От бизнеса набелязаха мерки за насърчаване на активното стареене

През 2003 г. работниците на 55-65 и повече години са съставлявали 12% от работната сила, докато през 2019 г. вече са над 23%. Българската стопанска камара ще подбужда към по-дълъг трудов живот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те мерките за геноциден вече са зети. от костов насам. „нали требваше сички живели при соцъ да измрът бързо щот са реакционери и паразитирен2 Това и Ран ЪТ го препоръчваха даже. Как така и щи работим? А защо не живи и на круиз,а? Или викаш: сички изчислено. държани бедни и без коричка хлеб, арбайт махт фрай, че и на 3 работи до 100 години? БРАВО,БРАВОБ,РАВО.

Едно време хората работеха да живеят,а сега искат да живеем за да им работим ,но не са познали. Младите не им се хващат за жълтите стотинки заплати,а основната маса се изнесе .Сега бизнесът да разчита на старци с ниски пенсии - да,те ще се хванат на хорото, за да не умрат от глад..тъжна картинка :-(

Ама разбира се бе! Искат да бъхтя, докато склопя очи, и на другия ден да ми сложат капака отгоре! Какво пенсиониране?! Ребрене-докато си жив! Дядо ми се пенсионира на 55, и си беше пенсионер до 86, до края си! Сега-нема бате! Вместо да задържат тук младите хора, и да им създадат трудови навици-те ще ти докарат вода от 100кладенеца да не те пенсионират! И на 70 години-с памперси на работа! Увеличавала се средната възраст! Да, ама на Запад, че нашите младежи им вършат черната работа! Нашата намалява! Ще ми сравняват те живота на разглезената германка, която тича от екскурзия на екскурзия с живота на отрудената женица от Марица-Изток! Излиза като във вица за свинското и зелето! Ама иначе всички яли свинско със зеле! Айде холан! А че работодателите искат да им работим с нашите знания и умения до сто години-нема грижи! Щото виждат какви млади бълва нашето образование-невежи, неможещи и функционално неграмотни! Е, жалим, ама не може да сме вечни! А те...те ще бъдат изместени от хора, които могат! Хора за жалост, които може и да не са българи...

На мени немъ да ми плачиш. Не съм ви избирала ас команиЗката номенклатура да ви клати. Искъте команиЗам, на ви команиЗам, да ви приседне от еврейски команиЗам. Ти си ГОЙ, и евреите не предвиждът за теби раскош и превилегии. Ти си еврейски слуга, какво се правиш, че не знаеш на кого слугуваш. За теби е предвидено глаТ, мор, мизерия и робство. В Еверейския НоВ Световен РеТ, на гоите им се предвижда саму да са робе. задави се от команиЗам, и да не си гъкнъл, команиЗ. Щом гласуваш за команяги, сега да не си се уплакъл. Тъпо , ноо тъпо, команиЗ е най-тъпо. Команяги, това си поискахте. КоманиЗам не ви стигна. ЯШТЕ СИ КОМАНИЗМА, ГЛАДНИ ГОИ ВЪШКИ.

Бг феодалите ще карат хората да им работят до гроб,а те ще си трупат богатствата в банките и ще продължават да говорят,колко е зле и каква криза е... няма толкова алчни хора,като българските феодали,няма!

Не са ''феодали''', а са команягите от партийната номенклатура. Клатът си ви, а вие слаТко спите ....под пропагандата им.

Че те не са ли достатъчно състарени от работа за смешни пари, че още да ги състаряват. Няма ли ги виетнамците или други работяги? Нали щяха да си внасят? Нещо даже и мигрантите заобикалят България.

Държат пенсиите ниски и хората са принудени да работят докато могат! Но 1,7 мил.лв. ще си разделят БСК и КНСБ.

Според здарвното съсъояние на българите, трябва да се пенсионираме на около 57-58 години. Какви 70-75 години сънуват робовладелците в България?

в една друга статия четох, че имало предложеине да заселват изоставени райони в БГ с украинци и молдованци .

Не е необходимо да има специално подпомагане да стареем по-активно и по-бързо. Бизнесът и държавата го правят и досега много успешно. А когато остареем - ни убиват с ниските пенсии. Другото са само приказки безсмислени.

понякога имам чуството , че някои статии ги слагат само за да видят колко псувни ще съберат

Нема кой вече да ви робува, а "бизнесмиени"? А какво ви чака тепърва....

Под "активно стареене" да се разбира "изцеждане до смърт"

Четох наскоро някъде в мрежата и ми хареса: "Специалисти доказаха, че човек може да работи без проблем до 98 години. Поръчител и спонсор на изследването-НОИ "