КЕВР одобри увеличение на цената на природния газ

Прогнозите показват, че за периода септември-декември очакваните стойности на синьото гориво на европейските пазари ще достигнат 39-40 евро/MWh

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минавам на слънчеви панели. Газаджиите да го духат!

Къде сте бе протестъри? Кефат ли ви новите цени на газ, ток? Нема ли пак да се сере по Орлов мост?

напълно подкрепям, хайде бе малоумници давайте палатки дивани, извадени жълти павета на 100 год.... няма кой да плаща вече и джумбагрето свърши!

Хайде сега новите да махнат шефа на КЕВР! Защо го оставиха този идиот, а направиха смени къде ли не и то повечето ненужни!

Този е човек на Костов и вдига цените на световния пазар.

За сърбите що няма отражение вдигането на цените на световния пазар? Чудя се тези защо вече не са в кауша и не им се разследват доходите- не заплатите, а ДОХОДИТЕ!

от зеления чорап и експерт-спецовете-сноркелисти :))

Разходомера показва м3. Промениха мярката в MWh, но нито една лаборатория не може да направи анализ, какво влиза по тръбата в котела ви! Единствения документ за калоричност и примес на вода е декларацията за съответствие на продавача!!! Защо бензина и дизела не се продават в MWh?

Каква стана тя. Диверсификация, газ от Азърбайджан, от Александруполис, от Катар и от къде ли още не. В резултат - 15% нагоре, предполагам като начало(да свикваме). ДВЕПМ.

Всички в КЕВР са хора на Иван Костов, а той мрази българите! Не го забравяйте!

диктува цените на международниите борси, малоумен трол

коств е семе на алжирски бежанец, т. е. жив мангал, чакайте още хубави, "новни" от него

Честито.

Толупа ви го вкара с 200 с тоя заробващ паток.

Плащайте сега Патока на Талупа.

Като не разбираш, защо се обаждаш.

Тази структура е излишна. Тя с нищо не помага, просто констатира. Махайте ги.

Gugnelid

Структурата не е излишна, но в момента не върши работата, за която е сформирана. Ама то кое ли работи нормално в нашата държавица, доминирана от герберасти и герберастоподобни австралопитеци?

Никога не са защитили обруленият народ,кръвопйци.

мунч0, слави, мая, дб, бсп, дпс оле, оле, оле. Каза ли ви "еднокнижника", че ще си счупите държавата бе. Апропо имам познат алжирец който говори свободно 5 езика. Единият от който някой от скандинавските, няма образование, не е учил но пък има желание да ни стане министър председател.

България купува основно газ от Газпром, където цените са с дългосрочни договори за цени, а не от Еврпа и света, както е написано в обяснението на КЕВР. На всеки 6 месеца в България се повишават цените на ток, парно и вода. Целта е масово поскъпване на всичко в държавата, защото това са основни и определящи цените на всички стоки и услуги. Защо се цели масово поскъпване на всичко ли ? Защото така "държавата"формира по-големи приходи в бюджета от ДДС. КЕВР са само изпълнители. Ние нищо не произвеждаме. Няма приходи от нищо друго, освен от данъци, акцизи и ДДС. Кредитната задлъжнялост на страната расте с милиарди на година ... Ще става все по-зле без значение кой управлява.

Кратък изторически преглед. Преди 60-70 години откриват огромно находище на газ в Грьонинген Нидерландия. Тогава се договарят правила част от които гласят. Този който построи газопровода има право да договори цена и количества за период от време 15 -20 години. Все пак всичко се строи с пари на банките и те желаят огрмните инвестиции да са гарантирани с такива договори. И 60 години това е модела по който работят всички и няма недоволни. Обаче преди десетина години ЕС налага трети енергиен пакет с който се ограничава ползването на дългосрочни договори и цената се определя краткосрочно от цената на петрола и спотовите цени в хранилищата на газ по определена формула. Доставките се договарят на аукциони. Какво става в момента. Газпром доставя колкото е договорено по дългосрочни договори плюс 15 милн куб.м. на ден през Украйна. В Европа хранилищата са поизпразнени и доставяните количества покриват потреблението, и не остава много за допълване на хранилищата. Всички гледат Газпром и казват "Доставете повече". Газпром отговарат "доставяме всичи договорени обеми по договори и аукциони". "Ами тогава договорете още обеми на аукционите". "Не сме длъжни да го правим. Нека и другите доставчици Алжир, Норвегия и Азърбейджан да се уредят с по-големи доставки" . И така всичко си е законно, а цената на газа в хаба е висока. "Ама вие да не се сърдите за нещо?" " Не бе благодарни сме че се поддавате на натиск и искате да спрете СП2" И като резултат като се ритат атовете страдат магаретата.

А какво стана с газовия хъб бе? Я Боко да излезе да повтори какви ги наговори като кихна 3 милиарда?

а спомняте ли си колко беше бензинът, когато барелът стигна онез 120 доларес? някой, който играе на борсите може ли да ни осведоми колко е днес суровият петрол. за цените по бензиностанциите ще се осведомя сам. инак това било комисия за Регулация на "свободния пазар". - Богът и светая светих на "пазарната икономика" на "толерантните". майко Божия и вси иван костовци... . благодаря за вниманието. а да! и да не забравя! имунизираните не ги лови поскъпването на газта.. :-)))

А пък искат и ТЕЦ на газ да правят . Тогава токът не ми си мисли каква цена ще има.

Кога ще РАЗСЛЕДВАТ КЕВР???

Ами те искаха, ама герберастите веднага почнаха да плюят.

Първото нещо, с което Мая се захвана след изборипе през април, беше именно газа. Обаче всички пръдльовци я оплюхте... сега всички ще ядем дебелия, защото цените на всички енергоизточници ще скочат яко до края на годината. И то много повече, отколкото ще се вдигнат цените на международните пазари. Просто защото КЕВР е тумор!

tonk11

И как точно се зае бе пръдльо? Почна да копа газ или да го пърди? Какво искаш да стане с цената като ние нямаме газ и я купуваме? След като струва 35-36 € на пазара ти колко очакваш да струва в България? 20 лева? На мая простотиите са само за парлама и за ловене на идиоти като теб. Мислиш ли, че тая коза може да промени цената на световната борса?

Gugnelid

"Пръдльо" ще казваш на баща си, защото пърди спермата, която му наливаш ти в задника. Като имаме дългосрочни договори за цена на газа, защо цената на борсите трябва да влияе и то винаги в една посока? Ти да си видял/чул цената на нещо "регулирано" от КЕВР да пада? Само нагоре и това е. Поинтересувай се как се ценообразува газа и какви надценки на бичат за разходи, включително административни, на монополиста в България. Ако обаче беше акция на Борисов, щеше да му се кланяш и да му лапаш пишока, нали? Да ЕП ти М!

е, да, щото южен поток беше мнооого лош и недемократичен сега ще духаме супата.

Абе, тъпак, какво общо има скапаният южен поток с международните цени на газа?

Ами като си малоумен и да ти обяснявам няма да разбереш.

PEYTSCH

Яжте сиго. Тоест консумирайте си го сами.

Да дойде тиквата да направи още един тръбопровод на Путин!

Гарантирано от хунтата на Радев!

Кв'о ти пука - нали ползваш ,,евтина американска " газ .

Всяко лято увеличават цената на газта, вкл. ток, вода...нищо ново

Пари кат вестници.

Румен Радев пита Путин Румен Радев иска спешен телефонен разговор с Путин. Владимир Владимирович вдига телефона и нашият президент ребром му задава важен въпрос: – Ако Русия обяви България за вражеска държава, ще продължат ли доставките на руски газ за страната ни? – Газоподаването е право пропорционално на гъзоподаването,колега! – отговаря му кратко и ясно руският вожд.

Е къде е тогава американския газ бе бибитко ?

купувам аз евтин газ и го вкарвам в хранилището в Чирен, всички балъци плащат за "услугата". После хоп- газът поскъпва и аз го продвам по новите цени и си правя едни пачки само зашото съм си клатил краката. Егати бизнеса...може ли да стана "Директор движение въздушни маси" на Черни връх? Ще оказвам съдействие на мигриращите въздушни потоци по международните направления, като оказвам ефективен мониторинг и контрол. Естествено като професионалист ще изисквам подобаващо заплащане за работа, резултата от която е доказано въздух под налагяне ( дори атмосферно). Газаови аматьори....

Господине, откривате топлата вода, отдавна трябва да плащате за това, че водата тече, че слънцето грее и че вятърът духа в случай, че имате глупостта да се възползвате от тези природни феномени. Те са източник на енергия и ако добивате енергия от тях то следва да плащате на държавата. А и отделно в случая с водата и ако използвате вода за поливане също. По добре станете директор на природните ресурси и искайте да ви се плаща за движението на въздуха и водата и за това, че слънцето свети. В условията на нашия капитализъм това е напълно възможно и реалистично, колкото и отстрани идеята да изглежда идиотска и бълнуване на болен мозък. Но само на пръв поглед.

Наистина за пореден път се убеждавам че простотията ходи по хората а не по дърветата. Ако не можете да направите взаимовръзка с алегория на това да казвате на вятъра къде да духа и да искате пари за това и поднесете афоризъм като необходима истина и сте готови да плащате за това - просто нямам думи. Наясно съм с използването на природни ресурси за добиване на енергия и как следва да се плаща данък на държавата. Не съм наясно как сте готови да плащате на идиот, който ви казва че ще говори на вятъра къде да духа и вие убдедено да повярвате че това е възможно.

Що, бе, Радев? Нали с БСП щяхте да накарате руснаците те да ни плащат че им ползваме газа? Увехнахте за два месеца, два!!

Де да знам бе биби - нали и част от терминала за втечнен газ си купихме ... а американска газ - пак няма .

В тази мътна обстановка някой иска да заработи големи пари ! Още от времето на Герб-СДС Правителство е взето това решение и Сложебното Правителство не можа да го стопира ! Слави прави Правителство и прекратете тези вдигания на цени ток , газ , бензин и вода ! Тиквените мини и ями ще ги пускат тези Тиквиници които останаха още във Властта !

Бойко е виновен, кой друг?!

Хем си глупав, хем си неграмотен, а и не си софиянец.

Изчегъртване незабавно, закриване и щракане белезници за КЕВР. Това е партийно-паразитна структура, партийна касичка. Иначе за повишените цени - българска простотия. Играем си на добрия и лошия на гърба на бедния народец.

ГЕРБ продължават да правят мръсотии на Служебния кабинет Съставът на КЕВР е назначен еднолично от Тиквата и трябва да бъде изпегъртан.

На крива ракета, нали знаеш. Интересно на тези некадърници кой ще им пречи, когато изчегъртат всички работили по времето на ГЕРБ.

Пълна и крещяща лъжа.

Кръвопийци! До последна капка кръв, а. Ще дойде и вашата карма!

Борисов е виновен!

Борко го няма, да се оправя този с банските. Ще направят мокро чалга парти с КЕвР и цените падат.

И колко процента е това увеличение? Кой я е писал тази статия? Путин ли?