Пентагонът потвърди, че възлага мегадоговор на Майкрософт

Договорът е с продължителност 10 години и цели да модернизира и трансформира цялата информационна система на американските въоръжени сили в една система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И там има олигарси и поръчките са повлияни, но все пак има някои разлики с нас.

Тръмп фаворизира Майкрософт, не защото мрази Джеф Безос. Задкулисните сили си мерят силите. Има два сериозни факта. Майкрософт прави контакт с българските власти преди промените. България е силициевата долина на соцлагера и краде DOS. Тогава Майкрософт си търси правата. Постига се договорка и Майкрософт почва да получава българско знание срещу защита на комунистическата клика. Факт е че Живков беше най-дълго оцелелият диктатор след промените. От друга страна през 1995 Амазон прави първата си продажба като фирма в Бълкария. Заплащането идва като дискета с натъпкани долари в прозорчето на дискетата. Не е ясно калво е имало на дискета, но Амазон от електронна книжарница става глобалния Амазон. Явно лобито на комунистическите другари и Майкрософт е по-яко, всъщност то е свързано и с Русия.,.

а ъпдейтите и сутрин и вечер - ще има яко трафик 5-6Г....

А кога шъ почнат да преселват граждани във вечния облак че много паплач се развъди?

Skynet всъщност се казвала Microsoft

Ще има яко затваряне на изскачащи прозорци с реклами за възрастни...

Щом Безос твърди, че неговата оферта е по-ниска, а са приели офертата на Майкрософт, значи искуствения интелест на Майкрософт е по-искуствен.

Някой трябва да поддържа чиповете.

Я веднага Румен Радев и отровното трио да тръгват за щатие и да започват протести!!!

Що да протестират ??? Тук става дума за искуствен интелект, а не за интелекта на БМБ.

Джефчето като започне да си плаща Амазон-ските данъци, тогава да надига гласче. Отделно пък, че дедо ви Гейтс е пускал по пързалката най-големите ит компании, така че за него това е рутина.

Е на това му се казва грандиозно източване на пари и кражба.

Напоня ми за оня виц за вътрешният глас,който казал 'Ей ся ти се е.%а майката' та така и с американските овенни. Но да не плачем на чужд гроб.

Остават 10 години до Апокалипсиса.

Може и по малко..

И защо ли бъдещият софтуерен продукт се казва "СКАЙНЕТ" !?

Когато отсъства естествения интелект много се разчита на изкуствен

За да направиш изкуствен значи имаш естествен...

1. Това съвсем не е задължително. АІ се самоусъвършенства. 2. В случая не става въпрос само за интелект. По-скоро става въпрос за морал, етика и други подобни неща. Повечето от серийните убийци, пълните социопати и вършешщите престъпления срещу човечеството са с доста високо IQ. Можеш да го наречеш извратен интелект.

MS не предлага нищо военно. Тов че военните купили камион картофи за аскера, не значи че ще мятат картофи по противника, а че ще ги ядат. Та и тук иде реч за мрежи, киберсигурност, бази данни, съхранение и т.н., все неща които и военните правят като всички останали организации. --- MS няма да слага ИИ на дронове, това е гарантирано!---

ти сурьозно ли си го мислиш това - че Пентагонът ще даде 10 милиарда за да може да управлява купуването на картофите? Те досега в американската армия не са яли картофи...

Бая неграмотен народ се изказва тук.

Айде акциите на Безос потънаха

Скай нет ли ще правят тия?

Ами да, изкствен, бъгав и зависващ интелект от Майкрософт е по-добре, при липса на човешки такъв в пентагона

Ко речи?

Ами на Майкрософт ще я възложи, няма да я възложи на американския Еконт експрес Или може би на Сирма :)

Изкуствения интелект когато започне да управлява, всичко ще се оправи и живота ще стане рай.

Скайнет иде.

Смятам че е добра новина. Информационната система на Пентагона ще бъде детайлно осрана, с безброй бъгове и дупки. Отделно ще се даде много хляб на индийски под-изпълнители. За капак може и кол-център в Бг, да консултират солджърите...

значи от сега нататък Уиндоуса ще събира данните на всички по света и ше ги праща директно в Пентагона, ама американците и другите промити мозъци ще обвинят хуавей и Китай, че били заплаха за всички, хахах

Кеф ти Чайна кеф ти Раша, ако толкова не моеш без Уйвей. От цивилизованите страни вече им биха шута: САЩ, ЮК, Франция...даже Сингапур!

Да ти ебем и цивилизованите страни. Пълна простотия.

освен САЩ другите изобщо не са им били шута, колкото и да им се иска на педериканците, така че пак пропаганда и фейк нюз

За жалост и доста линукси и андроид го правят... А комерсиалните операционни системи не са твърде много

Изкуствен интелект да се интегрира при военните означава намален състав от реални хора, като начало и възможност по-малко хора да са ангажирани в сложна операция. Например ако дроновете се управляват от AI биха могли да проведат мини война, без участието (от американска страна) на реални хора. По-малко хора, по-малък контрол и по-голяма власт в ръцете на малцинство.

Прочетете колко невинни жертви на тоя АI в полицейските им дронове вече има -случайни невинни граждани....Да не говорим че вече няма да знаеш кой се крие зад този АI и носи отговорност за последиците, пълен произвол на убийствата ще настане

MS не предлага нищо военно. Тов че военните купили камион картофи за аскера, не значи че ще мятат картофи по противника, а че ще ги ядат. Та и тук иде реч за мрежи, киберсигурност, бази данни, съхранение и т.н., все неща които и военните правят като всички останали организации. --- MS няма да слага ИИ на дронове, това е гарантирано!---

Чакай бе, Микрософт не назначиха ли наскоро Арнолд на работа, като главен прототип в отдела за производство на терминатори? :) :) :)

В новината се споменава AI. Няма нужда да е доставен/разработен от MS. Достатъчно е мрежата да е обезпечена за да може да се контролира от нечий (дори разработен от DARPA) AI за да почне "шоуто".

Ей много алчен този Безос, като нашата тиква Бойко Борисов!

на Майкрософт не е Безос, а другия "филантроп" Гейтс

къФ скайнет кВи пет ле'а? Пентагона ще се мести на клауда, че най-вероятно ще име по-евтино отколкото да си поддържат собственото джилезо, а и може и без хора да са останали. Чудили са се AWS или Azure да изберат, и са предпочели Аzure. Не ги съдя. И аз не харесвам AWS :).

Azure превъзхожда AWS почти по всичко, най-вече цените :-)

Без майтап ли ги превъзхождат? Очевидно незнаеш какво пишеш. Все едно магаре да превъзхожда кон в състезание.

Джеф Безос може да е най-големия богаташ, но пред американското правителство е никой. Явно си мечтае да е в някаква страна като България, където богатите казват какво да става, но не е. Пък и това малко звучи все едно нашите да дадат договор на Спийди или Еконт за обновяване на информационната система на военните сили. Смешна работа, естествено, че Майкрософт, като най-мощната софтуерна компания в САЩ ще има предимство, пред някакви спедитори.

Няма беден, няма богат -всичко ще ви чипират

Ти даваш ли си сметка какво е AWS?

Кво е.сбирщина от най голямата куриерска фирма.Въобще им се чудя кво им е It на тия Амазон.Складове и камиони.

Крайно време беше да сменят операционната си система Windows 95

След 10г. USA няма да ги има...

Senator1

USA няма да ги има, ама ще има Демократична Република Свобода Преведи си го сам на американски език. DRL

Брежнев, ти ли си?

Деразйте, ватни мечтатели :) А ако случааааайно не се сбъдне дълбокоумната ти прогноза за след 10 години, къде да те потърсим за коментар?

Чичо Гей (тс) им продава достъп до гъзовете на милиарди, чакащи за ваксина. Пентагона ще решава на кого какъв чай да предложи.

Ще има смърт яко щом военни го налагат в това не се съмнявам

Скай нет. Терминатор :D

И сега кво, Китай да забрани Майксрософт ,подобно на тикток...

Нека го забрани, кво им пречи.

Предполагам, че новата система ще се казва Уиндоус Скайнет.

Цяла Америка пищи от години

"Компанията припомня, че е предложила по-изгодна оферта, в която цената е била с няколко десетки милиона долара по-ниска от всички останали предложения." Когато говорим за договори за десетки милиарди, няколко десетки милиона не са абсолютно никакъв фактор. Американските ВВС например купуват керамични чаши за кафе за по хиляда долара. Стана един скандал ама бързо отшумя. И това е един от хилядите примери . Та, това че Амазон им предлагали същото ама по евтино с няколко десетки милиона ...

Да, стига да не ги даваш ти тия десетки милиони долари... А накрая като теглиш чертата, излиза, че Америка е затънала с още няколко трилиона дълг, защото някакви хора решавали, че много пъти по десетки милиони не са от значение в продължение на десетилетия!

Ползвайте duckduckgo, там не ви следят търсенията и има всякаква информация, забранена от Тея споменатите в статията

Дали. Силно се съмнявам.

Това е най-малкото знак че тая търсачка не ги обслужва иначе като гуугл щеше да изтрие цялата тая информация

Значи микромеките ще съсипят окончателно и тотално и Петоъгълника. Нямат нито едно свястно и читаво решение на бъг-изданията на Уиндоус, само кръпки, лепенки, доизчукване и после - бояджията ще оправи ъглите. Честито!

Не сравнявай Уиндоус използван и потрошен от обикновенния неграмотен юзър с корпоративните версии и услуги

В случая нещата се движат в облак, управлявани от изкуствен интелект, не го ли прочете, това не е е онова, дето е в твойто компютърче, с което разглеждаш порносайтове и пишеш тъпи коментари.

Пламенният критик на Уиндоус сигурно си въобразява, че Пенагонът ще използва същия компютър, какъвто той има в стаята си.

Звучи ми познато!?

Ето така изглежда корупцията в САЩ - всичко е 100% легално :D

Навсякъде е така пич, винаги е било.

Тва е лобиране. Нашето е корупция. Нищо че е едно и също де.

Първо виж кой е министър-председател на БГ и ако не те е срам, кажи пак нещо за САЩ.

Не ми пука... рижия им президент е на един акъл с нашия МП... само дето има повече пари ...