хората ги споменават в коментарите по-доло.

Всеки един опит за производство и сглобяване на автомобили у нас са пропдали. С Рено нищо не се получи, Роувър изгонихме само за 6 месеца. Дори жигулките сглобявахме само 4 години. Единствено по дълго с Москвич се занимавахме, ама при този необятен соц. пазар и с дупки за краката да ги правихме да се движим като Флиинстоун пак щяха да се харчат. Нито желаещи за работа, нито условия имаме. просто не виждам поради каква причина въобще могат да си помислят да строят завод у нас.

И Ловешките китайчета не просъществуваха дълго

Ловешките отново работят но завода вече се казва VOSS....

И като потретиш какво? Какво произвеждат в цеха на VOSS? Ауспуси! Извиват тръби по шаблон.

Аз не бих отишъл в държава с голяма корупция (номер 1 в ЕС ), неефективна съдебна система и прост народ.

браво за коментара, само се питам, защо управляващите се правят, че не разбират какво мислим, не виждат ли че хората бягат, те продължават да крадат и със з....те си нагли до безбожие, коя нормална компания ще дойде да прави бизнес в този бардак тук, с тия мутри е неграмотни олигарси!

Е не можеш ли да си отговориш защо. Просто нищо по-умно от тях не се допуска да изкласи. А те са отчайващо тъпи. Едва ли и по Африка има по-тъпи управляващи. По-тъпи от най-тъпите черноработници. Така е защото през Комунизма всичко по-умно от простия тракторист беше или натискано да стане агент на ДС или отрязвано за кариера. Ние сме направили отрицателна селекция на управляващ елит - най-слабите и най-глупавите екземпляри просперират , останалите -или по лагери и затвори , или емигрирали. Това е българския 'елит' - селектирани са качества като : послушание, стадност, разюзданост. това нарочно е правено , за да ги контролират отгоре чрез компромати. Нарочно се избират уязвими на компромати екземпляри, ако решат да не слушат - да им извадят някоя кирлива риза. Затова като се опъне някой като оная Иванчева и взимат други мерки. Целта е нищо да не се промени - само да се говори за промяна. Само дай Боже да осъзнаят хората в какъв капан са вкарани - и няма да ни трябват никакви немци, германци и чудесии, сам ще се оправи народа, само да разбере, че го лъжат и му предлагат бълвочи за гласуване. И го манипулират на всяка крачка.

В немската преса пише, че заводът за електроавтомобили с цена до 20.000 евро ще бъде в Братислава. За същия проект ли става въпрос ?

https://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/braunschweigharzgoettingen/Bulgarien-oder-Tuerkei-Neues-VW-Werk-geplant,vw4884.html

VW е частно юредическо лице, при това чуждо. За къв чеп държавата ще прави протекции на частни интереси и в разговорите ще присъстват президенти (бивши и настоящи)...??? Ако направят завод в крайна сметка ще държат цял регион за топките. Ще лобират за заплати, данъци и тн и ако не се кефят винаги могат да резнат хиляди работни места. В процеса ще прецакат иместните бизнеси като им отнемат работна ръка, ресурси и други (натиск за ниски цени примерно)... Печалбата ако има такава ще излиза ивън България, та за кво ни е VW?

Съграждани, чудя се на коментарите. Като в някакъв цирк или лудница. Не си мислете, че никой не ги чете и после не пише към Германия за отзиви и настроения сред населението. И какво правим - гоним Инвеститор. Вместо да пишем и изтъкваме предимства защо е по-добре тук, ние се правим на смешници. Егати материала сме.

Абе, то хубаво да им пишем прекрасни коментари. Ама после да не ни съдят за подвеждаща реклама :)

Матряла е 10на трола щракащи за корейски против държавата и управлението.

Мисля, че щеспечелим надпреварата защото WV знаят, че разполагаме с огромен ресурс от работна ръка. Е, малко мургава и неграмотна, но ще ги обучат и ограмотят/цвета не е пречка/ и всичко ще се нареди чудесно и за немците и за БГ. Ха дано, ама.....

Завода е на Шкода за електроавтомобили. След гостоприемството ни към ЧЕЗ ние няма как да се класираме при чехите

Да, и SEAT е на испанците, според теб.

Че кой е луд да инвестира в най-пропадналата държава? После ГЕРБ и останалите пак ще си прехвърлят топката кой е виновен и нищо повече.

Триенето анонимнико с брабешко сърце, не променя реалността! Американските заводи, за които писах са факт. И то благодарение на различният подход на сръбското правителство за разлика от българското такова! Онези там дават терен, строят инфраструктура ако е нужно и дори спонсорират проекта! Защото са нови работни места в тяхната страна!

*ВРАБЕШКО сърце...

"крайното решение ще бъде взето в края на годината, вероятно около месец октомври"

Крайното решение вече е взето. Отлагат съобщаването му по политически причини, да минат изборите. Както боеко ви отлага тол системата за след септември, защото ще сдава за трети път предсрочно поста.

Докато допълня постинга на МАЙОРА по-долу , и той изчезна! УжасТ. Така и не разбрах защо го махнаха.

"...след като първо президентът Румен Радев обяви, че има вода роля за германския интерест..." Не спирате да удивлявате! Както беше казал поетът: "Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матриал!". Не мога да разбера и друго - защо казвате, че правителството на ББ иска инвестицията?! Не я ли иска България!? Не съм фен на VAG, ама толкова пари да се налеят тук и работни места да се отворят няма как да не съм "за"!

Както беше казал поетът: "Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матриал!". Той не е поет, а най-великият държавник на България от Освобождението насам! Това е другарят Тодор Живокв! Да се знае и да се помни името му.

Е, аз си мислех за Ицо Хазарта, понеже репликата е от парче на Ъпсурт, а не кой я е казал... А, той казал ли я е или това Венци Мартинов?

Не ми благодари. Следи само за първоизточника. -https://youtu.be/zi_xqdWffIQ?t=165

Може и да издухаме супата, но съм Сигурен, че ако ГЕРБ не спечели, ще направи всичко възможно заводът да не е в БГ и след това ще обвиняват всички след тях. Просто мръсотията е тотална. А Сърбия са фаворит имено, защото все още не са в ЕС.

Турция, Румъния или Сърбия и чак тогава България. Нито ББ, нито РР, още по-малко Пинокио са в състояние да влияят на това подреждане. Става въпрос за пари, а не за политически ПР. Политиката е концентриран израз на икономиката, а не обратното.

Ако имат малко акъл германите щя бягат през глава от тук. Иначе ще ги оплетем в корупционни мрежи и ще ги затрием.

Най-вероятно Румъния. Хем е в ЕС, хем повече население и са по-оправни ит нас. А отделно Радев и БСП направиха всичко възможно да затрият и малкия шанс който имахме. Все пак те работят за Раша

деменцио, бсп ли управлява страната?

От 2009 до днес ГЕРБ изгониха от България: Ибердрола, Енел, АЛС, Хюлет Пакард Ентърпрайз, Миролио, Малмар, Аджибадем, Токуда, Е.Он. Намерение да напуснат България са обявили: Ей И Ес (ТЕЦ и възобновяеми), ЧЕЗ, Агрополихим, Кумерио. През последните пет години вуждите инвестиции трайно спадат В ПЪТИ спрямо всяка предходна година. Та, Русия ли ни е виновна за дебилното управление или САЩ? Или сами сме си виновни?

*чуждите инвестиции

То и в България маса народ ще се изкефи, акон Фолксваген изберат друга дестинация - като се почне от президентчето Радев, се мине през Корнелия Нинова и повече висши функционери на БСП та чак до Атака и ВМРО. За всички тези изброени е по-добре Русия да постори в България АЕЦ, газопровод или завод на ВАЗ, но не и някакъв соросоиден автопроизводител като Фолксваген.

Самия Фолксваген ще се изкефи ако не избере в Кочината

Въпросът не е кой ще се изкефи. Защото пак ще има прехвърляне на топката кой е по-виновен и отклоняване на вниманието, че България е замираща.

Шанс никакъв нямат! Утре отивам да им изям плескавиците!

Мръдни и до манастира Св. Никола.

Да допълня МАЙОРА с новина от днес. "Aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния Nаtіоnаl Саѕh Rеgіѕtеr (NСR), ĸoятo пpoизвeждa бaнĸoмaти, e cтapтиpaлa cтpoeжa нa нoвaтa cи бaзa в cpъбcĸaтa cтoлицa Бeлгpaд …. тaм щe бъдaт oтвopeни мeждy 4000 и 5000 paбoтни мecтa"...

Да не се заблуждаваме все пак- и Румъния,и Турция,и Сърбия имат по-добър опит и традиции в автопрома!

Бач Киро, ми ние сме девствени спрямо тях бре! Знаят швабите,че кой се е захванал с нас, хаир не е видял.

Да го взимат, бе! На кой му се работи?!? На нас трябва да ни се дава, не да ни гърчат да бачкаме. ИЛи ако е работа, да е в офис, секси секретарки, фейсбук, малко нетфликс на добра скорост и ако остане време - да критикуваме чужда работа! За друго да не ни търсят!

Най-добрите баняджии и пералня на нато са български ве!

То и у нас ще има хора ,които ще са безкрайно щасливи ако VW не дойде у нас!!! За близките хора до Русия има в предвид премиера на Сърбия, тези който искат завод на АЗЛК,ГАЗ,УАЗ и т.н

Но въпреки това аз си мисля,че VW няма да дойде у нас, тук корупцията наистина е безгранична.

"вода роля за германския интерест" - да не е води роля за германския интернет ?