Орбан: Унгария налага извънредни данъци на банки и много компании

Така те ще допринесат за укрепването на армията и за компенсациите, които домакинствата ще получат за високите си битови сметки, обяви премиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Перон Аржентина Като слон в капиталистически магазин.

Имат огромни печалби, а даже на служителите си плщатмижави заплати. Кръвопийци с огромни такси.

Няма ли един Орбан и за България- а боже.

как не се появи един такъв и у нас !

А гледай и минуси ти блъснали"демократите".

Държавата справедливо ще пиреразпределя парите. Илитерати.

Орбан е президент не е кукла

Клати ни като за последно,ни стон ни вопъл народен! Явно на оскотелия,мазохистичен народец му харесва!

Ще видим дали случайно няма да му спретнат една цветна революция

Така де. Започяа се с едни хубави обещания и накрая укрепваме армията от несъществуващия враг. Унгария се крепи на кинтите на Зашада и без тях не е нищо повече от социалистическа дупка. Ако тези кинти се изтеглят някога, Орбанското общество ще се окаже кухо и безпомощно.

В БълХария банките удвоиха печалбите като влошиха предлаганите услуги, а енергийните дружества утроиха печалбите за същото количество произведена енергия като миналата година. Смятайте каква кочина сме!

и тя е на изток от България! А ти, Серьожа, си стой там!

Евогейци. Москва и военна твърда сила е истината не добър живот. Ваното е да има водка и да е топло и да имаш калашник и да си имаш една дуся да я помпаш. Кебапчетата забравих

Орбан е политик който мисли за народа си и държавата си и не е Еврогейска подлога. Респект!

Унгария е държава,България не.

Продай панелката на сьседа на който прилисат децата ти и ходиш пеш с пасата в Унгарич Не е далечп

България е губерния. Българите са лизачи на руски гъзове.

НЮЛАНД: "МАЙНАТА му на ЕС!", т.е. на България.

Дали в Унгария руснаците смеят да не плащат данъци като тук лукоил?

Забележете ще отделят от печалбите на - банки , застрахователни , телекумикационни компании , големи търговски вериги , енергийни компании. Това са най големите крадци по целият свят. Не само в Унгария , Бг или САЩ. Те трябва да плащат повече защото крадат от хората наистина неимоверно много . Киро тебе ри е ясно това ама си се продал предварително и теглиш заеми (НАЯСНО сте от къде ) за да потъне народа още повече за в бъдеще . Браво на Орбан .

И затова налага това извънредно положение...

НЮЛАНД-ския поздрав! Не политкоректния превед "МАЙНАТА му на ЕС!".

Тръмп, Путин, Орбан, Вучич, Костадинов,Ердоган, Ким Чен Ун.Това са хората.

Бил си жена на всичките по ред , харесал си ги ?

Разбрахте ли сега, защо ОРБАН Е ИЗБИРАН 5(ПЕТ) ПЪТИ ЗА ПРЕМИЕР на Унгария? (1998 г., 2010 г., 2014 г., 2018 г. и 2022 г.) Разбирате ли, защо ще бъде избран и следващия път? Разбирате ли, защо Унгария Е С 3 (ТРИ) ПЪТИ ПО ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТА от България? Защото Орбан е Унгарец с главна буква, мисли за народа, а не е модерно еврогейско мекере!

Европейският съюз и САЩ съзнателно и упорито смазват България и българския народ. Забраниха ни Южният поток да мине през страната ни, забраниха ни и да построим Белене. Съвсем наскоро ни забраниха да плащаме руския газ с рубли, поради което изпаднахме в газова криза, а сега ни забраняват и да внасяме петрол от Русия. Към това трябва да прибавим и факта, че ни изнудват да допуснем Македония в Европейския съюз, което ще причини ужасяващи бъдещи проблеми за България. Никога България не е била така зависима, така поробена!

Никой нищо не ни е забранявал. Наще са продали всичко, ония само са питали "може ли". Аман от фанатизирани конспиратори

Ти наистина ли вярваш, че като отиде нашия във Вашингтон и там го питат "може ли?" Бойко беше същия - и той ходеше на инструктаж редовно, където не го питат нищо, а му казват: "слушкаш, иначе си отиваш".

а тук се при нас се множат от ден на ден, само вижте що минуси цъкът еврогеьовете и гнусните либерали.

А пък в Австрия е пълно с три пъти повече мигранти от Унгария, отколкото българи. Да знаеш те пък как го харесват Орбан, припадат по него. А австрийските фермери от пограничните райони постоянно се оплакват от гастролиращи унгарци, които през нощта минават границата и крадат комбайни, трактори. Като няма граничен контрол, иди ги търси в Унгария. Та така с тази процъфтяваща държава на Орбан.

Путин 2.0

И кво му е лошото???

И кое му е хубавото?

Кога българите ще победят страха и ще избират политици като Орбан- мислещи за. Народа и държавата! Слава на Орбан!

Аз подобно унижение на българите не смятах , че ще доживея да видя. Да лижеш подметките на американците- айде, както и да е, но да лижеш задниците на украинците по американска заповед е супер падение

Комунизъм в действие, а :-) Браво на Орбан!

Оспех господин Орхан. От такива лидери като вас се нуждаят даржавите. Вземе те от чорбджийте и даи те на бедните който, не са имали вазможноста да имат пари. Нека във България почнем с програмистите. Сложе те им 70% данак върхо парите и да ги раздаде те на бедните като сервитьарий, охрана, продавачий и буззряботний.

брей, колко грешки в три, четири изречения О.о

Руски трол нищо повече, използващ транслейт. За копейки създават боклук в нета нищо повече. Няма кой да му се върже...

Този е демагог и популист като Баце, но много по-интелигентен, ловък и рафиниран. Като шопара от Банкя си върти гъза на изток и запад, според интереса, доста по умело и чевръсто от Тиквата. Юрист, а не мутра-пожарникар. Политик от студент, а не натрапен от тъмни, подмолни структури. Стипендиант на Сорос, срещу когото след време се обръща. Знае английски, а не само "конграчулейшънс'. Харесван от простолюдието, без да му твърди, че е прост...Като приключи войната ще си има проблеми със ЕС. Кранчето от Брюксел вече беше завъртяно, но Путин го спаси. Затова гласува против санкциите, впрочем както други велики политици като Корнелия и Копейкин....

Селски тарикат. Щом се правят на хитри, вън от Европа. Унгарците са за християнските цености- те са за педерастите, не за гейвете, те са за военните поради, не за прайдовете. Същите, като руснаците. Най- голямата им християнска ценност е - Убий украинците.

Бате трябва да гстигнем унгарците а не гнилите американци да гоним

Путьопоклонника да върви на Хой !

Кога ще стигнем унгарците... Идвай Коце, Възраждане да помогнат на българите!

Прав си ама коцето е далеч от решението на въпроса, всъщност е за лудница стс строг режим

не си прав. ходи да се отчетеш че центчетата свършват

не става дума само за банки, банани, лихви, евро, а за следното: "Унгария ще задължи банки, телекомуникационни компании, големи търговски вериги, застрахователи, енергийни компании и авиокомпании да предават "голяма част от своите допълнителни печалби" на държавния бюджет на страната..." + намираме това: "Печалбата на Българския енергиен холдинг за миналата 2021 г. е достигнала 1,356 млрд. лева, което е ръст с невижданите 758%." ако "бех" се намираше в Унгария, то щеше да предаде голямата част от спекулативните си печалби на държавния бюджет. примерно казано, но това е принципът.

Просто защото дори не знаеш какво е БЕХ а пишеш глупости. Български енергиен холдинг е държавна компания управлявана от държавата. Държавата решава какво ще прави с печалбите и въобще Как да процедира този енергиен холдинг. Поне като пишете по поръчка гледайте какво пишете.

чете бе мамини, сдухани дебилчета, четете! то четенето окато прави. написал съм, че: " примерно казано, но това е принципът."

ключовите думи бяха "спекулативните си печалби" бе нещастници посрани!

Тъпанара с китарата, БЕХ е 100% държавно дружество. Всичките му приходи отиват в държавата.

ееее, чак пък всичкте

чете бе мамини, сдухани педалчета, четете! то четенето окато прави. написал съм, че: " примерно казано, но това е принципът."

разбира се, че не всички приходи отиват в държавата.

Кога ли и ние ще имаме такъв политик, политик които мисли за народа си а не за евро съюза и Нато защото собствения народ е по вежен всичките народи извън своята територия а ние сме позор.

Тоя се е побъркал.... Как така богати ще дават на бедните.... Това не е съвместимо със съюза и неговите либерално демократични ценности. Веднага санкции на Унгария!!!! Все пак може политик в съюза да работи за народа си макар и да се намира в менгеме.

Ееех, какво балъче си ми и ти, драги ми смехурко...

Класически болшевик от миналия режим и те слагаха лепенки на други мнения и ги правеха американофили. Весе пак имали аргументът?

Идеята на БСПто, да вземем парите на програмистите, защото печелили много и да ги раздадем на бедните. Боже, боже, ела да си прибереш верисиите. Това винаги го казват политици, които притежават частни самолети и яхти за милиони, носят скромен костюм за 3 хиляди евро и часовник за 60 хиляди. Дам, лошите обаче са частиците, които дават заплати на служителите, и плащат данъци на държавата за да дойде умопомрачен диктатор, който цял живот не е работил и не е изграждали бизнес, но с лека ръка разпределя честно спечелените пари и отнема и малкото пари на работещите и прогресивни хора.

споко, не взима от програмистите, а от огромни корпорации. Това не е средната, дори не е и 1%, а по-скоро 0,001%.

Държавник!

Поскоро неадекватно и шизофренията поведение.

Мачкай Орбане комунягите!

БаМките в България започнаха да вдигат лихвите по кредитите. Тези, които са теглили кредити, особено големи за имоти ще трябва да плащат нови много по големи месечни такси за погасяване на заема. С една дума да намажат въжето със сапун и да си го сложат на врата. "B пocлeднaтa ceдмицa в мeдиитe ce пoявиxa инфopмaции и aнaлизи, чe дeпoзититe в бaМките вeчe ca по малко от кредитите(изядeни ca oт кpeдитите) и чe тoвa e eднa oт пpичинитe зa yвeличaвaнe нa лиxвитe пo дeпoзититe."

Ами по моя кредит нито са го вдигнали нито смятат да го вдигат.

А моя го вдигнала сороски трол изсран

Ей това е политик-мечта. Кой, кой, кой в България такъв? Въпрос без отговор.

Ако нещо такова беше станало в България щяхте да ревете в пълен глас че ви нарушават правата:))))

Политик мечта - вземи от кадърните, дай на некадърните! Комунизъм от висша класа!

В ръцете на политик като Орбан, това е мярка за запазване на държава и народ. В ръцете на "Кирето и АОсен", доразсипване на колонията и геноцид. ing5rov/investor/

И как си запазва държавата? Като им взимаш печалбите? Ами тази компания ако не инвестира печалбите си в хората и в развитието на бизнеса, защото си ги взел, съответно ще почне да съкращава хора, спира бизнес проекти с други партньори, което означава и закриване на още работни места, веваемане на тови служители и оттам ще стане лавина от безработица и фалирали предприятия. Тези хора остават на държавата да ги храни, а държавата ги храни от данъците на работещите и на бизнеса. Капиш? Знаеш ли какво е екосистема и как като нарушиш едно компонент в нея, обричаш всичко на провал. Чувал ли си за принципа на Анна Каренина?

Когато съответните компании тръгнат да компенсират тия допълнителни данъци с намаляване на заплати и съкращаване на служители какво ще прави унгарския народ? Наистина ли сте толкова тъпи, да си мислите че съответните компании няма да го компенсират за сметка на служителите?

В малка България банките имат всяка година печалби над 1 милиарда до 1.5 милиарда! Кървави пари изпити с огромни лихви ! Забравяме къде живеем за жалост !

Ако го сравним с печалбите на Лукойл например.

е тва са хуните, евала! Народ с който имаме много общо, но за съжаление тука много мелез много измет гъзомийна

Практиката в демократичния свят е показала, че повече от 8-10 години на власт е противопоказно и води до самозабравяне, изкривяване на съзнанието и деспотизъм.

Павловци, порове и други боклуци, що не си е-ете п@тк@та майна!

Човека мисли за хората . Войната ще приключи , кризите ще отминат , но хората избягат ли не се връщат . У нас всички са много умни , много знаят , катерят върха .... и потъваме бързо .

Ако компаниите ако избягат и фалират? Кой ще остане в дъжавата като няма заплати?

Банки фалират само в България /КТБ/, не ги мисли ще оцелеят кръвопийците

Сигурен ли си, че фалират само в България? А замислям ли се, че като тръгнат да делят парите с държавата, няма да имат пари за инвестиции, наемане на още служители, отпускане на бизнес кредити на ниска лихва? Като държавата те притиска да си даваш печалбата, това води до спиране на бизнес инициативи за разрастване, инвестиции и с тома почваш да си неконкурентноспособен. Това пък води до незадоволителни финансови резултати, отлив на акционери, съкращаване на служители, демокрация на останалите и фалит.

В България който и да дойде все тая. Орбан, Путин, Макрон, Баъдън, ...... файда няма. Българинът е жестоко сбъркана работа.

В момента правят руските вносители на газ и нефт. Нещо не чувам да смята да ги облага с данък .

тукашнияп соц-носталгичен народец ще хареса това! както харесва и това, че това маджарско диктаторче, което хем цица от ес, хем се прави на янош кадър (проверете си го в гугъл) даде подслон на гнусното сърболяшко комуне и яростно антибългарско северно маке-груевски. но ние сме над тия неща, след като блеем възторжено по путин, що да не блеем и по бледото му и уж "европейско" копие-орбан. п.п. питам се, ония достойни и героични унгарци от 1956, бащи и дядовци на днешните орбано-любители, как биха възприели персонаж като орбан...

А ти от позицията на каккъв се изказваш, ве ,помияр? Орбан е пети мандат на власт и унгарците го обичат, защото прави всичко за народа.

Интересно с какъв данък ще обложи руските компании:)))))

Какви руски компании извън Русия?

При нас има цяла тумба политици, които са същите, като Орбан Путкин. Радев- зеленият чорап, Янев - гаубичарят, Нинова- биволицата. Хем искат пари от еврогейовете, хем искат далавера с Путкин.

.. Българският Виктор Орбан!! Корнелия Нинова и Костадинов стават. Ще ги изберем,а ППодлогите на САЩ в канала на историята.

И кои сте тия дето ще "изберете" крушовската бивулица и костя копейкин ? Шепа жалки копейкаджии ? Смешник :)))

това е волен сидеров, бил редактор на демокрация, а после става русофил, орбан също в началото е бил "десен" и съвсем официално е получавал стипендия от сънародника си сорос.

И как по-точно ще се изчисляват кои са тия допълнителни печалби, върху които трябва да се начислява допълнителен данък???? Или според кой колкото е снесъл на вожда? Още отсега мога да ви кажа какви ще са резултатите. Съответните компании веднъж ще компенсират тия данъци с орязване на броя на служителите. И със завеждане на съответните съдебни дела срещу Унгария. Ако мислите че международният съд се интересува от коментари във форумите или от разните му популистки действия сте в голяма грешка. Само ще ви припомня как платихме милиард и кусур на руснаците за едно безполезно оборудване, въпреки че правителство се смени имаше и решение че не трябва да плащаме и така нататък.

Наистина, Европа няма нужда от такива селски тарикати. Хем иска да цоцка от еврогейовете, хем е за християнските ценности, хем е пръв приятел на другия голям християнин- Путкин, който по- християнски избива украинци, хем иска да цоцка газ от Расия.

Разгледах хотели в центъра на Будапеща. Вижте цените и коментирайте. Такива цени няма в България, даже и на село. Явно човека е намерил ваксата и до, като е жив ще управлява там.

Държавата определя и цените в частните хотели?