Сърбия все още има шанс да привлече Фолксваген и ще продължи да се бори, заяви премиерът Ана Бърнабич за ТВ Пинк.

"Сърбия се бори. Разбирам, че у нас има хора, които биха били безкрайно щастливи, ако Фолксваген не дойде в Сърбия. За щастие обаче има много повече хора, които ще бъдат безкрайно щастливи, ако Фолксваген дойде у нас. Има много хора, които са щастливи, че Сърбия, като единствената държава, която още не е член на ЕС, е във финалната надпревара за Фолксваген", каза премиерът.

Тя подчерта, че правителството ще направи всичко възможно да бъде привлечен Фолксваген и всички /държавни органи/ в Сърбия работят за това.

"Няма да се откажем до последния момент, ще дадем всичко от себе си и ще участваме в тази надпревара докрай", каза Бърнабич.

В привличането на мащабната инвестиция се е прицелило и правителството на Бойко Борисов. Освен България, кандидати да приемат завода са още Турция и Румъния. Темата "Фолксваген" дори разпали скандал у нас, след като първо президентът Румен Радев обяви, че има вода роля за германския интерест, а после неговият предшественик Росен Плевнелиев го опроверга. В същото време от германския концерн обявиха, че крайното решение ще бъде взето в края на годината, вероятно около месец октомври.