Притисната от украинския внос, България настоя за помощ от аграрния резерв на ЕС

Пред еврокомисаря по земеделие бяха изложени тревогите за конкурентоспособността на стопаните; три са държавите които очакват подкрепа от Брюксел

Обратно в новината

Коментари - Притисната от украинския внос, България настоя за помощ от аграрния резерв на ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ни трябва помощ, а напълно спиране на техните боклуци! Защо говорят за транзит, когато нашите шмекери я купуват евтино, та да ядем некачествен хляб! Там е проблемът! В желанието да се печели бързо, много без значение какво е вложено в хляба!!! Ако се направи отказ от купуване на пшеницата и слънчогледа, ще се реши и проблема! Поставете дружно правителството на колене! За бога братя, не изкупувайте!!!

Горките мутроземеделци

Българските бейове решиха да задържат зърното в очакване на жестоко поскъпване като при газа. Сега не могат да го реализират и путкополитиците им стават дистрибутори. Еврогейците сигурно ще "помогнат" на своите и пасианса се подрежда. Ганьо яде отново дървото... Демократично, разбира се..

Пропадналия фашистки запад тъпа. ци.КОЕ Е НОРМАЛНОТО ДА ЯДЕМ УКРАИНСКИЯ БОКЛУК НА ВИСОКИ ЦЕНИ ИЛИ НАЩО ХУБАВО ЖИТО С, КОЕТО РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА НА ХЛЯБА ЕДВА ЛИ ЩЕ Е ПО РАЗЛИЧНА! ВЪН ОТ ЕСЕС И НАТО ВЕДНАГА ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯ ГЕНОЦИД.ПРОВЕРЕТЕ В КОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА СЕ ЯДЕ РАДИОАКТИВЕН МАТРЯЛ ОТ УКРОПИТЕЦИТЕ!!!! В НИТО ЕДНА САМО НИЕ,ЗАЩООО!!! ЕС НИ УБИВАТ ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНО,И ЩЕ СЕ ПОГРИЖИМ БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЛЕЗНЕ ОТ ТОЗИ ГЕНОЦИД ЕС!

Ние хубаво и качествено жито си имаме,защо ядем украинския радиоактивен бокл л ук???ТОВА Е ПО СЕРЬОЗЕН ПРОБЛЕМ ОТ ТОВА,ЧЕ БИЛО СКЪПО.СКЪПО Е ЗАРАДИ ПРЕПАРАТИТЕ НА ЕС И НАПОЯВАНЕТО,КОЕТО ПАК СЕ РЕГУЛИРА ОТ САЩ!НЯКОЙ УМИШЛЕНО НИ ЗАТРИВА,ВЗИМАЙКИ МНОГО ПАРИ ЗА ДА ДЪРЖИ НАРОДА В НЕВИДЕНИЕ.ЯДЕМ УКРАИНСКЯ БОК..ЛУК ОТ ГОДИНИ,ТОВА АКО БЕШЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ,ДАЛИ ЩЕШЕ ДА СЕ ПРИЕМА ТОЛКОВА СПОКОЙНО,ЧЕ ЯДЪТ ОТРОВА?

Хубуу де, като има такива излишъци от зърно и приижда още откъм Украйна, цените на хляба що не падат?

Оти нема кой да ги бутне .

Нещо не се връзва, Украйна за първи път ли изнася зърно?

Не, ама наште "зърнари" пак са изненадани, като ланския сняг.

Ха така! ДемоКРАДИте искат да им помагаме и едва ли не да им даваме оръжие без пари, а те еб...ават мамата на българското земеделие!

..."Обезпокоителни са количествата зърно, съхранявани в складовете на територията на България, без възможности за реализация и липса на търговия"... Хлябът е 2 лв, яйцата по 50 ст. При тези цени, кой да купува?

А защо трябва да чакаме на помощи отвън? Заради европравилата за клане на прасе и норматива за "свободни" еврококошки? Ми няма да ни дадат. Просто се разчиства пазара за новите протеини / евро еко ферми за зелени щурци и скакалци.

тия ще се радват на високи цени ...а когато паднат (всички тези стоки са борсови ) почват да пищат държавата да им помага с пари .Като сте некадърни и не сте успели да предвидите цениете на това което пройзвеждате ...ФАЛИРАЙТЕ ...това е толкова естествено .....

А поета казва "... и логично ...".

Ама сте едни смотани гъзодавци - ес та ес, а те се чудят как да ви надупят. Скоро като гласувате вижте кой не краде и не лъже и мисли поне малко за народа че после пак ще мрънкате.

сега плач и мрънкане. Когато печелите от оръжие га не мрънкате.

Батка не смесвай барабонките със зърното.

Като има такова изобилие от селскостопански стоки, защо са им толкова визоки цените, бе?

Щот така сакат.

България е залята буквално от всякакви селскостопански стоки, за които няма абсолютно никакви регулации - с какви препарати са обработвани никой нищо не знае. Мед на 3.50 лв/кг, орехи на половин цена от тази у нас...За зърното няма да говорим изобщо. Но най-страшното е, че тези, които са в играта, извършват абсолютна спекула и никой не го е еня.

Ми що ги не уволнят тия контрольори , регулатори и проверители, ми са ги оставили да се ослушват кат свинки в тикви и да пълнят гушки, а?.

"Обезпокоителни са количествата зърно, съхранявани в складовете на територията на България, без възможности за реализация и липса на търговия" Въпрос към министъра: Като има такова изобилие на суровини на ниски цени защо цените на хляба, олиото и други продукти не падат!? Нещо не я разбирам тази "пазарна" икономика...

Да ама министерот я отбира, та чак трактор подкара.

Значи, когато глобалната цена е висока - това е пазар и всички по веригата трябва да си я плащат, но когато глобалната цена падне, всички ние /европейците/ трябва да им доплащаме. Това значи не е пазар,а държавногарантиран печеливш бизнес.