КЗК започва секторен анализ на пазара на бензин и дизел

Комисията призовава обществеността за активно съдействие във връзка със състоянието на конкурентната среда в сектора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧУВАЙ ХУЙО СЕ НАРИЧА ТОВА...

Урааааааа.едни хора ще правят нещо

Като прочета нещо "СЕКТОРНО" и се хващам веднага за кобура! Едно време 4 години цвинокио от село Шума, завършил спортната академия с дипломна работа "кълбо напред - техники на изпълнение", все това повтаряше - секторните политики... Абе да не би звинокио да е писал тази статУя? :))))) Сектора е един - Търговия с петролни продукти. Напишете, че се прави анализ и проверка на целия сектор, ако НАИСТА ПРАВЯТ такава. Защото е ясно, че за анализ капацитет нямат! За разведряване на пазара са нужни. 1. Законови промени ограничаващи монопола в акцизните складове. 2. ВДИГАНЕ акциза на горивата така, че тези пари да влизат в бюджета, а не цените да са високи заради уж високи производствени цени и тези пари да отиват в лукойл! Така и така ги плащаме! Дали 2,45 дали 2,55 няма никаква разлика! боко, мръсник долен, престани да пазиш пазара на горива само за валю златев и лукойл!

Ако някой очаква ТОЧНО ТЕЗИ да постигнат някакъв резултат, значи е голям оптимост!

С ПРОВЕРКИТЕ - "МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ" НЯМА ДА СПРАТ ПРОТЕСТИТЕ И ОСТАВКАТА! ВЪЪЪЪН! ЗНАЕМ ОТСЕГА РЕЗУЛТАТА : "КЗК УСТАНОВИ, ЧЕ НЯМА КАРТЕЛ"...

прилича на приказката за онзи майстор на покриви, дето все оставял една счупена керемида,за да има от какво да се прехранва занапред.

КЗК започва да имитира дейност!

Какво има да анализарате? Вдигнете акциза и освободете вноса от монопола на Лукоил. Акциза в Гермаиния е със 60 стотино по-висок а цените на дизела са същите като в България. Немците винетни такси и толл такси не плащат. Данъка на автомобилите е като в България. Пътищата им са отлични.

Да спрат да заблуждават народа

Това е абсолютно фалшиво и заблуждаващо действие на управляващите за да потушат недоволството.Резултатът ще бъде "няма картел" макар че всички са наясно че има направо заговори, картел е мека дума.Търговците в България просто не мога да си представят че могат да нарушат баснословната си норма на печалба. ПАЗАРЪТ РЕГУЛИРА ЦЕНИТЕ - глупости,глупости!!!

Поредната партенка за замазване очите на простолюдието

на дейност е с цел да се губи време и докато умните се наумуват,лудите ще се налудуват! Правителството има интерес от високите цени,защото така или иначе производителят внася по-висок корпоративен данък и това се явява един косвен данък за населението, който пълни бюджета! Години наред на световните пазари,горивата паднаха,само у нас са високи,а в същият момент тази КЗК "откри",че няма картел в страната ни.Колко са прозорливи,каква полезна дейност на тази Комисия! Както комисията за финансов надзор,така и тази са едни празни структури,полезни единствено за управляващите,консумиращи високи заплати и работещи срещу интересите на народа,който ги издържа,парадокси в България,колкото искаш,само истински промени не се извършват,времето минава и кервана си върви,нека кучетата да си лаят!Жална България!

У вашето село хората щяха да те наричат"СЕРСЕМИН" но ти си избягал от там и все на граждане се правиш та като мразиш толкова много ББ и герб що не кажеш КОЙ подари нефтохима на лук оил?КОЙ му даде и складовете без пари и те чрез тях диктуват ценовата политика и все са на загуба и данъци не плащат но все ББ ти е в устата,с него лягаш и с него ставаш и селското ти мозъче не вижда по-далеч от носът ти та храчи си тук всеки ден "белким" заработиш по някоя копейка да има за кофичка кисело мляко

Това за кой път се случва последните години? Кой ли не ги разследва, КЗК, КЗП, КЗ-"нещо си" ! Никой нищо не постигна, понеже всички са сложени там да си мълчат. То и да намерят нещо, кой ли пък ще вземе мерки .. ?!

Смешници....

най-"веселата" част, която според мен е абсолютното безумие е че цената се формира от + производствена цена + разходи + акциз - И ВЪРХУ ТАЗИ СУМА СЕ НАЧИСЛЯВА И ДДС - т.е ние плащаме данък върху акциза - което на мен ми изглежда като плащане на данъв върху данъка ...найс а ? и ако акциза е лев ..ето ти 0.2лв горница само от това че плащаме ДДС върхъ акциза, който също се прибира от тая убава държава чалгария!

При определяне цената на горивата влиза и рушвета който получава тази измислена комисия-затова няма картел на горивата и всичко е ОК. в катуна на БАЙ ХОЙ и цървула ЦВ.ЦВ.

Регулира ги ако няма монопол.

Подобни статии само дразнят населението. Без засиленото в последно време недоволство, хайде се сетете кога щяха господата да се сетят да защитават потребителит!?!?

Ихааа, каква поръчкова новинка. Та от години ни прави впечатление, че едни и същи компании предлагат едно и също гориво с различни цени, дори и само в София, а да не говорим в различните градове. Ама на тях сега им направило впечатление, видиш ли! Еееех....

Производителя (лукойл) не внася нищо, все се докарват на почти нула. Печалбата се "изнася" за компанията майка, но държавата печели от ДДС и акциза, така че колкото са по високи цените толкова повече данъци.

Ще ги пусне някой в Росенец ама друг път.

Тая безмислена агенция няма ли да я закрият?! НИЩО не е направила досега, сигурно откакто съществува.

Страхливците от КЗК никаква работа няма да свършат! Това се казва: замазване на очите, че нещо се върши.

Как само звучи " координирано ценово поведение " - това си е КАРТЕЛ господа !

Ала бала

ммм....ъъъ... как да се изразя по-точно, мисля че така е най-правилно: " БЛА БЛА БЛА БЛА БЛА БЛА"

Когато администрацията в държавата започне да се движи с градски транспорт, сама да зарежда Личните си автомобили на бензиностаннциите и чака по няколко часа за преглед при лекар, тогава нещата ще започнат да се оправят. В момента на всеки не му е в правомощията да направи нещо (уж, видиш ли). А да пратите сигнал до тези на които им е в правомощията, калъфи сплескани не можете ли ?

Защо недоволствате че цените на горивата в големите вериги са различни и високи??? Нали искахме демокрация и либерални пазари - ами получихме ги. Сега не ни отърва и държавата трябва да регулира пазара?!?! Ами няма да стане. Аз като потребител ви казвам как си решавам проблема - търся си най-ниската цена в града и си преценям риска за качеството на горивото. Колата ми е относително нова, заплатата ми смятам че е към средната за страната, но въпреки това отивам и търся най-евтиното. Защо недоволстват хора от градове, където броят бензиностанции продаващи евтини горива и значителен??? Май ми намирисва на сценарий. Защо не излезнахте да протестирате срещу високата винетка, защо сега не излезнета срещу скъпата гражданска, защото не подкрепяте майките на деца с увреждания????

Само ни баламосва тази комисия. Глоби Марешки за ниски цени, а другите се оказа че не се уговарят ... :).

Какво има да анализарате? Вдигнете акциза и освободете вноса от монопола на Лукоил. Акциза в Гермаиния е със 60 стотинки по-висок а цените на дизела са същите като в България. Немците винетни такси и толл такси не плащат. Данъка на автомобилите е като в България. Пътищата им са отлични.

Според предоставената статистика "Лукойл Нефтохим" и "Лукойл България" държат 82 процента от капацитета дизелово гориво в данъчните складове и 92 на сто от бензина. Останалите минимални количества са на други 35 фирми. За сравнение през 2011 г. две са били фирмите, които държат 83 процента от данъчните складове. Вече лицензът на "Нафтекс" е отнет и дружествата на "Лукойл" са увеличили контрола си върху акцизните складове. От общо 881 878 959 литра дизел в складовете 719 400 000 литра са били на "Лукойл". При бензина 366 млн. литра от общо малко над 398 млн. литра са на дружествата от групата на руската компания, сочат предоставените на "Нова република" данни.

като по пътищата и улиците сами хора в и кола до кола. Нямаш пари, а се возиш. Нямаш пари, а пушиш и пиеш?! Не забравяйте, че хазната се пълни с високи цени /и акцизи/. И БСП да дойде на власт пак ще е "Взел Кольо, дал Кольо", защото така е устроена системата, няма друга.

Като не се свалят правителства, така и ще си бъде, взел Кольо дал Кольо. Нямало кой да се избере, че що се жалвате, гледа се сега, а не как видиш ли някой мисли, че щяло да стане.

Юлия Ненкова и анализ ХА ХА ХА ХА

Че нали когато се опитаха да сложат измерватели на големите петролни бази Златев директно ги заплаши че ще спре горивото на МВР ,болници и други държавни учреждения и те подвига опашка!