Плащаме данъци за автомобили и имоти по нови правила догодина

Нотариусите ще уведомяват общините за такива сделки в 7-дневен срок, гласят промени в Закона за корпоративното подоходно облагане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както може да се очаква - предстои поредното увеличаване на данъците завоалирано като добри намерения. Или ако трябва да сме по-точни - трябва да се съберат едни пари за лошо работещите чиновници и още повече пари за лошото държавно управление! Но важното е, че на българите им харесва да са лошо управлявани и затова избират тези, които най-лошо ще ги управляват!

На следващите избори пак изберете Бойко ! То по-добре за Али баба да гласувам ! Той има само някви си 40 разбойника, тях все някак ше ги изхраним !

На никой не му харесват тия цървули, просто изборите бяха манипулирани и фалшифицирани. Да не споменаваме покупката на гласове и турските такива, които изобщо не тр да имат право на глас.

Идеално от 74 кВТ до 110 кВт няма данък ...кой ги пише тези неща и после защо няма довери в никой.

С две думи -яко дране! Целта е всички да плащат повече. Това ще бъде и краят на управлението на мутрафона от Банкя.

Е как така! Аз всичките си апартаменти ли трябва да плащам пълни данъци?

Избрахте си мутра, ще ви дерат по мутренски!

Всичко що е социално се премахва!!! Тотално дране ала Бойко Тиквунов Борисов!!!!!

а от 75kW to 110 kW по колко ще се плаща .ма пишете ги тия неща бре!

данъци българите няма да забогатеят за да си купят нови коли. Чисто и просто в бюджета ще влязат още100 милиона лева. Нали ГРОБ имат заложено в предизборната си програма, че в управленския им мандат данъците няма да се вдигат - овцете са прости и ще ги стрижем още и още.

Всички ще плащат по повече, за да има суджук за боко-мутрафона гибонски.

Цитат: "..При данъците за недвижими имоти също ще има промени. Така например се предвижда да отпадне облекчението от 50%, ако собственикът има и втори основен имот. Премахва се и облекчението за такса смет, ако се декларира, че жилището не се ползва..." Преведено на Български това ще рече че вече няма да може човек който на негово име има 2 имота в две различни общини да ги обяви поотделно за основни а ще избира кой му е основен а на другия ще плати пълният данък, но хванат ли го в опит да обяви 2 имота за основни тогава плаща пълният данък и на двата имота независимо че единият ще му е основен. Осъвременяването на данъчните отценки трудно се прави на база продажна цена просто защото е несериозно жилище от 60 кв строено преди 50 години да струва пазарно колкото жилище от 60 кв строено миналата година. Всеки имот подлежи на отценка и е съсем реално два съседни апартамента да имат различна продажна цена в завимост от поддържане и подобрения. Поредната глупост незнам иначе как да я определя на Горанов е следната...Защо човек който неизползва даден имот ще плаща такса смет ? Такса смет и определена такса която се определя от общината и в замяна на това собственика на дадено жлилище или имот получава услуга която се състои в това да се отвежда отпадъците и да се депонират от съответна фирма. Обаче когато имота не се използва и той не е в състояние сам (имота) да генерира отпадъци то тогава излиза че собствениците на подобни имоти ще плащат за услуга която няма да получават ?! Гораааааанов молоумно тикво Зелена започни да мислиш когато някой отгоре ти е наредил нещо

A вие кои сте бе сельо?

каква такса смет като никой не живее в жилището кой ще хвърля смет за да се плаща.НЕНОРМАЛНА ДЪРЖАВА

не бре, само на тези който са ти повече от 1 т.е ще ти дават право да кажеш кой от всичките е основен а за другите пълен данък

Пак измислиха начин да ни скубят и да пълнят хазната. Защо трябва да плащам данък смет за жилище, което не обитавам и не генерирам отпадъци? Това не е ли обир посред бял ден?

Това са поредните измислици на журналята. Тази година плащах 210 лв. данък, а по техните сметки от другата година 628 лв. Дори управляващите не са толкова глупави да вдигнат данъците с 200%

за колата ли говориш ?

В жилището на майка ми, независимо, че я взехме у нас, не мога да не плащам смет - независимо, че там човек се появява за два дни в годината. За да изчисти малко и поогледа. ПОЛЗВАЛ БИЛ ВОДА О ТОК! ЗА 80 ст.! ИМАЛО КОНСУМАЦИЯ, ЖИВЕЕЛО СЕ!

"внесени от Министерски съвет в парламента. Текстът на промените вече е качен на сайта на парламента." Официална информация, обявена от държавна институция. Оди после пак гласувай за мутрата-дебил, дето ни води към" светли"бъднини, постлани с надупчен некачествен асфалт.

Започваме организирането на масови протести срещу новите цени на данъци и всичко,тези от ГЕРБ ще падат с гръм и трясък!!!!

Тия не се наядоха. Пак гласувайте за тях. Трябва да ги изметеме по-скоро, ако искаме да ни остават някакви пари и за нас.

Само не разбрах как са "формирали" коефициента за нова и стара кола, явно е заложен Марксиско-Ленински подход.

Време беше!!!

ДА ама в народното събрание, който гласува за промените - забравя за печелене на избори след това ! Няма ГРОБ, БСП, ДПС ... просто пристъпват към края на политическата си кариера. "Спасителя" както винаги ще се намеси в опит да повдигне смаляващия се рейтинг.

от пасоля не ви ли дават достатъчно?Май и на вас ще ви спре кранчето като на ,атака"

Това ли е ГЕРБ дето мисли за народа си и това ли са патриотите,които провеждат геноцид срещу народа си?1?!?!? ОСТАВКА!!!!! махайте се крадливи гадове от парламента,затова ли ви избра народа да ни дерете и измилсяте нови данъци и какво ли не?!?!!? Вие наистина не сте ГЕРБ,вие сте ГРОБ,вие закопахте хората,направо ни е....

Държава , която разчита само на данъци и такси , а на никакво производство , няма как да просъществува

Те ще паднат, данъците и цените-не.

Излизай народе,да изринем крадците и престъпниците от парламента!!!!

незнам дали ще съм в държавата докато дойде време за новите данъци... хахахаха, тая държава е пълен кенеф.... писна ми да трая с цялата бездушна рая... махам се... тоя данък предполагам е щото ако някой ме отнесе на пешеходна пътека после получава 3 години условна....

С цената на имотите ще вдигат БВП! И ва слепите е ясно това! Но има едно НО, доходите ... да не стане така че да пише че имаме по 20.000 евро на калпак а, да не можем да си купим хляб ...

Колкото повече , толкова повече , нищо че пенсиите са и под 200 лева , например все още има пенсии и по 136 лева !? Тия управИЛИ ни управници , не знаят ли че има таван на ТЪРПИМОСТ ? Не може разходите ти да надхвърлят приходите в едно семейство !

и не живея в жилището то парите отиват в кметството!Ся...може кмета да не ми харесва и политиката му в селото,но това е моят дан за селото !А пък кмета добър или лош ще го съдят хората или съдиите като му дойде времето. А иначе алтернативата на ГЕРБ в лицето на Нинова и сие е ужасяваща.Ще зароби Народа със заеми и ще ни докара нова катстрофа!

и радев е за изхвърляне

автомобили над 20 години коефициентът е 1.1, а до 5 години - 2.3

А от 74 до 110, защо няма нищо?

Хак да ви е, като избирате мутри да ви управляват. Те нямат милост и морал, ще ви дерат и стрижат докато мърдате.

Прост народ но пък Търпелив...

Нали вдигнаха заплати и пенсии ? Даже една пенсионерка е подарила на своя зет , 6 апартамента .Пенсионерите били бдни , АЙДЕ НИЦ ?

Аз от тези друго освен вдигане на данъци и такси, и заеми не видях. Вече ми стига!

наемателя ще си хвърля боклука

Вдигайте още , народа продължава да спи .

можеееее! И ако стане - компютъра на НАП-а ще ти прати писъмце. Да обясниш колко вадиш от кофите за боклук, та да го обложи и него!

и сега ако няма протести Адио Булгария..... всички са забогатели достатъчно че да си плащат...

Нали ни управляваха и други , 20 години , каква е файдата ? ---СЪЩАТА !

Гербавите мутри налагат най високите данъци, по високи от турците и комунистите взети заедно. Народа е робски и вместо да ги изхвърли от властта бяга в чужбина.

Никоя Нинова не може да стигне Боко в това отношение.

И на кой ли му пука ?

После с тия пари направете няколко калпави ремонта за стотина милиона приберете таксата и всичко ще ви е ок.