Новата пенсионна формула ощетява 37% от осигурените

В социалните мрежи вече има оплаквания за драстично намаление в парите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Новата формула за изчисление на пенсията, в която вече влиза само осигурителният доход след 1 януари 2000 г., ощетява 37% от осигурените." А в още по-новата формула ще влизат само осигуровките след 2020 г. Плана е все по-малко хора да достигат до пенсионна възраст, защото няма кой да плаща пенсиите. Да му мислят бъдещите пенсионери. Близо 90% от днешните млади са следващата група с по 300 лв средна пенсия.

От тук нататък пенсии само за държавни чиновници, полицаи и военни!

добре, че живея стратегически. не мислим да взимам геноцидна пенциа, не съм правил деца, семейство и прочее неща, чрез които така наречената държава може да се гаври с мен. а, да и кредити немам...... кукловоди, умрете. ако искаш нещо - просто си го земи. има ак47 зца целта.

Депутатите са крадци и убийци. Водят хибридна война срещу народа си. Т.е. това вече не е техния народ, защото всички са си продали душата на дявола. Защо те не си намалят огромните заплати и привилегии и не внесат икономисаните средства в пенсионния фонд, а правят точно обратното? Това са новите еничари главорези и кръвопийци, унищожители на българската нация, продали душата си за три сребърника.

Колко си прав,такова е усещането с гоноцида към нас

Oщетени са хората с висше образование, които са инвестирали с години в образование и квалификация и при които максималният доход идва към края на кариерата. Един висшист започваше работа на 170 лв. , докато тракторист,кранист, комбайнер, тираджия и др. - от 400 лева. Ощетяването е видимо и това е поредният ход на правителството срещу правата на бъдещите пенсионери.

При досега съществуваща методика личната база за пенсия се определяше от сбора на дохода от три последователни най-добри години от последните 15 г. преди 1997 г. и доходът от 1998 г. до момента на пенсионирането. При новата методика за определяне на личния доход от 2000 г. до момента на пенсиониране , ощетяване би се получило единствено заради въведеният от 2000 г. максимален осигурителен доход. Тогава е възможно да бъдат ощетени лица с високи доходи , които са се осигурявали на пълният размер на получаваните доходи или са декларирали сума за осигуряване в периода 1990 -2000 г. . Такива са преди всичко самоосигуряващите се лица, тъй като лицата по трудови и служебни правоотношения се осигуряват от работодателят . Биха могли да загубят и тези лица, чиито личен коефициент до 1997 г. е по-висок от този който се получава след 1997 г. до момента на пенсионирането. На сайта на НОИ има възмоност за прогнозно изчисляване на пенсията по двата начина и всеки който има ЛИК може да получи представа кой е по-благоприятен за него. Считам обаче, че твърдението за ощетяване на 37 % от пенсионерите не е реалистично .

На сайта на НОИ вече може да се види само новият начин за изчисляване на прогнозна пенсия. Това стана на 15 февруари. База за сравнение няма от тогва.

Та кога бяха парламентарните избори през настоящага година? Ако отново не ходите да гласувате, а се разхождате или "берете гъби", то не се жалете и не оплавайте себе си или своите родители. МИСЛЕТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ по обмислен и осъзнат избор!

Единственият избор на роба е живот или смърт. Дали ще ни сменят надзирателите (по наш избор) е абсолютно все тая. Виж, от едно безмилостно избиване на робовладелците има смисъл...

И какъв е осъзнатия избор, като всички политици са готини преди изборите и като спечелят - забравят какво са обещавали....

Осигурявам се от както работя /вече 21-22 години/. Осигурявам се на това, което получавам реално. Плащам и за т.нар втора пенсия. Когато дойде време да се пенсионирам обаче/след още толкова години/, няма да има значение нито колко осигуровки съм внесъл, нито как ще се изчислява пенсията, просто защото няма да получавам такава - няма да има кой да работи и да внася осигуровки в НОИ, че от техните вноски - аз да получавам пенсия. Това е реалният проблем на НОИ и той ще засегне всички нас, работещите днес.

Имам 42г.стаж.За времето съм получавал добра заплата с пълни осигуровки и получих 270лв.пенсия.Сега ме приравняват с тези които имат 15г стаж и разликата в бъдеще ще е 50лв.Еднакви заслуги ли имаме с почти три пъти повече стаж.КАК СЕ ИЗГАВРИХА С НАС И БСП И ГЕРБ.СЪЖАЛЯВАМ РАБОТЕЩИТЕ ЗАЩОТО ЩЕ БЪДАТ ,,СМАЧКАНИ,,КАТО НАС.ПАРИТЕ ОТ ПРЕВАТИЗАЦИЯТА ОТ 30МИЛИЯРДА,САМО ТРИ ВНЕСЪХА В СРЕБЪРНИЯТ ФОНД..ТА СЕГА МЛАДИТЕ ДА КАЗВАТ ,ЧЕ НИ ПЛАЩАТ ПЕНСИЙТЕ.

Ще има господа и другари дълго да бленувате преизчисляване на пенсиите по актуализиран ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД по вече суспендирания от Симеон Дянков Член 100 от КСО през 2010-та година. На печелившите, честито! Когато започнат по волята на кармата да си изплащат заграбеното, ще има кръв, сълзи и скърцане със зъби. Предизборната кампания за ЕП на 26 май започна. Много внимавайте като се "ПЪРЗАЛЯТЕ" по илюзиите на омайващите Ви слуги на Луцифер, да не попаднете в по-дълбок и по-горещ казан с катран.

А имаме ли нормален избор,та да внимаваме.Циганите ни посочват бъдещето,а и фалшификацийте

Нормалният избор се наименува ОСЪЗНАВАНЕ като БОЖЕСТВЕНО ТВОРЕНИЕ и ЗАЯВЯВАНЕ ДОМИНАЦИЯТА НА СОБСТВЕНИТЕ ДУХОВНИ СТРЕМЕЖИ. Останалото е грижа ... на Господ българина, гарантирано от ВСЕОБЩИЯ НИ БАЩА-ГОСПОД БОГ-БИОЛОГИЧЕН ОБЩ КОД.

по Новата система е трябвало да се преизчислят всички пенсии и да се даде най-голямата.Ама Калфин ни приметна.

През посочения период, аз получих чрез "преизчисление" НУЛА ПРОЦЕНТА индексация, от 2,6% за не "преизчислените" пенсии. Моля, не вярвайте на казаното и написаното ... и гласувайте само чрез интересите на ПРАЗНИЯ СИ ДЖОБ и СТОМАХ.

Обобщено, ощетени са всички осигурявали се на по високи доходи преди 2000г. защото от 2019г. не се взима предвид дохода преди тази дата!

ЗАКОНА е над всичко и всички. Никакви права не се отнемат. Закона е такъв и важи за всичките 100% нови пенсионери. Винаги при промяна има такива хора, които губят и такива, които печелят. След като има "37%", които са загубили вероятно има и "37%", които са спечелили. Защо в статията не пише нищо за тези хора и как те оценяват новите "правила". Законите не се правят за да са доволни 37% от българите, а се правят за 100% от българите. Всеки закон по някакъв начин ощетява накакъв процент хора. Това означава ли че трябва да нямаме никакви закони или пък да не ги променяме в крак с времето. За да бъдат доволни всички. Крадецът е недоволен от закона, който го осъжада, но окраденият е доволен, че окралият е осъден.

А дали допускаш наличието на възможност - "няма ощетени граждани/данъкоплатци"?!? За какви "крадци" и "окрадени" говориш недоумни човече? Става въпрос за човешки съдби и достоен живот на работили ЧЕТИРИДЕСЕТ години български граждани. Ако не си в състояние да го разбереш/осъзнаеш - не се излагай, не пиши малоумни коментари.

Затова всички навън и да се пенсионират там! Тогава пенсиите се увеличават с пъти защото всяка друга държава от ЕС има с път по-висок социален, т.е. пенсионен стандарт!

Деветдесетте години бяха "борчески", а борчета осигуровки не плащат ... Та затова ще се гледа осигурителният стаж след 2000 година. Отделно, повечето сегашни депутати преди 2000 г. са били ниско заплатени служители и затова елиминираха ефекта от този период върху бъдещите им пенсии. Да не сте дремали, когато се появиха съобщенията за готвените промени. Видяхте как полицаите не позволиха да им се намалят привилегиите.

Напротив, "Видяхме как полицаите не позволиха да им се намалят привилегиите" защото иначе "Моята полюция НЯМА ДА ме пази!". Ние обаче дето сме "ЛОШ МАТ'РИЯЛ", отиваме при Свети Петър да се оплачем от "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година. Какво ще стане след канските вопли на "дебилите", предстои да се види от "демократичната" и "привилегированата" българска младеж. ЖОКЕР: "Те милите, в най-благоприятното стечение на пенсионните обстоятелства ще се радват на "ЦОЦИАЛНА ПЕНСИЯ", ако все още има балами да се осигуряват пенсионно.

Да вярваме на ГЕРБ, Горанов и всички спецове за новата формула. Когато получавахме пари в плик като заплати и не плащахме осигуровки беше добре, а сега някой ни е крив. Кога ще задължат работодателите да осигуряват на пълен размер заплата и кога ще въведат заплащане на час? Колко работодатели има вкарани в затвора за неплатени заплати и осигуровки? Поне един има ли?

Че правилата важат само за ,,наемните работници,,а що се отнася до робовладелците и герб и бсп и дъпъсъ упорито ги пазят,,да не си намалят печалните,,И ге.п доказаха в годините освен да ,,пият народната кръв,,чрез увеличаване на всичко,друго не умеят.И при бсп пенсионерите бяха ощетени и сега е същото.Само се карат ,,кой,,да е на власт за да крадът повече,а хората кучета ги ялив всякъкъв смисъл.Всички боклуци

От нои не че не могат, по принцип не искат, а и са некадърни. А и само глупак може да повярва ,че системата ще даде справедливо повече на някого по новата методика. Справедливостта е субективно понятие.

Нинова ще индексира пенциите като я избереме.

Значи новата формула ощетява 37%, а не ощетява т.е. дава същото или повече на 63%! Ама това става ясно чак към края на статията, ама кой да ти чете нещо повече от заглавието :))) Както обикновено - перфектна журналистическа работа! ;)

Перфектна социалистическа фалшива новина. като вица от едно време: Състезавали се на 100 метра Хрушчов, Кенеди и обикновен спортист. На финала първи пристигнал спортиста, после Кенеди и след него Хрушчов. Западната преса пише: На състезанието 100 метра гладко бягане първи завърши еди кой си спортист, втори е Кенеди, трети - Хрушчов. В социалистическата преса заглавието е такова: На състезанието на 100 метра гладко бягане първо място зае еди кой си спортист, президента Кенеди се класира предпоследен, а другаря Хрушчов зае почетното трето място. Ей това представляват социалистите, майстори на фалшивите новини и демагогията

Имам само 1-ва и 2-ра категория и Италия от тази година премахна годините и остави само точките 100 -направиш ли ги се пенсионираш . Като работиш само в тежка и вредна среда а именно 1 и 2-ра категория ,ще се пенсионираш рано . Това е справедливо.

Забравих да ви кажа ,че по нашия закон ,ще се пенсионирам на 60 с 116 точки а по Италиянските на 53.

От тук нататък пенсия само на тоз, който е работил за шайката Боко-Цеко и ко.

81000 пенсионери, 40000 деца, по-малко от половината български! Като се узучат поповината ще избягат навън. Как очаквате да функционира тая пенсионна система?

Естествено че, като се увеличава възрастта, за да може да има поне 2-3 работещи за 1 пенсионер. Жалкото е че работещите може и да не се пенсионират никога.

За шест години вижте как се обезцени пенсията ми....В края на 2012г се пенсионирах и пенсията ми бешеедна минимална заплата и половина...сега пенсията ми е равна на една минимална заплата... Цените растат...пенсиите си стоят... Това е политика....каквото са съдрали от гърба на човека до пенсионирането му това е...после им става ненужен....защо да правят на пенсионера мили очи...чаршаха и да заминава....

Винаги може да е по-зле. За вас поне има пенсии. За родените след 73-та няма да има, независимо, че внасят пари. Аз лично внасям поне родителите ми да имат. Обективно погледнато, предвид тенденциите, а и откакто свят светува нещата никога не са вървели по мед и масло за повечето хора. В днешно време се менят строеве, правят се реформи, валута девалвират. Да трупаш бели пари за черни дни не е сигурно. Държавата е банкрутирала, да се надяваш тя да ти осигури старините е наивно. Най-добрата инвестиция си остава доброто възпитание на децата, но пак няма гаранция, защото държавната политика в това отношение има, въпреки че държава няма. И политиката е към възпрепятствие на раждаемостта и саботиране на доброто възпитание и образование на подрастващите.

Коментара ти е на място .....аз затова емигрирах и ще се пенсионирам в Великобритания. Тук дори и да внясям минималната вноска която е 120 паунда на година... мнималата пенсия за тези пари, които трябва да си внасял 30г. е 164 паунда на седмица....това е държавната пенсия...а ако си внясял и в друг пенсионен фонд, който можеш да си проверяваш онлайн, при пенсионираме ще получиш и сумата която се е натрупала там...може да са 20, 30 или 100 000 паунда зависи колко си внасял и зависи как са инвестирани тези пари тъй като получаваш лихви за тях ако пенсиония фонд ги е давал на заем.

нали знаеш, че на Зспад експетиментират с базов социален доход. Нвма да има нужда от пенсия по старост, защото от 18 г. възраст ще си я получавсте ...хаха

70-ти набор съм, нашето поколение (набори от 65-ти докъм 80-ти) е тотално прецакано във свсяко отношение - изнесе всичките дивотии на т.нар "преход" на гърба си, и хората масово не получиха никъде реализация, свястна работа или социална защита. И възможности за работа легално в чужбина нямаше:(:( Само единици с връзки и скътани парици от преди 89-та г. се оправиха и са добре. По-малдите и децата ни, ако не друго, имат възможност да се изнасят. Така че има по-малко и повече прецакани, все пак! И единици печеливши от цялата ситуация, на гърба на милионите прецакани!

Какво от това ? Важното е,че Бойко помири Египет и Турция !

БЪЛГАРИТЕ И ЦИГАНИТЕ !!!! ПРОСТО ЗАЩОТО ЗАТРИВА БЪЛГАРИТЕ !!!!

е лъжа.

БАЩИЦАТА ЩЕ ОПРАВИ НЕЩАТА . ОСВЕН АКО НЕ Е РЕШИЛ ДА ЗАТРИЕ ОКОНЧАТЕЛНО И ПЕНСИОНЕРИТЕ, ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ЛЮБИМИТЕ МУ ДЖЕНДЪРИ ! ДЕЧИЦАТА ВЕЧЕ ГИ ЗАТРИВА !!!!

В чужбина съм. Като/ако/ се върна ще оправя пенсионерите.

Жалко, тъкмо бях намислил да се пенсионирам и да стана главен редактор на вестник "Сега" - и изненада! А защо не питам останалите 67%, на които положението може да се подобри значително, отделно че и малко хора могат да излъжат системата, че са се осигурявали за пенсия от над 30 бона преди 2000-та година.

Абсолютно справедливо. Колко си работил и на колко си се осигурявал, това ще ти формира пенсията. Масово хората не се осигуряваха на пълните си доходи, особено тези в частния сектор, защото искаха парички на ръка и сега ще трябва да си плащат за тарикатлъка.

Аз не зная военен или полицай да е получавал удръжки за социални. Или не съм съвсем наясно. И въпреки това, пенасиите, освен ранни, са и таванни. Пък нито усещам да работят нещо в моя полза, нито пък се спукват от работа, за да заслужават това. Но е нормално -те не работят в частни интереси (освен личните), а за държавни. Затова държавата скубе от теб и дава на тях. Точно за да работят срещу теб.

Докато българите не се осъзнаят и не хванат сопите ще са вечно ощетени.

Капитализмът се стреми да стигнат 100 %. И това ще стане. Като измрат настоящите и ново достигналите се ориентират към стогодишна стартова възраст. Ама какво ви занимавам с комунистически глупости...

хаоса в територията, наречена РБ е тотален....

81000 пенсионери, 40000 деца, по-малко от половината български! Като се узучат поповината ще избягат навън. Как очаквате да функционира тая пенсионна система?

Е вие как искате? Затова има нова формула. Иначе щеше да си остане старата.

С други думи - мноого хора. Това е неморално, предателство е. Срамно е - спрате се. Спрете да грабите и да налагате несправедливост към хората, коит оизнесоха на гърба си поредната смяна на системата.. Възмутително е - нямате ли капка разум, с какво ще живеят тези хора или трябва да измрат.

Или ...

С гаранция от ГРОБ и Тиквойний! Каквото си избирате, това и получавате!

Предлагам на всички пенсионери на който децата са в чужбина да им се спрат пенсийте. Така всичко ще си фойде по местата.

И на тия без деца -също. Да са правили, къде са блеяли?

както и на тези, на които децата заработват като тролове и хейтъри...

Моля да ми разясните морала на всички военни пенсионери, които получават максимума на пенсиите си и са на редовна военна служба, по-голямата част от тях на високи постове и звания и отново осигурени от държавата. Ще се направили нещо по този въпрос?

И тя им се отплаща, за да я вардят и другите, дето ще стават в бъдеще пенсионери. А ти какво вардиш (освен дирника си)?

Щом в разходите и цените сме европеци,трябват и такива доходи. Това е въпрос на справедливост. Когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Не дали а кога. Бой се от търпеливите. Няма сигурност за дворците там където колибите са нещастни.п Дайте на бедните навреме защото ще дойдат и ще си вземат само,но богатите ще плачат. Система която не дава шанс и надежда на губещите е обречена.

Прав си! Трябва да започнем първо от червените милионери и от тези социалисти, на които децата се опиват от миризмата на загниващия капитализъм!