Плащаме данъци за автомобили и имоти по нови правила догодина

Нотариусите ще уведомяват общините за такива сделки в 7-дневен срок, гласят промени в Закона за корпоративното подоходно облагане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следва - който не плаща увеличените данъци - затвор и конфискация на цялото имущество.

Ей, Дир-а, а от 74 до 110????????????????

Абе, тъпаци, хората да не би да искат да карат стари коли?!

Вдигайте данъци и задължения на българите, вдигайте..., докато не останат българи в България.

това правителство само иска май да си тръгне, ако е така, е правилната посока!

не плащаМЕ, а плащате! Аз спрях да плащам! Тутто финито, рекет нула!

Смърт за мафията, свобода на народа!

" Държавата ще събере 19 млн. лв повече заради новите данъчни промени " ?!?! Това е водещо заглавие от днес което идва след разчетите на комистията на Менда Стоянова. Тук възниква следният въпрос ... Защо след като в държавата се раздават милиарди всяка година и в последните няколко години бюджета е с излишък е нужно да удариш така нечовешки точно най-бедните и хората които реално се водят работещи бедни като им затрудниш достъп до автомобил който ДА стар е но се използва не за ГЪЗАРИЯ а за да може човек да закара децата на градина , да отиде или закара близък до болницата и подобни ежедневни дейности. Направо ми е непонятно. Всички в тая държава сме наясно че Авро-парка не отговаря на разтящите изисквания за отделяне на отровни газове днес това са дизелите след година две същото ще се запее за бензиновите автомобили и никой от тези управляващи нежелае да разбере че няма нормален човек в тая държава който да кара старо МПС защото му е кеф. Трябва да мислят как на хората които все още живеят тук по тия земи да им се увеличават доходите и така постепенно с времето Автопарка ще се подновява. Колкото по-беден и изгърбен от данъци става народа толкова по-нищожен е шанса Авто-парка да се обновява.

На държава с намаляващо и застаряващо население не са нужни раздута администрация и бюрокрация. Увеличението на общинските данъци не е решение на въпроса, по скоро намалете служителите и увеличете ефективността на работа.

Не сте познали. Не плащаМЕ, а плащате! Аз няма да ви плащам нищо повече, престъпници проклети! Рекетът дотук! Край! Духате го!

Данъци се вдигат, осигуровки се вдигат, цени се вдигат, облекчения отпадат, три най-добри и три поредни години стаж отпадат ... Кой министър клати лодката и кои министри му помагат? На времето Костов практически свали Филип Димитров от власт.

Ще ви кажа аз на вас "...смешни няколко лева".

ДА ГИ ДАДЕШ ЗА ХИМИОТЕРАПИЯ

Ami kolite koito sa na GAZ

Ami kolite koito sa na GAZ

а керванът си върви.

всички който не са съгласни в политиката на ГРОБ за доходи , пенсии , данъци и тн.. пред Народното събрание това е единственият начин тия самозабравили се Политици да се съвземат. Всичко друла ляпане на лаене по форумите е мижи да те лъжат

Колкото повече плащате, толкова по добре и общината ще се грижи за вас, толкова е просто ! София, общински чиновник

защо ми криеш постовете?

Да не забравяме актуализацията на данъците догодина през май и ноември (на изборите, искам да кажа). Добре ще е и Герб да иде при БСП и да си говори опозиционно и напоително.

че ще го приемат закона и тогава жална ни майка.

всички пред парламента,че ще взамат да го приемат и тогава "бития бит , другия си знае"

съгласен с данъците за имотите, даже са ниски, но само при ситуация, че спра да газя в калта и не виждам по зеленте площи разни таратайки! също и да ги няма индианците, ровещи по кофите и боклука да се събира нормално ако трябва да обявят garbage day и разделно да се събира! тогава и такса смет отпада (купуваш си чували) и няма да се налага другарите да ми обясняват как 90% от боклука се рециклирал (май забравят, че индианците берат поне 50% )

За съжаление текущото общо познаване на възможностите за рециклиране и кой боклук в коя кофа да отиде е на доста ниско ниво. Пще по-зле е положението с текущото "желание" на хората да направят допълнителното усилие да събират разделно и да се разходят 1-2 преки до близките кофи за разделно събиране. Точно "индианците", които споменаваш са основната рециклираща сила и въпреки че явно не ти харесва, то точно те в момента преработват една голяма част от преработваемите, но изхърлени в общия боклук отпадъци.

Напълно съм съгласен, циганите които се занимават с връщане на вторични суровини, първо работят, второ помагат на екологията. Де всички цигани да бяха такива... Срещу тях са настроени само фирмите които събират разделните контейнери, на които им спада печалбата.

Добре де,пишете по нормално за да разбираме всички за какво става въпрос.Какви са тези киловати,вместо да пишете мерките в конски сили и по повод недвижимото имущество,то и сега само едно се води основно,а другото се води просто второ и т.н.

Добре де, само правила да прибирате ли правите, а с кражбите какво правим, тя работата е изгоряла от всякъде, лешперите на държавна служба и и живеещите от готови държавни пари вече са мнозинство в кочината и много ясно че си гласуват правила улесняващи кражби във всяка посока, останалата част, ''свободни предприемачи'' чакат пред пенсионното и социалното

Автомибилите с мощност на двигателя от 74 до 110кВат се освобождават от данъци.

Това са на онова алчно бабе Менда простотиите.

Това е демокрацията - терор и безогледен грабеж на обикновените хора, включително и от държавата. В такова общество процъфтяват само безскрупулните, арогантните, мошениците и престъпниците !

Честито. А заплати по стари правила... Кой беше на власт?

Schilo

Честито, избиратели!

Нали все от ЕС ви казват какво да правите, та защо сега не ви казаха, че във Франция например не се плаща данък за кола, и да ви заставят да премахнете такъв данък и в България? Защо в тези случай няма натиск от ЕС?

Абе хора,пак Орешарски е виновен.

Нови правила за данъците.Явно Бако Бойко е огладнял и се чуди как да ни обере.До кога ще го търпим а не го изритаме от властта.

Да ни избият направо и да се свършва!

а що да не е обратното?

Нали ревете за по-високи заплати. Сега ще ви ги вземат обратно.

ми като няма синдикати и няма кой да организира хората, така ще е. Това си е капитализмът, нали за него се преборихте преди 30 години.

Браво на власт имащите. С вдигане на данъците, тази държава тръгва към все по лошо. Взема се от работещите българи за да има циганите.

Не ми дреме за Орешарски, но я си представете как масово пред НС и МС ходят ежедневно да пият кафе разни платени кибици, уж за да протестират срещу увеличенито на фсичко, облечени с лицето на настящия премиер като череп. Какво ли ще стане???

S. Tzu

Дупе да ви е яко! От догодина ще има и още данъци и такси. Трайте си.

държави с бюджетен излишък правят така, вдигат всички цени и данъци. И между другото теглят едни заеми 15-20 млрд. , които изчезват в едни офшорни сметки.

трябва да го транспортираме до Банишора. Заедно с цацата, Лилито, дебелия бизнесмен и всички техни съратници.

Изплащането на заемите - нови и постоянно нарастващи налог след налога, такса след такса и данък след данъка!!! А последните бяха едни 16 милиарда, които знаем де, а за другите не, та ще има да си плащаме.е.е.е.е и да чакаме все нещо ново да измислят та да ни го стоварят на гърба и да смъкнат това което сме посъбрали, "израснало" де, на мястото на това което вече са смъкнали по веднъж, че и повече!!!

Само да питам - за лекотоварното Порше кайен данакът ще остане ли 8-10лв ? Че мисля да си взема 20-30 броя да си возя дърва за огрев.

И за какво ще използвате парите бе некадърници, един тротоар не можете да направите. Кварталите приличат на бомбандирана Сирия. Един нов път в столицата не сте направили.

За заплати, за бонуси на чиновниците, за представителни, транспортни и все такива неща които са им толкова "жизнено" необходими и без които не могат толкова колкото кучето не може без въшките и крастата!!!

Дали сме такива защото сме били под турско робство, или сме били под турско робство, защото сме такива.

Законите на хан Крум просто доказват какво племе сме. Тези закони са необходими в момента. Нищо друго

". . . Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен. .“

Геният на 27 г. е разбрал що за народ сме и го е изразил по неописуемо точен начин ! Какво да очакваме ? Ще дигат всичко. Ние ще плямпаме и ще траем. дна маст ще манифестират. Властта ще подкупи част от тези манифестанти и дотук. След това ще изкара кашоните с двадесет левки за изборипе и отново ще доминира ГЕРБ

1. - България е най - бедната страна в ЕС, и не настига другите, а изостава. 2. - България е единствената страна в ЕС без минимален необлагаем доход. 3. - България е страната с най-ниския корпоративен данък, и най - ниски данъци върху високите доходи в целия ЕС. 4. - Хвалим се с ръст на БВП от 3.5, но той е най-нисък от всички " нови демокрации " в ЕС. В съседна Румъния растежа е 7. 5. - Само в България няма диференцирани ставки на ДДС които да направят хляба, книгите, и лекарствата по-достъпни за бедните. 6. - България е с най- високото неравенство в целия ЕС. Коефициентът " Джини " у нас е 40.2, а в Чехия само 24.5 7. - България е страната с най-катастрофална демография в цяла Европа. Ние просто се топим като ланския сняг, и на никой от управляващите не му пука. Новите данъчни политики които ни сервира правителството облагат масовото потребление, а това само ще увеличи неравенството. Тоест бедните ще стават по-бедни, а богатите по-богати. Както се казва - Честито на печелившите.

Представете си само... ресорът Демографска политика е даден на Валери Симеонов. Не се шегувам.

Ще преразкажа по съвременен начин един виц от "соца" за Тодор Живков: Държавата закъсала, хазната била празна и се събрали министрите да мислят, какво да правят. Решили всеки министър да изтегли на томбола по една буквичка от азбуката и да измисли нещо, започващо с тази буква, на което да се увеличи цената. На министър Горанов се паднало Д и той казал - увеличаваме данъците!, на министъра на енергетиката се паднало Т и той казал - увеличаваме тока ! Бойко Борисов изтеглил Ф - и той се провикнал увличаваме ФСИЧКО !

На някой да му направи впечатление, че най-масовата категория 77-110kW липсва? И пак лъжи, нали щеше да е еко, меко, бла, бла... Пак новите коли са нахендрени, освен ако коефициентите не се ползват по някакъв екзотичен начин... При мен повишението за автомобил 5-10 години с Евро 4 се очертава да е 37%...

"Видими резултати" от ГРОБ: 1. Незаконно увеличена цена на винетките 2. Незаконно увеличена цена на билети за градски транспорт 3. Увеличени цени на ток и парно 4. Увеличени данъци 5. Увеличени цени на Гражданска отговорност И разбира се: дебели банкови сметки на тиквата, Лили Дебелото, Цв. Цв., Дебелян - все любимци на народа

Лъсна поредната лъжа на ГРОБАРИТЕ!!!! Нека всеки сам сметне колко му става данък МПС и да види къде е 30% по лъжите на мутренското правителство и къде са реалните 300-400% скок. Тези хора действително ни взеха за дебили и ни се качиха на главата. Държавния бюджет е на червено, а мутрата Винету говори за излишък - къде е да излезе великия МФ да даде обяснения, а не да се крие зад полата на вожда. Нещо да обяснят за методиката на изчисляване на инфлацията и как я докарват до 3,6%? Защо казаха, че веригите няма да вдигнат цената на хляба, а от две седмици те са нагоре с 20-30 ст. СТИГА ЛЪЖИ МРЪСНИ ГРОБАРИ!!!!!!

Няма съществена промяна в определяне на данък МПС. Досега формулата беше същата. Сега има промени в параметрите, за да одерат още една кожа от най-бедните.

В новината липсва, че данък МПС в България е данък собственост, а не екологичен данък. Липсва и че масовият притежател на стар автомобил над 20 години, ще плаща двойно повече, а тези с кола между 15 и 20 години ще плащат един път и половина повече от сега. Липсва и че мощните нови коли на мафията ще плащат три пъти по-малко от сега.

Нормално е старите коли да плащат повече. Не виждам нищо странно. Повече замърсяват, по-опасни са.

И като плащат повече какво ще променят? Ще станат по-екологични? Или ще ги спрат хората от движение? Ами те ако имаха пари за нови коли щяха ли да карат стари?

Колата не е опасна, опасен е шофьора. Но разните дебили с по 100 нарушения по пътищата по никакъв начин не са санкционирани. Поне системата бонус-малус да бяха въвели.

Мда-а-а-а, от догодина ще плащаме за увеличението на заплатите на ония задници от държавната администрация... Управлението на ГЕРБ Е ТОЛКОВА ПРОПАДНАЛО, че само с тоталното увеличение на данъците ще се събират пари за да могат тези от държавната администрация да са с повече пари и да вземат по 3 дни болнични преди празници и след празници и обединявайки ги да изкарват по десетина дни в Гърция. Това е крайната цел на ограничената клика от ГЕРБ, която ни управлява!

мръсните селяндури, роптаят.. крайно време е да плащате повече за таратайките си и да спрете да убивате по пътя с кошница за 300 лева...

Вие неделните шофьори с изпържените от наркотици мозъци сами се убивате... Шофирането изисква интелект, а вие нямате и затова само тролите тук...

като ти гледам манталитета номерати трябва да почва със СО-софиянец отскоро или селянин отдавна

Друго си е луксорно да убиеш с някоя нова консерва, която караш като ракета. Едно такова, като че в златен саркофаг да идеш на оня свят, каква чест!